actueel background image

Voorbeschouwing: Atlético Madrid ontvangt Real Valladolid (20 juni 2020)

19 jun 2020 | 12:24 0

De Spaanse competitie is weer in volle gang! Zaterdagavond om 22:00 uur speelt Atlético Madrid een thuisduel tegen Real Valladolid. De thuisploeg vecht voor directe kwalificatie voor de UEFA Champions League, terwijl Real Valladolid weinig meer heeft om voor te spelen. De thuiswedstrijden van Atlético Madrid zijn meestal niet zo vermakelijk, maar de thuisploeg is wel effectief.

Lees hieronder de voorbeschouwing van deze wedstrijd in de La Liga.

Vooruitblik

Atlético Madrid en Real Valladolid zijn twee clubs die weinig entertainment bieden. Hoewel het spel soms van een hoog niveau is, spelen beide ploegen graag op de nul. Heel veel spektakel is dan ook vrijwel uitgesloten. Wij verwachten wel dat Atlético Madrid met een klein verschil gaat winnen en geen enkel tegendoelpunt hoeft te incasseren.

Atlético Madrid verliest amper

Atlético Madrid staat op de 4e plek in de Spaanse competitie en wist al 49 punten te behalen uit 29 competitieduels. De Madrilenen presteren goed in de competitie en verloren slechts twee van de laatste 14 wedstrijden in de La Liga. Overigens eindigde zes van de 14 duels in een gelijkspel. De ploeg verliest dus niet vaak, maar het laat teveel punten liggen om kans te kunnen maken op het landskampioenschap.

De ploeg uit Madrid kreeg dit seizoen pas 22 tegendoelpunten te verwerken, maar het kwam zelf ook slechts 37 keer tot scoren. Dat is te weinig voor een ploeg met aanvallers als Morata en Joao Felix in de gelederen. Atlético Madrid won wel acht van de laatste negen duels tegen de aankomende opponent.

Real Valladolid is vrijwel veilig

Real Valladolid staat op 14e plek in de La Liga met 33 punten uit 29 competitieduels. De ploeg kent een voorsprong van acht punten op de clubs in de gevarenzone. Er moeten gekke dingen gebeuren wilt Valladolid nog degraderen dit seizoen.

Slechts in negen van de 29 wedstrijden van Real Valladolid werd er vaker dan twee keer gescoord. Daarnaast won de ploeg ook maar drie van de laatste 14 competitiewedstrijden. In één van de laatste zes wedstrijden tegen Atlético Madrid kwam Real Valladolid tot scoren. Wij zijn dan ook vrij zeker van een overwinning voor de thuisploeg.

Voetbal laptop

Statistieken

– In de competitieduels van beide clubs werd dit seizoen gemiddeld tweemaal gescoord
– Atlético Madrid won acht van de laatste negen wedstrijden tegen Real Valladolid
– Real Valladolid kwam niet tot scoren in vijf van de laatste zes duels tegen Atlético Madrid
– Eerder dit seizoen speelde de clubs met 0-0 gelijk
– Real Valladolid won in 2009 voor de laatste keer op bezoek bij Atlético Madrid

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.