actueel background image

La Liga speelronde 34: erop of eronder voor laagvliegers

11 mei 2023 | 10:57 0

Ook in Spanje is er na dit seizoen een nieuwe landskampioen. FC Barcelona gaat ruim aan kop met 82 punten en kan niet meer ingehaald worden. De strijd om plek twee gaat echter gewoon door. Het gaat tussen de twee clubs uit Madrid, dus daar zit nog een extra strijdlustig tintje aan voor beide clubs. Vooral voor de laagvliegers onderin de competitie zijn de komende speelrondes spannender dan ooit. Dat komt omdat de nummers 14 tot en met 19 ontzettend dicht op elkaar zitten. Bekijk het programma van La Liga speelronde 34.

El Clasico 2023

Cadiz moet winnen

Cádiz is met een vijftiende plek zeker nog niet 100% veilig. Slechts één punt scheelt het met nummer 18 Getafe. Zij staan in de gevarenzone. Op dit punt in de competitie winnen of verliezen kan dus cruciale gevolgen hebben. Cádiz mag komend weekend op bezoek bij Mallorca. Zij zouden juist graag de top tien ingaan.

Vrijdag 12 mei, 21:00 uur: Mallorca – Cádiz

Sociedad wil gat richting Real Madrid dichten

Er is een hoop veranderd in de stand van La Liga de afgelopen weken. We vinden Real Sociedad momenteel terug op plek vier. Hoewel het met die plek gewoon groepsfase van de Champions League haalt, wil Sociedad het liefst zo hoog mogelijk in de competitie eindigen. Logisch. Het gat met Real Madrid bedraagt zeven punten. Een moeilijke achterstand, want het programma van Sociedad is niet mis. In de komende weken treft het koploper Barcelona en Atlético Madrid. Het ziet ernaar uit dat plek vier het hoogst haalbare is. Komend weekend treft Sociedad Girona in eigen huis. Zij draaien een fantastisch seizoen.

Zaterdag 13 mei, 14:00 uur: Real Sociedad – Girona

Osasuna thuis tegen Almería

In een wedstrijd als deze is het vaak Osasuna dat er met een nipte winst vandoor gaat. Van de afgelopen vijf onderlinge duels won Osasuna er vier, drie duels eindigden in een 1-0 overwinning. Almería moet deze wedstrijd winnen als het wat meer ademruimte wil hebben richting het eind van het seizoen. Met 36 punten zijn ook zij zeker nog niet veilig.

Zaterdag 13 mei, 16:15 uur: Osasuna – Almería

Athletic Bilbao op jacht naar Europees voetbal

Bilbao grijpt met de huidige achtste plaats in La Liga net naast Europees voetbal. De club staat gelijk met Girona qua puntenaantal en wil hen maar al te graag voorbij. Met plek zeven is kwalificatie voor de Conference League namelijk een feit. Grote belangen dus, voor beide clubs. Bilbao mag komend weekend op bezoek Villarreal, een pittige tegenstander die nog volop in strijd is om plek vier.

Zaterdag 13 mei, 18:30 uur: Villarreal – Athletic Bilbao

De Koninklijke wil stadsgenoot Atleti weer voorbij

Een spectaculair einde van seizoen 2022/2023 in de Primera Division. Atlético Madrid en Real Madrid gaan in de laatste fase de strijd met elkaar aan. Slechts één punt verschil is er in de stand. Toch denken wij dat de stand in de top drie niet veranderd na dit weekend. De kans is groot dat beide clubs hun wedstrijd weten te winnen. Real Madrid neemt het op tegen Getafe. Getafe staat met plek 18 in de gevarenzone en moet zich op gaan maken voor degradatie.

Zaterdag 13 mei, 21:00 uur: Real Madrid – Getafe

Valencia reist af naar Vigo

Voor Valencia is het ook alles of niets de komende weken. Het is zweten voor de club, want we vinden Valencia momenteel terug op plek 17. In de vorige speelronde wist de club knap gelijk te spelen tegen Villarreal, maar daarvoor verloor het weer van Cádiz. De club beleeft een niet al te best seizoen. Celta de Vigo is de tegenstander van dit weekend. De afgelopen twee wedstrijden tussen deze clubs werden overtuigend gewonnen door Valencia. We zijn benieuwd wat deze wedstrijd brengen zal.

Zondag 14 mei, 14:00 uur: Celta de Vigo – Valencia

Hekkensluiter Elche treft Atlético

Voor Elche is het de dagen aftellen tot het huidige seizoen voorbij is. De club staat laatste met 16 punten en beleeft een dramatisch seizoen. Komend weekend krijgt het Atlético Madrid over de vloer. Atleti wil heel graag winnen, want alleen dan behoudt het de nummer twee positie. Deze wedstrijd moet een makkelijke overwinning zijn voor de club uit Madrid.

Zondag 14 mei, 16:15 uur: Elche – Altético Madrid

Sevilla wil top tien in

Het seizoen van Sevilla verloopt allesbehalve vlekkeloos. De club staat momenteel op plek 11 in La Liga en daarmee doet het een grote afstand van waar het de afgelopen drie jaar wist te eindigen. Maar liefst drie seizoenen achter elkaar eindigde Sevilla op plek vier. Daar eindigen gaat nu zeker niet meer lukken, maar de club kan nog wel de top tien in. De ploeg mag komend weekend op bezoek bij Valladolid en kan dus drie punten en een top tien plek mee naar huis nemen.

Zondag 14 mei, 18:30 uur: Valladolid – Sevilla

Koploper Barcelona kan nog verder uitlopen

Maar liefst 82 punten wist koploper Barcelona tot nu toe binnen te slepen. Daarmee heeft het een flink gat weten te creëren met de nummer twee, Atletico Madrid, die tot nu toe 69 punten wist te verzamelen. Tel er na dit weekend nog maar drie punten bovenop, want Barca speelt dit weekend tegen de één na laatste van de competitie: Espanyol. De vorige twee duels eindigden in een 1-1 en een 2-2 gelijkspel, maar Barcelona lijkt zijn vorm weer terug te hebben en daarom voorspellen wij een overwinning voor de koploper.

Zondag 14 mei, 21:00 uur: Espanyol – FC Barcelona

Real Betis wil Villarreal voorbij

Dat Real Betis en Rayo Vallecano aan elkaar gewaagd zijn, zou je op het eerste oog niet zeggen. Toch is het waar. Van de afgelopen vijf onderlinge duels won Betis er drie. Twee eindigden in een gelijkspel. De overwinningen van Betis waren allesbehalve overtuigend, want het was of een 2-1 of een 3-2 overwinning. Rayo maakt in theorie zelfs nog kans op kwalificatie voor de Conference League, dus is net zo gemotiveerd als Betis.

Maandag 15 mei, 21:00 uur: Real Betis – Rayo Vallecano

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.