Club

Real Valladolid

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Spanje
Locatie:
Valladolid

Real Valladolid speelt al zijn thuiswedstrijden in het Estadio Nuevo José Zorrilla. Jij kan Real Valladolid volgen in de jacht op een goede eindklassering. Check hier het programma, de uitslagen en de statistieken.

Programma Real Valladolid

Check hier alle wedstrijden van Real Valladolid die op het programma staan. Je kunt per competitie direct zien wanneer de wedstrijd is en wie de tegenstander is. Wil je meer weten over een wedstrijd? Check dan de wedstrijdpagina door op de betreffende wedstrijd te klikken.

Standen

Bekijk hier de huidige stand van Real Valladolid. Check direct het aantal gewonnen, verloren en gelijk gespeelde wedstrijden, het totaal aantal punten en het doelsaldo.

Uitslag Real Valladolid

Elke wedstrijduitslag van Real Valladolid vind je hieronder. Competitie, beker en andere toernooien, wij bieden je hier elke wedstrijduitslag. Nieuwsgierig naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan op de gewenste wedstrijd en bekijk op die pagina onder andere het aantal schoten op doel en corners.

Real Valladolid selectie

Alles over Real Valladolid

Real Valladolid heeft het grootste deel van zijn profbestaan op het hoogste Spaanse niveau doorgebracht. Van 1980 tot aan het begin van deze eeuw was Real Valladolid Club de Fútbol bijna onafgebroken present in La Liga. In de 21e eeuw gaat het (tot nu toe) wat stroever.

Real Unión Deportiva en Club Deportivo Español vormen Valladolid

Op 20 juni 1928 bekrachtigden twee clubs hun fusie: Real Unión Deportiva de Valladolid en Club Deportivo Español. Real Valladolid mocht instromen in de Tercera División, in die tijd het derde hoogste niveau van Spanje. Na zes jaar van prima klasseringen volgde in 1934 een opmars naar de Segunda División, waar het tien jaar later (onderbroken door de Spaanse burgeroorlog) weer afscheid van moest nemen.

Weer werden bemoedigende resultaten geboekt in de Tercera Division en in 1948 stootte Valladolid vanuit de Segunda Division gelijk door naar de Primera Division. Voor het eerst acteerde Pucela (een bijnaam voor de stad) op het hoogste niveau.

De successen van Pucela

Er volgde een tamelijk stabiele periode van vijftien jaar waarin de club slechts drie seizoenen ontbrak in de Primera Division. In die tijd bereikte Valladolid ook voor het eerst de finale van het bekertoernooi, de Copa del Rey. Athletic Bilbao bleek echter met 4-1 te sterk. In 1989 zou een tweede eindstrijd volgen en ditmaal stond Real Madrid een triomf in de weg.

Van 1964 tot 1980 viel er minder te genieten in de hoofdstad van de autonome regio Castilië en León. In 1971 bivakkeerde Valladolid zelfs weer op het derde niveau en in die andere jaren moesten de fans het doen met een schier uitzichtloos verblijf in de Segunda Division. Als compensatie waren de blanquivioletas (witpaarsen) van 1980 tot en met 2004 op één jaar na te vinden in La Liga. De beste eindklassering was de zesde plek in 1989. Aangezien Real Madrid dat jaar landskampioen werd mocht Valladolid als bekerfinalist de Europa Cup II spelen. Het avontuur eindigde in de kwartfinale, tegen Monaco.

In 2001 trad een nieuwe president aan: Carlos Suárez. Hij zou de langstzittende president in de clubgeschiedenis worden. Het werd een roerige regeerperiode met drie degradaties en evenzoveel promoties. De beste positie was plek twaalf in de Primera Division van 2001-2002.

De bekendste spelers van Valladolid

Als je niet bij een topclub speelt is het aardig lastig om topscorer van La Liga te worden. Toch zijn twee aanvallers van Valladolid daarin geslaagd. Manuel Badenes en Jorge da Silva ontvingen de zogeheten Pichichi trofee, respectievelijk in 1958 en 1984.

De speler met de meeste duels voor Valladolid ooit is Alberto Marcos Rey, die vijftien jaar de clubkleuren verdedigde, van 1995 tot 2010. De Kroatische spits Alen Peternac maakte de meeste goals voor de club op het hoogste niveau, 55 stuks. Tien spelers stonden onder contract bij Valladolid toen ze werden opgeroepen voor het Spaanse elftal, met als meest recente geval Ricardo López Felipe.

Het heden

De club gaat deze eeuw heen en weer tussen de Primera en Segunda Division. Maar het is mogelijk dat er meer stabiliteit komt, want per september 2018 heeft Valladolid een fascinerende grootaandeelhouder: Ronaldo Nazario, de voormalige Braziliaanse topspits. Wie weet wat er gebeurt als hij zijn netwerk gebruikt en wat getalenteerde landgenoten bij Pucela stalt.