actueel background image

Speelronde 24 in La Liga: grote belangen voor clubs in degradatiezone

02 mrt 2023 | 13:11 0

Speelronde 24 in La Liga wordt dit weekend gespeeld en ook in de Spaanse competitie is het spannend. Hoewel het gat tussen de nummer één en twee groot is, is het vooral onder in de competitie erg spannend. Er staan weer leuke affiches op het programma.

La Liga speelronde 24

Drie punten voor Real Sociedad

Speelronde 24 wordt afgetrapt op de vrijdagavond. Real Sociedad neemt het in eigen huis op tegen Cadiz. Cadiz staat 16e in de Primera Division en deze wedstrijd lijkt dus kat in ’t bakkie voor Sociedad. Het gat tussen Real Madrid en Real Sociedad bedraagt negen punten. Sociedad kan drie punten dus goed gebruiken.

Vrijdag 3 maart, 21:00 uur: Real Sociedad – Cadiz

Getafe wil uit de gevarenzone

Getafe staat momenteel één na laatste in de Primera Division met 22 punten. De club bevindt zich dus in de gevarenzone. Het gat tot nummer 20 Elche is groot, maar de nummers 18, 19 en 20 degraderen definitief uit de hoogste Spaanse competitie. Tijd voor Getafe om punten te sprokkelen. Girona bevindt zich in de middenmoot van de competitie en kan de punten ook goed gebruiken. Welke club pakt de winst?

Zaterdag 4 maart, 14:.00 uur: Getafe – Girona

Villarreal zoekt aansluiting bij top vijf

Op zaterdag worden er maar liefst vier wedstrijden gespeeld in La Liga. Zo ook Almeria tegen Villarreal. Villarreal verloor vier van de laatste vijf gespeelde wedstrijden, maar als het wint van Almeria kan het qua punten gelijk blijven aan Rayo Vallecano, ervan uitgaande dat Rayo wint van Athletic Bilbao dit weekend.

Zaterdag 4 maart, 16:15 uur: Almeria – Villarreal

Kan Elche op 12 punten komen?

Elche staat laatste in de Primera Division met 9 punten uit 23 wedstrijden. De club heeft een doelsaldo van -31 en kan eigenlijk al niet meer om degradatie heen. Toch wist de club begin februari te winnen van Villarreal. Mallorca staat op een keurige 10e plaats in de competitie. Lukt het Elche om op 12 punten te komen?

Zaterdag 4 maart, 18:30 uur: Mallorca – Elche

Atletico neemt het op tegen Sevilla

De wedstrijd Atletico Madrid vs Sevilla is altijd spannend. In de laatste vijf onderling gespeelde wedstrijden won Sevilla twee keer, Atletico één keer en werd er één keer gelijkgespeeld. Sevilla staat 14e in de competitie en kan drie punten goed gebruiken, maar Atletico ook om in de buurt van Real Sociedad te blijven.

Zaterdag 4 maart, 21:00 uur: Atletico Madrid – Sevilla

Valladolid na deze ronde gelijk met Espanyol?

Valladolid staat 17e in de competitie en hikt tegen degradatie aan. Drie punten zou de club al enorm helpen, gezien er meerdere clubs zijn met 25 punten. Als Valladolid wint van Espanyol, staan de ploegen aan punten gelijk. Er kan nog van alles gebeuren in La Liga.

Zondag 5 maart, 14:00 uur: Valladolid – Espanyol

Kan Barcelona nog verder uitlopen?

De koploper van de Spaanse competitie speelt deze zondag thuis tegen Valencia. Barca werd onlangs uitgeschakeld in de Europa League en lijkt een klein dipje te hebben. Toch denken wij dat de grootmacht de wedstrijd tegen Sevilla met gemak wint. Van de laatste vijf onderling gespeelde wedstrijden won de koploper er vier. Het ziet ernaar uit dat Valencia nog een ronde in de degradatiezone blijft.

Zondag 5 maart, 16:15 uur: FC Barcelona – Valencia C.F.

Athletic Bilbao wil Rayo voorbij

Rayo Vallecano neemt het op zondag op tegen Athletic Bilbao. Rayo staat zesde en als de ploeg wint, maakt het nog steeds kans op een ticket voor de Conference League. Er staat de komende periode dus best wat op het spel. Wint Athletic deze wedstrijd, heeft het één punt meer dan Rayo en zijn de rollen omgedraaid. Spannend!

Zondag 5 maart, 18:30 uur: Rayo Vallecano – Athletic Bilbao

Real vs Real

De één na laatste wedstrijd van de zondag is die van Real Betis tegen Real Madrid. Het verschil in punten tussen de clubs is twaalf. Om aansluiting te zoeken bij koploper FC Barcelona, moet Real Madrid deze wedstrijd winnen. De strijd om een Champions League-ticket is ook zeker nog niet gestreden. Beide clubs maken nog kans.

Zondag 5 maart, 21:00 uur: Real Betis – Real Madrid

Osasuna gaat voor Conference League-ticket

Alles is nog mogelijk en daar is niks aan gelogen. Ook Osasuna kan nog naar de Conference League. Dan moet de club dit weekend wel winnen van Celta de Vigo. Het ligt er wel aan wat Rayo en Villarreal doen, maar Osasuna kan de drie punten zeker gebruiken. Het gat naar de degradatiezone is niet groot, dus de belangen zijn voor Celta de Vigo ook groot. Een ding is zeker, de stand van de Primera Division is na dit weekend weer helemaal anders.

Maandag 6 maart, 21:00 uur: Osasuna – Celta de Vigo

Benieuwd naar de odds van bovenstaande wedstrijden? Bekijk dan onze kalender op de homepage of ga naar Circus.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.