actueel background image

Spannende topper in Eindhoven

25 feb 2023 | 20:00 0

PSV neemt het zondagmiddag in eigen stadion op tegen naaste belager FC Twente. PSV vloog donderdag uit de Europa League en heeft het verschil in de Eredivisie met koploper Feyenoord flink laten oplopen. FC Twente is na de winterstop wat weggezakt op de ranglijst en moet winnen wil het mee blijven doen om de bovenste plaatsen. Wie mag na de topper nog hopen?

Vooruitblik

Waar PSV in de Europa League de eerste wedstrijd tegen Sevilla kansloos verloor, toonde het donderdag veerkracht door thuis met 2-0 te winnen van de Spanjaarden. Dit resultaat geeft vertrouwen voor de wedstrijd van zondag. FC Twente kende een slechte generale, het verloor namelijk met 2-0 van Go Ahead Eagles. PSV is zondag de favoriet voor deze wedstrijd.

PSV moet winnen om aan te haken

In de winterstop stonden de Eindhovenaren derde op de ranglijst met drie punten achterstand op koploper Feyenoord. Vandaag de dag staat PSV vierde en is de achterstand opgelopen tot zes punten. Daarbij hijgen de Tukkers ook nog in de nek, want het verschil tussen beide teams bedraagt slechts drie punten. PSV kan zich niet nog een misstap permitteren en moét winnen.

Goed nieuws voor PSV is dat spits Luuk de Jong de laatste weken weer scoort. In de laatste vijf wedstrijden scoorde hij alleen op bezoek bij Sevilla niet. Naast De Jong moeten de aanvallende impulsen komen van supertalent Xavi Simons. De jongeling neemt zijn ploeg vaak bij de hand. De vraag is of dit ook lukt in de topper tegen Twente.

PSV en Twente maken zich op voor hun 122ste onderlinge duel. PSV won het vaakst. In de laatste vijf onderlinge duels wonnen de Eindhovenaren twee keer, één keer werd er verloren en de andere wedstrijden eindigde in een gelijkspel.

Twente wil stunten

FC Twente stond in de winterstop op de dezelfde plek als waar het nu staat, namelijk vijfde. Het verschil met koploper Feyenoord was voor de winterstop zes punten. Inmiddels is die opgelopen naar negen en lijkt het kampioenschap onmogelijk. Toch gaat Twente zo lang mogelijk voor het hoogst haalbare en dat is en blijft de titel.

Afgelopen zondag was voor FC Twente een dag om snel te vergeten. Niet alleen was Go Ahead Eagles in de Adelaarshorst een maatje te groot, ook lieten de supporters zich van hun slechte kant zien. Vanuit het uitvak werd vuurwerk gegooid, waren spreekkoren te horen en sneuvelde er verschillende stoeltjes. Het duel werd zelfs tijdelijk stil gelegd door deze ongeregeldheden. De volgende dag kwam ook nog in het nieuws dat een groot deel van de selectie ‘gewoon’ carnaval aan het vieren was, ondanks de wanprestatie tegen Go Ahead Eagles.

In Eindhoven kunnen de tukkers rekenen op de helft van de uitsupporters. Normaal zouden er 1500 man in het uitvak plaatsnemen, maar uit veiligheidsoogpunt is dit gehalveerd omdat de experts bang zijn dat het anders schade oplevert aan het stadion. Lukt het Twente deze meegereisde supporters te trakteren op de zoveelste verrassing dit seizoen?

Statistieken

– PSV staat vierde met 6 punten achterstand op Feyenoord.
– PSV werd afgelopen week uitgeschakeld door Sevilla in de tussenronde van de Europa League.
– PSV verloor het laatste duel wat het speelde tegen FC Twente.
– FC Twente staat vijfde met 9 punten achterstand op Feyenoord.
– FC Twente komt bij winst in puntenaantal gelijk met PSV.
– FC Twente mag maar 750 uitsupporters meenemen naar Eindhoven.

Laatste 5 onderlinge resultaten

Datum
Wedstrijd
Uitslag
03-09-2022
FC Twente – PSV
2 - 1
02-04-2022
FC Twente – PSV
3- 3
30-10-2021
PSV-FC Twente
5 - 2
06-02-2021
PSV-FC Twente
3 - 0
22-11-2020
FC Twente – PSV
1 - 1
Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.