actueel background image

PSV vol vertrouwen tegen angstgegner AZ

11 nov 2022 | 09:30 0

PSV begint zaterdag vol goede moed aan de topper tegen AZ. Door de winst tegen Ajax is het vertrouwen groot, terwijl AZ na een sterke seizoenstart zwalkt. Toch zegt dit niet alles over de wedstrijd van aankomend weekend. AZ bewees afgelopen jaren namelijk wel vaker dat het kan winnen in Eindhoven.

AZ angstgegner

AZ overlegt een uitstekende balans tegen PSV de afgelopen jaren. Van de laatste zes onderlinge confrontaties wonnen de Alkmaarders er vijf. Het hoogtepunt voor de huidige nummer vijf van de Eredivisie was de 0-4 overwinning in het Philips Stadion in 2019. AZ is dus een heuse angstgegner van PSV de afgelopen jaren. De ploeg van Ruud van Nistelrooij is gewaarschuwd.

Wisselvallig

AZ begon dit seizoen uitstekend. De Noord-Hollanders beleefden hun beste seizoenstart in elf jaar. Na acht speelrondes stond de ploeg zelfs bovenaan in de Eredivisie. Een maand later is alles anders. Tussen 13 en 23 oktober speelt AZ drie wedstrijden die het allemaal verliest.

Na deze reeks werd de draad weer opgepakt met drie overwinningen en plaatsing voor de laatste zestien van de Conference League. Tot AZ afgelopen zondag. Toen ging AZ weer door de ondergrens op bezoek bij RKC Waalwijk. Door de hoge pieken en diepe dalen staat AZ momenteel vijfde en blijft het moeilijk inschatten wat AZ op de mat legt.

Doelpuntenmachine

PSV is dit seizoen een ware doelpuntenmachine. In liefst negen wedstrijden dit seizoen scoorde het elftal van Van Nistelrooij vier doelpunten of meer. Dit komt niet in de laatste plaats door sterspeler Cody Gakpo. Hij bleef in Eindhoven, na een turbulente transferzomer waarin grote clubs uit Engeland achter zijn handtekening aanzaten. Dat legt PSV geen windeieren. In alle competities bij elkaar speelde Gakpo tot dusver 23 wedstrijden, hierin was hij 13 keer trefzeker en leverde hij ook nog eens 17 assists. Het moge duidelijk zijn dat hij het grootste gevaar vormt voor AZ.

PSV in vorm

AZ mag dan weliswaar de angstgegner zijn van PSV de afgelopen jaren, de Eindhovenaren treden vol goede moed aan tegen de nummer vijf van de Eredivisie. Van de laatste tien wedstrijden won PSV er namelijk acht. Alleen de uitwedstrijd in de Europa League tegen Arsenal en op bezoek bij FC Groningen werd verloren. PSV is dus in vorm en treedt zaterdag vol goede moed aan tegen AZ.

Lees ook meer over voetbalwedden.

Statistieken

– Dit wordt editie 46, waarvan PSV er 32 won.
– AZ won maar 7 keer, maar wel de laatste 3 keer.
– PSV’s grootste overwinning was in 1999, toen werd het 7-1.
– Guus Til komt tegenwoordig uit voor PSV, in het verleden scoorde hij als AZ-speler tegen PSV de winnende.
– Na 13 wedstrijden kreeg PSV al 19 doelpunten tegen.
– AZ heeft een positief doelsaldo van plus 8
– Mocht PSV winnen, dan slaat het een gat van 8 punten met AZ
– AZ heeft twee keer zoveel tegendoelpunten als nummer 4 FC Twente.

Laatste 5 onderlinge resultaten

Datum
Wedstrijd
Uitslag
05-02-2022
PSV – AZ
1 - 2
11-09-2021
AZ - PSV
0 - 3
21-03-2021
AZ - PSV
2 - 0
13-01-2021
PSV – AZ
1 - 3
27-10-2019
PSV – AZ
0 - 4
Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.