actueel background image

Voorbeschouwing: RB Leipzig – Atlético Madrid (13 augustus 2020)

13 aug 2020 | 16:40 0

Donderdagavond 13 augustus 2020 kunnen wij gaan genieten van een geweldige wedstrijd in de UEFA Champions League. RB Leipzig en Atlético Madrid strijden voor een plekje in de halve finale van het miljoenenbal. Beide clubs werden niet getipt voor een halve finaleplek, wat het des te leuker maakt. De Spaanse club heeft veel meer ervaring op het hoogste Europese podium en lijkt de grote favoriet. De wedstrijd zal worden afgewerkt in Lissabon, waardoor geen van beide ploegen het thuisvoordeel geniet.

Vooruitblik

Atlético Madrid is een maatje te groot voor RB Leipzig. De Spaanse club beschikt misschien wel over de beste verdedigingslinie van Europa. Daarnaast kan de ploeg als geen ander toeslaan uit een counter. Als RB Leipzig niet snel tot scoren komt dan gaat het een eenvoudige avondje worden voor Atlético Madrid.

RB Leipzig mist Werner

RB Leipzig wist iedereen te verrassen door de kwartfinale van de Champions League te bereiken. De club promoveerde in 2016 naar de Bundesliga en acteert tegenwoordig op het allerhoogste niveau. RB Leipzig genoot de laatste weken van een korte onderbreking, nadat de Bundesliga tot zijn eind was gekomen. De ploeg presteerde slecht in de laatste weken van de competitie en won slechts één van de laatste vier duels. Daarnaast vertrok Timo Werner naar Chelsea, waardoor de ploeg zijn sterkhouder in de voorhoede moet missen.

Red Bull Leipzig PNG

Atlético Madrid is de favoriet

Atlético Madrid verloor geen van de laatste 18 wedstrijden en zit dus in een geweldige flow. De Spaanse ploeg kreeg ook slechts in één van de laatste drie wedstrijden een tegendoelpunt te verwerken. Atlético Madrid kan dan ook als geen ander wedstrijden beslissen uit counters. De spits Diego Costa kwam de laatste weken eenvoudig tot scoren en zal ook vanavond wel van zich laten gelden. Atlético Madrid kwam in de laatste 18 wedstrijden ook steeds minimaal één keer tot scoren. De kans lijkt dan ook groot dat ook dit duel met één doelpunt beslist kan gaan worden.

Atletico Madrid logo

Statistieken

– RB Leipzig eindigde op de 3e plaats in de Bundesliga
– RB Leipzig schakelde eerder Tottenham Hotspur uit in de CL
– RB Leipzig won één van de laatste vier wedstrijden
– RB Leipzig mist de sterspeler Timo Werner
– Atlético Madrid eindigde op de 3e plaats in de Liga Liga
– Atlético Madrid kreeg in de Spaanse competitie slechts 27 tegentreffers
– Atlético Madrid schakelde in de vorige ronde Liverpool FC uit
– Atlético Madrid verloor geen van de laatste 18 wedstrijden

Statistieken kunnen spelers helpen met het wedden op een club. Wedden op de champions league?

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.