actueel background image

Spanje maakt zich op voor tweede klassieker van de maand

17 mrt 2023 | 20:50 0

Het is het weekend van de klassiekers. Niet alleen op de Nederlandse velden wordt er gestreden tussen topclubs, maar ook in Spanje wordt komend weekend El Clasico gespeeld. Bekijk de VoetbalUitslagen voorbeschouwing.

Vooruitblik

Barcelona gaat aan kop in de Primera Division en wil het gat tussen hen en de Koninklijke maar al te graag groter maken. De Catalanen lijken op het moment de sterkste ploeg. Toch is Real strijdlustig en is er in een wedstrijd als deze van alles mogelijk. Onze voorspelling? Een overwinning voor FC Barcelona.

FC Barcelona legt focus op competitie

Barca doet het dit seizoen erg goed in de competitie. De club kan zich vol focussen op de Primera Division, want in de Champions League en de Europa League wist de club niet mee te komen met de top. Barca en Real stonden dit jaar al eerder tegenover elkaar. Een keer in de Supercopa en een keer in de Copa del Rey. De return van de halve finale van de Copa Del Rey wordt over 2,5 week gespeeld. Drie El Clásico’s in één maand tijd. Fantastisch voor de voetballiefhebber. Barcelona wist dit de laatste twee van de drie onderlinge wedstrijden te winnen. Real maar één. Wat zegt dat voor zondag?

Toch is het niet alleen maar rozengeur en maneschijn op de velden. Er hing de afgelopen dagen een grote grijze wolk over El Clasico heen. FC Barcelona werd onlangs aangeklaagd omdat de club ruim 7 miljoen euro betaald zou hebben aan de voormaling vicevoorzitter van de Spaanse scheidsrechtersbond. Het doel van deze omkoping zou het manipuleren van wedstrijden zijn. Matchfixing dus. De aanklacht komt op een slecht moment voor Barca, al kun je jezelf afvragen of het ooit een goed moment is voor zo iets. De club heeft namelijk al een schuld van 1,1 miljoen euro en zit diep in de rode cijfers. Is dit het eind van FC Barcelona?

Wij focussen ons dit weekend gewoon op het voetbal. Want zolang er nog gevoetbald wordt, mogen wij daar nog van genieten.

De Koninklijke geeft strijd niet op

Als Real Madrid de klassieker tegen Barcelona dit weekend weet te winnen, ligt de titelstrijd weer open. Alles kan nog, dat heeft Real Madrid al eerder laten zien. De Koninklijke ging ten koste van Liverpool door naar de kwartfinale van de Champions League. Het treft daar het Engelse Chelsea. Real maakt dus nog serieus kans op de cup met de grote oren.

In de competitie is het verschil in punten met de koploper negen. Met nog 12 speelrondes te gaan, kan het zomaar zijn dat Real Madrid nog kampioen wordt. De Madrilenen spelen best een goed seizoen. Het won de Europese Supercup, het WK voor clubs en maakt dus nog kans op de Champions League-titel en de Copa del Rey. De club kan dus nog flink wat prijzen toevoegen aan de prijzenkast.

Stap één naar extra prijzen in de prijzenkast is winnen van FC Barcelona.

Statistieken

– Barcelona en Real Madrid treffen elkaar drie keer in één maand
– De vaakst voorkomende uitslag onderling is 1-1
– Barcelona won de laatste twee klassiekers
– De laatste thuiswinst van Barcelona tegen Real Madrid dateert uit 2018
– Robert Lewandowski legde er voor Barcelona al 15 doelpunten in dit seizoen
– Karim Benzema scoorde al 11 keer voor Real Madrid

Laatste vijf onderlinge resultaten

Datum
Wedstrijd
Uitslag
02-03-2023
Real Madrid - FC Barcelona
0 - 1
15-01-2023
Real Madrid - FC Barcelona
1 - 3
16-10-2022
Real Madrid - FC Barcelona
3 - 1
24-07-2022
Real Madrid - FC Barcelona
0 - 1
20-03-2022
Real Madrid - FC Barcelona
0 - 4
Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.