actueel background image

Nieuwe ronde, nieuwe kansen in de Primera División

09 mrt 2023 | 12:40 0

Speelronde 25 van de Primera División staat op het punt van beginnen en ook dit weekend zullen er weer punten bij elkaar gesprokkeld worden door de Spaanse clubs. VoetbalUitslagen neemt je mee in het La Liga programma van dit weekend.

La Liga 4 tips voor de Spaanse competitie

Cadiz trapt speelronde 25 af tegen Getafe

De strijd onder in de competitie gaat door. Op vrijdagavond trappen Cadiz en Getafe het nieuwe voetbalweekend af in het zuidwesten van Spanje. Het verschil in punten tussen de clubs bedraagt slechts één, dus de belangen zijn voor beide clubs groot.

Vrijdag 10 maart, 21:00 uur: Cadiz – Getafe

Real Madrid krijgt Espanyol op bezoek

De nummer twee van de Primera División krijgt Espanyol op bezoek. Van de laatste vijf onderling gespeelde wedstrijden, won Espanyol één keer. Deze wedstrijd hoeft voor de Koninklijke geen moeilijke te zijn.

Zaterdag 11 maart, 14:00 uur: Real Madrid – Espanyol

Hekkensluiter Elche treft Valladolid

Elche staat laatste in La Liga maar wist het afgelopen weekend te winnen van Mallorca. Hoewel de ploeg nog flink wat punten verwijderd is van Valencia, de nummer 19 in de competitie, hebben die drie punten een boost gegeven voor de komende speelronde. Of neemt Valladolid de punten mee terug?

Zaterdag 11 maart, 16:15 uur: Elche – Valladolid

Rayo wil Conference League-ticket

Rayo Vallecano staat momenteel op plek 7 in de competitie. De nummer 6 maakt nog kans op een Conference League-ticket. Rayo is dus nog lang niet kansloos in de strijd om dat ticket en kan alle punten gebruiken. De club speelt dit weekend uit bij Celta de Vigo. Lukt het om Villarreal te passeren?

Zaterdag 11 maart, 18:30 uur: Celta de Vigo – Rayo Vallecano

Valencia op bezoek bij middenmoter Osasuna

Valencia staat 19e in de Primera Division. De club wist afgelopen weekend niet te winnen van koploper FC Barcelona en blijft dus nog een ronde in de gevarenzone. Kan het er een winst of een gelijkspel uithalen tegen Osasuna?

Zaterdag 11 maart, 21:00 uur: Valencia – Osasuna

Nummer 10 Mallorca treft Real Sociedad

Mallorca staat op een keurige 10e plaats in de Spaanse competitie en treft dit weekend Real Sociedad in eigen huis. Sociedad heeft drie punten nodig om bij Atletico Madrid in de buurt te blijven, maar ook Mallorca wil hogerop klimmen in de ranglijst. Sociedad speelde afgelopen weekend gelijk tegen Cádiz. Er werd niet gescoord in dat duel. Lukt het Mallorca ook om te stunten tegen Sociedad?

Zondag 12 maart, 14:00 uur: Mallorca – Real Sociedad

Spannende wedstrijd onder in de competitie

Zondag treffen Sevilla en Almería elkaar in La Liga. Beide clubs hebben 25 punten maar Sevilla doet het nét iets beter op doelsaldo. Een spannende wedstrijd dus, want terwijl Almería uit de gevarenzone kan komen, kunnen zowel Sevilla als Getafe de gevarenzone in. Getafe heeft ook 25 punten.

Zondag 12 maart, 16:15 uur: Sevilla – Almería

Villarreal kan inlopen op Betis

Real Betis mag dit weekend op bezoek bij ranglijst-buurman Villarreal. De clubs zijn slechts vier punten van elkaar verwijderd in het voordeel van Betis, maar Villarreal kan dit weekend dus inlopen op de club uit Sevilla.

Zondag 12 maart, 18:30 uur: Villarreal – Real Betis

Koploper Barcelona reist af naar Bilbao

Athletic Bilbao biedt in de wedstrijden tegen FC Barcelona vrijwel altijd weerstand. Het gebeurt zelden dat Bilbao niet scoort tegen de club uit Barcelona. Ook deze wedstrijd wil Athletic Bilbao winnen. Voor de koploper is het zaak zoveel mogelijk punten te verzamelen om uit te blijven lopen op Real Madrid.

Zondag 12 maart, 21:00 uur: Athletic Bilbao – FC Barcelona

Middenmoter Girona krijgt Atléti over de vloer

Atlético Madrid staat momenteel derde in de Primera División en moet deze plek verdedigen. Real Sociedad staat slechts één punt verwijderd van Atléti en wil maar al te graag op plek drie komen te staan. Girona draait ook geen slecht seizoen en wil ook weer eens stunten tegen een grote ploeg. Er kan van alles gebeuren dit weekend.

Maandag 13 maart, 21:00 uur: Girona – Atlético Madrid

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.