actueel background image

Speelronde 28 in La Liga: clubs moeten zich bewijzen

06 apr 2023 | 13:07 0

Het is weer tijd voor een nieuwe speelronde in de Primera Division. Koploper FC Barcelona is na afgelopen week nóg verder uitgelopen op aartsrivaal Real Madrid en mag zich over een paar weken de nieuwe landskampioen van Spanje noemen. Onder in de competitie worden de belangen iedere week groter. Bekijk hier het La Liga programma van speelronde 28.

Barca march 2023

Celta op bezoek bij Sevilla

Dat Celta boven Sevilla staat, gebeurt niet vaak. Toch zit er vier punten verschil tussen de clubs, in het voordeel van Celta uiteraard. Celta speelt wisselvallig, net als zijn tegenstander van dit weekend. Sevilla wist het afgelopen weekend met 2-0 te winnen van Cádiz, maar Celta speelde 2-2 gelijk tegen Almería. Welke club er met de winst vandoor gaat in deze speelronde? Dat moeten we nog maar zien.

Vrijdag 7 april, 21:00 uur: Sevilla – Celta de Vigo

Osasuna treft hekkensluiter Elche

Terwijl het seizoen voor Elche allang gespeeld is, is er voor Osasuna nog wel het een en ander mogelijk. De club staat op plek negen maar als het de komende weken genoeg punten verzameld, zou het zelfs nog kans kunnen maken op kwalificatie voor de Conference League. Het is misschien wat ver gezocht, maar in theorie zou het kunnen. De club mag sowieso trots zijn, want het staat in de finale van de Copa del Rey en treft daar zeker niet de minste: Real Madrid. Winnen van Elche moet dan ook geen lastige opgave zijn.

Zaterdag 8 april, 14:00 uur: Elche – Osasuna

Athletic wil Conference League in

Athletic Bilbao staat op plek zeven in de competitie en dat is simpelweg niet genoeg voor de club. Om kans te maken op kwalificatie voor de Conference League moet de club Villarreal inhalen en dat wordt met de week moeilijker. Waar Villarreal afgelopen weekend met 2-0 wist te winnen van Real Sociedad, speelde Athletic met 0-0 gelijk tegen Getafe. Toch is er nog van alles mogelijk gezien er nog tien speelrondes gespeeld worden in La Liga. Dit weekend gaat Athletic op bezoek bij Espanyol.

Zaterdag 8 april, 16:15 uur: Espanyol – Athletic Bilbao

Getafe wil omhoog klimmen

Getafe treft met Real Sociedad geen makkelijke tegenstander dit weekend, maar dat weerhoudt de club er niet van om te strijden. De club staat op plek 14 in de competitie en klimt graag een paar plekken omhoog. Dat is ook zeker geen onrealistisch doel, gezien het Sevilla en Mallorca in zou kunnen halen. Ligt er wel aan wat die clubs dit weekend presteren, natuurlijk. Sociedad moet winnen om Atlético Madrid enigszins bij te blijven.

Zaterdag 8 april, 18:30 uur: Real Sociedad – Getafe

Real Madrid herpakt zich

Een tijdje ging het niet zo best met de Koninklijke. Toch lijkt de club zich herpakt te hebben. Hoewel het de tweede El Clasico van de maand maart verloor, ging het deze week wel ten koste van datzelfde FC Barcelona naar de finale van de Copa del Rey. Real wist met 4-0 te winnen. Komend weekend staat het tegenover Villarreal. Als je naar de laatste vijf onderling gespeelde wedstrijden kijkt, zie je dat de clubs aan elkaar gewaagd zijn. Tweemaal winst voor Real Madrid, tweemaal gelijkspel en één keer winst voor Villarreal.

Zaterdag 8 april, 21:00 uur: Real Madrid – Villarreal

Valladolid heeft punten nodig

Valladolid staat met 28 punten nog steeds dicht bij de gevarenzone. Valencia, Espanyol én Almería hebben alle drie 27 punten, dus het is ontzettend spannend onderin de competitie. Valladolid staat dit weekend tegenover Mallorca, de club die 12e staat en na dit weekend zelfs in de top 10 kan komen. Welke club pakt de winst?

Zondag 9 april, 14:00 uur: Valladolid – Mallorca

Betis treft laagvlieger Cádiz

Betis is hongerig naar meer. De club staat momenteel op plek vijf en behaald daarmee kwalificatie voor de Europa League. Betis weet dat het meer kan, en dat is ook zeker nog mogelijk. Met maar drie punten verschil tussen Sociedad en Betis kan het zelfs nog door voor Champions League, maar dan mag het geen steken meer laten vallen zoals het afgelopen weekend deed tegen Atleti. Van Cádiz moet er gewonnen worden.

Zondag 9 april, 16:15 uur: Real Betis – Cádiz

Degradatiekraker tussen Almería en Valencia

De strijd om de laatste plek is al gestreden, die is voor Elche. En samen met Elche degraderen er nog twee clubs uit de Primera Division. Het is aan de clubs onderin de competitie om nu echt te laten zien wat ze in hun mars hebben. Dit weekend zijn het Almería en Valencia die zich moeten bewijzen. Valencia is op dit moment nog veilig, maar als het dit weekend verliest niet meer. Qua punten zitten alle clubs dicht op elkaar. De komende weken zijn dus nog erg spannend.

Zondag 9 april, 18:30 uur: Almería – Valencia

Atleti wil aansluiten bij de Koninklijke

De kampioen uit seizoen 2020/2021 staat momenteel op plek drie in de Primera Division. Toch is Atletico Madrid nog vol aan het strijden om plek twee. Met slechts vijf punten verschil kan het zomaar zijn dat Atleti tweede wordt dit seizoen. Dan moet het dit weekend eerst winnen van Rayo. De vorige match werd een 1-1 gelijkspel, dus Atlético is gewaarschuwd.

Zondag 9 april, 21:00 uur: Rayo – Atlético Madrid.

Barca krijgt middenmoter Girona op bezoek

We sluiten dit mooie voetbalweekend af op maandagavond met de wedstrijd FC Barcelona – Girona. Girona bevindt zich net buiten de top tien en het zou een stunt zijn als zij weten te winnen van koploper Barcelona. Toch denken wij dat Barca er met de winst vandoor gaat. De koploper is op dreef in de competitie.

Maandag 10 april, 21:00 uur: FC Barcelona – Girona

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.