actueel background image

VoetbalUitslagen wedtip van de Week (week 5, 2023)

03 feb 2023 | 09:46 0

Het voetbalweekend staat weer voor de deur. Dit weekend staan er weer een aantal fijne krakers op het programma. In onze eigen Eredivisie, maar ook over de grenzen. Dit zijn onze tips van deze week.

Doelpunten in De Kuip

Koploper Feyenoord neemt het zondag thuis op tegen PSV. De Eindhovenaren zijn niet in topvorm. Van de laatste zes wedstrijden werden er maar drie gewonnen. Het verlies van Cody Gakpo en Noni Madueke valt zwaar. Thorgan Hazard is gehaald als vervanger. Hij kan zondag zijn debuut maken.

Feyenoord doet het beter en is de trotse koploper. Maar ook zij morsen hier en daar punten. Afgelopen weekend werd er gelijkgespeeld tegen FC Twente. De Rotterdammers willen PSV zondag een dreun uitdelen en drie punten pakken. Voor de Eindhovenaren zou dat de nekslag zijn in de titelstrijd.

Onze tip: beide teams scoren (quotering 1.66)

Barcelona zet door in titelstrijd

FC Barcelona – Sevilla is normaal gesproken een topper, maar dit seizoen is alles anders. Barça is de koploper, Sevilla vecht tegen degradatie. De Catalanen wennen steeds meer aan de eisen van coach Xavi en staan vijf punten los van concurrent Real Madrid. Het team voetbalt met rust en vertrouwen.

Sevilla is vaak een lastig obstakel, maar momenteel verkeren de Andalusiërs in zwaar weer. Het staat weliswaar dertiende, maar slechts vier punten boven de degradatiestreep. Niet voor niets werd coach Julen Lopetegui eerder dit seizoen al de laan uit gestuurd.

Onze tip: Barcelona wint met meer dan één doelpunt verschil (quotering 1.91).

Inter geeft Milan volgende tik

Een klassieker. De derby van Milaan, waar meer dan alleen resultaat telt. Ook de eer staat op het spel. Belangrijker nog is dat een overwinning voor beide teams meer dan welkom is. Inter draait stroef en heeft dertien punten achterstand op nummer één Napoli. Bij titelverdediger AC Milan is het helemaal alle hens aan dek. De afgelopen zes wedstrijden werden niet gewonnen, de laatste drie werden zelfs allemaal verloren. In deze reeks zat een pak slaag van Inter voor de Italiaanse Supercup. De vrees voor een nieuw pak slaag is enorm.

Onze tip: Inter wint (quotering 2.02)

Een puntje voor Liverpool

Wederom twee clubs in zwaar weer. Al is de situatie van The Wolves niet te vergelijken met Liverpool. Wolverhampton staat één plek boven de degradatieplekken en moet vrezen voor een afscheid van de Premier League. Liverpool daarentegen was één van de grote titelkandidaten, maar laat het al het hele seizoen afweten. Halverwege de competitie staat de ploeg van Jürgen Klopp op de teleurstellende negende plek en moet het al blij zijn er nog Europees voetbal wordt gehaald. Er werd bovendien maar één wedstrijd gewonnen van de laatste vijf. Dat was wel tegen de Wolves.

Onze tip: Gelijkspel (quotering 3.80).

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.