actueel background image

Eredivisie Elftal van de Week (week 5, 2023)

30 jan 2023 | 12:07 0

Het was weer een spannend weekend in de Eredivisie. Koploper Feyenoord liet punten liggen. PSV en Ajax wonnen weer eens en AZ – FC Utrecht werd een gigantisch spektakel. Welke spelers staken er deze week bovenuit? Dat zie je in het VoetbalUitslagen Elftal van de Week.

Gerónimo Rulli (Ajax)

Ajax won met 1-4 op bezoek bij Excelsior, maar het lek lijkt nog niet boven. Voor rust had Excelsior eigenlijk een ruime voorsprong moeten nemen. Doelman Gerónimo Rulli voorkwam dat met een aantal uitstekende reddingen. Het is de eerste keer dat de nieuwe doelman zich echt heeft kunnen onderscheiden. Het levert hem direct een plek onder de lat op in het elftal van de week.

Thijmen Blokzijl (FC Groningen)

17 jaar oud en dan je hoofd boven moeten houden in een dramatisch elftal. Dat is het verhaal van Thijmen Blokzijl. De verdediger is het enige lichtpuntje bij de Trots van het Noorden. Na de nederlaag tegen FC Volendam staan Groningen troosteloos onderaan. Eigenlijk horen er momenteel geen spelers van Groningen in het elftal van de week, maar voor Blokzijl maken we graag een uitzondering.

Robin Pröpper (FC Twente)

Robin Pröpper is de leider van de sterkste defensie van Nederland. De solide verdediger was na afloop van de wedstrijd tegen Feyenoord de meest besproken man. Dat kwam niet door zijn uitstekende optreden, maar door zijn omstreden handsbal in de zestien. Daar had Feyenoord eigenlijk een strafschop moeten krijgen. Die kreeg het niet en FC Twente – Feyenoord bleef 1-1.

Philippe Sandler (N.E.C.)

N.E.C. speelde een uitstekende wedstrijd tegen het solide Sparta Rotterdam. Het is een klein wonder dat de Spartanen met een puntje naar huis gingen. Philippe Sandler speelde een geweldige pot, maar kon dat helaas niet bekronen met de drie punten. Desondanks staat hij in ons elftal van de week.

Taylor Booth (FC Utrecht)

Taylor Booth is een pareltje. De 21-jarige Amerikaan kan geweldig voetballen en is wekelijks één van de betere spelers van FC Utrecht. Hij kwam deze zomer transfervrij over van FC Bayern München. Voor Utrecht is het te hopen dat het snel 1 februari is en niemand Booth meer kan wegplukken uit de Domstad.

Million Manhoef (Vitesse)

Het gaat steeds beter met Vitesse. Na een dramatische start, begint de ploeg van Phillip Cocu punten te pakken. Tegen Ajax, AZ en FC Twente werd al knap een punt gepakt, maar dit weekend was er eindelijk een driepunter. Maillion Mahoef had een groot aandeel in de overwinning tegen Heerenveen. Hij gaf een, onbedoelde, assist en scoorde een prachtgoal. Hij ontwikkelt zich goed bij Vitesse en wordt met de week belangrijker.

Orkun Kokcü (Feyenoord)

Het begint misschien saai te worden, maar Orkun Kokcü haalde weer een hoog niveau tegen FC Twente. De aanvoerder van Feyenoord is de absolute leider in de ploeg van Arne Slot. Hij kan niet alleen uitstekend voetballen, hij werkt zich ook een slag in de rondte. Zijn team kan altijd op hem rekenen.

Joey Veerman (PSV)

De meest besproken man bij PSV de afgelopen week. Eindelijk mocht Joey Veerman weer eens van het begin starten. Hij liet zijn voeten spreken. Hij speelde een uitstekende wedstrijd, liet andere beter spelen en scoorde ook nog. Kan hij deze vorm en zijn basisplaats vasthouden?

Anastasios Douvikas (FC Utrecht)

De topscorer van de Eredivisie is sinds dit weekend Anastasios Douvikas. Hij scoorde drie keer in het knotsgekke duel tegen AZ. Wat geldt voor Booth, gelt ook voor Douvikas. Het is voor FC Utrecht te hopen dat het heel snel 1 februari is en ze de Griekse spits kunnen behouden.

Michiel Kramer (RKC Waalwijk)

Alleen zijn doelpunt tegen FC Emmen is al een reden voor een plaats in het elftl van de week. Michiel Kramer scoorde met een heel lekker balletje achter zijn standbeen. Hij schoot RKC daarmee vroeg in de wedstrijd al op voorsprong. Een voorsprong die niet meer weg werd gegeven en waardoor RKC Knap tiende staat.

Vangelis Pavlidis (AZ)

Het was een Griekse avond in Alkmaar afgelopen zaterdag. Douvikas schoot er drie in voor FC Utrecht, zijn landgenoot Vangelis Pavlidis deed het voor AZ. Hij wordt beter en beter en is een echte killer voor de goal. Gaan we een Griekse strijd krijgen om de topscorerstitel?

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.