Upcoming matches
Odds
Game
Stats
Most Cards
Yellow Cards
Red Cards
Topscorers
Games
Goals

News

Gepromoveerde en gedegradeerde clubs uit de Europese competities 2018/19

Het seizoen 2018/2019 stond weer bol van de spanning in de Europese voetbalcompetities. Sommige competities waren spannend tot de allerlaatste speelronde, terwijl in andere competities de landskampioen al vroegtijdig bekend was. Maar ook de felbegeerde plaatsen voor promotie naar het hoogste niveau stonden op het spel en diverse clubs wisten een droom waar te maken. […]

Read more

Copa Del Rey

De Copa del Rey is het bekertoernooi voor Spaanse voetbalteams De volledige naam van de Spaanse beker is Campeonato de España Copa de Su Majestad el Rey.

De eerste editie van het bekertoernooi vond plaats in 1903, waarmee het de oudste voetbalcompetitie van Spanje is. Barcelona is de huidige recordhouder met meer dan 25 overwinningen.

Opvallend genoeg zijn het niet topclubs Real Madrid en Atlético Madrid, maar Athletic Bilbao dat het na Barcelona het beste doet. Deze club heeft zich door de jaren heen bewezen als een echte cupfighter.

Geschiedenis van de Copa del Rey

De Copa del Rey heeft één van de rijkste geschiedenissen van alle voetbalcompetities in de wereld. In de beginjaren was de Copa del Rey de hoofdcompetitie van het Spaanse voetbal. Dat was nog voor dat Spanje een competitie had die over een heel seizoen werd afgewerkt.

De eerste volle nationale competitie werd in 1929 opgericht. Tot die tijd konden teams op nationaal niveau alleen voor de Copa del Rey spelen. Gedurende het tijdperk van dictator Franco was er in Spanje geen sprake van een koning die als leider van het land fungeerde. In die tijd werd de cup Copa del Generalísimo genoemd, naar de bijnaam van Franco.

Opzet Copa del Rey

Aan de Copa del Rey nemen teams uit de Primera División, de Segunda A en een gelimiteerd aantal teams uit de Segunda B en Tercera División deel. De eerste rondes van de cup bestaan uit één wedstrijd die wordt gespeeld in het stadion van de club dit het laagste geklasseerd is.

Vanaf de laatste 32 tot aan de halve finales worden er twee wedstrijden gespeeld om te bepalen wie doorgaat naar de volgende ronde. Daarin speelt elk team één keer thuis en één keer uit.

De finale is weer één wedstrijd die altijd op neutraal terrein wordt afgewerkt. De winnaar van de beker plaatst zich voor de Europa League van het volgende seizoen.