actueel background image

El Clasico hoogtepunt in speelronde 26 La Liga

16 mrt 2023 | 14:41 0

Speelronde 26 van de Primera Division wordt dit weekend afgetrapt en we worden getrakteerd op een topwedstrijd. FC Barcelona neemt het in eigen huis op tegen Real Madrid. Maar dat is niet de enige wedstrijd die gespeeld wordt in La Liga. VoetbalUitslagen neemt met jou het programma van speelronde 26 door.

El Clasico 2023

Valladolid en Athletic Bilbao trappen weekend af

Het voetbalweekend begint op vrijdagavond om 21:00 uur. Dan staan Valladolid en Athletic Bilbao tegenover elkaar. Bilbao kan bij winst weer een stukje omhoog kruipen en zich tussen Osasuna en Rayo mengen, afhankelijk van wat zij dit weekend presteren. Valladolid moet uit de gevarenzone zien te blijven.

Vrijdag 17 maart, 21:00 uur: Valladolid – Athletic Bilbao

Degradatiekraker tussen Almería en Cádiz

Omdat er zo weinig puntenverschil zit tussen de nummers 13 en 19 is een wedstrijd al gauw een degradatiekraker. Ook dit weekend wordt er weer eentje gespeeld, ditmaal tussen Almería en Cádiz. Almería heeft 25 punten en staat op de 19e plaats in de competitie. Cádiz doet het ietsje beter met 27 punten, maar na dit weekend kan het zomaar zijn dat zij zich in de gevarenzone bevinden.

Zaterdag 18 maart, 14:00 uur: Almería – Cádiz

Rayo thuis tegen Girona

Een wedstrijd waar we eigenlijk niet zo veel over te vertellen hebben. Rayo staat nog steeds op dezelfde plek in de competitie en ook deze ronde lijkt er niet veel te gaan veranderen in de stand. Of er moet iets heel geks gebeuren bij Villarreal tegen Osasuna. Rayo blijft azen op de kwalificatie voor de Conference League. Girona kan de strijd aangaan met Celta en Mallorca.

Zaterdag 18 maart, 16:15 uur: Rayo – Girona

Celta de Vigo op bezoek bij Espanyol

Celta bevindt zich in de middenmoot van de competitie en kan prima meekomen. De club staat momenteel op plek 11, daar waar het vorig seizoen eindigde. Wat dit seizoen in de Primera Division zo bijzonder maakt, is dat de clubs qua punten heel dicht op elkaar staan. Het kan zomaar zijn dat Espanyol na deze ronde drie plekken stijgt in de ranglijst. Dan moet het wel winnen natuurlijk.

Zaterdag 18 maart, 18:30 uur: Espanyol – Celta de Vigo

Atleti moet aan de bak

Op zaterdagavond is het aan Atlético Madrid om te winnen van Valencia, wil het dichterbij Real Madrid komen. Atleti staat met 48 punten op de derde plaats in de competitie en het verschil met De Koninklijke is 8 punten. Real Madrid speelt dit weekend El Clasico dus het kan zomaar zijn dat het daar punten laat liggen. Dat is weer in het voordeel van Atlético Madrid. Of is het Valencia dat kan stunten deze ronde?

Zaterdag 18 maart, 21:00 uur: Atlético Madrid – Valencia

Behoudt Betis plek vijf?

Real Betis staat op plek vijf in de Primera Division. Waar het in het midden en onder in de competitie elke week verandert, gebeurt dat in de top niet zo vaak. Ook deze week lijkt de stand bovenin te blijven als hoe hij nu is. Betis staat drie punten achter op Real Sociedad en om het gat niet nóg groter te maken, moeten zij dit weekend winnen. De club speelt tegen Mallorca. Wij verwachten dat Betis er wel drie punten uitsleept.

Zondag 19 maart, 14:00 uur: Real Betis – Mallorca

Kan Elche dit seizoen meer dan 13 punten binnenharken?

Ook de wedstrijd in speelronde 26 lijkt voor Elche weer een onmogelijke opgave. De club speelt dit weekend uit bij Real Sociedad en wij denken dat Sociedad het duel met grote getalen weet te winnen. De vraag is of het Elche uberhaupt wel gaat lukken om meer dan 13 punten binnen te harken dit seizoen. De overige speelrondes moeten het uitwijzen. Deze wedstrijd is in ieder geval a piece of cake voor Real Sociedad.

Zondag 19 maart, 16:15 uur: Real Sociedad – Elche

Spannende wedstrijd in de subtop

De nummer zes versus de nummer acht van La Liga. Het is Villarreal dat deze keer op visite gaat bij Osasuna in Pamplona. Het verschil tussen beide clubs is vier punten. Lukt het Osasuna om te winnen, kan het Rayo voorbij en is het verschil met Villarreal slechts één punt. Villarreal blijft Betis op de hielen zitten als het deze wedstrijd weet te winnen. Een spannende wedstrijd dus.

Zondag 19 maart, 16:15 uur: Osasuna – Villarreal

Wederom spanning bij laagvliegers

De één na laatste wedstrijd van speelronde 26 is die tussen Getafe en Sevilla. Daar waar Sevilla zich in de vorige seizoenen in de top van de hoogste Spaanse competitie bevond, moet het nu uitkijken dat het niet degradeert. Het kan raar lopen in het voetbal. Als Getafe deze wedstrijd weet te winnen, gaat het Sevilla voorbij. Om je een beeld te geven: Sevilla staat 13e, Getafe 18e. Na dit weekend is de stand weer compleet veranderd.

Zondag 19 maart, 18:30 uur: Getafe – Sevilla

Afsluiter El Clasico

We sluiten het voetbalweekend in Spanje af met de klassieker tussen FC Barcelona en Real Madrid. Barcelona behoudt sowieso zijn koppositie en is gemotiveerd om nog verder uit te lopen op De Koninklijke. Real Madrid wil maar al te graag een stukje dichter bij Barca komen. Het is aan de clubs om te laten zien wat het in huis heeft. Moge de beste winnen. El Clasico is voor de voetballiefhebber altijd een mooie wedstrijd om het weekend mee af te sluiten.

Zondag 19 maart, 21:00 uur: FC Barcelona – Real Madrid

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.