Club

RSC Anderlecht

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
België
Locatie:
Bruxelles (Brussel)

Belgische topclub RSC Anderlecht komt uit Brussel en werd opgericht in 1908. De voetbalclub speelt op het hoogste niveau van België en mag jaarlijks deelnemen aan de Croky Cup. Alle thuisduels van Royal Sporting Club Anderlecht worden gespeeld op Lotto Park. Bekijk hier de uitslagen, het programma en de statistieken.

Programma RSC Anderlecht

Check hier alle wedstrijden van RSC Anderlecht die op het programma staan. Je kunt per competitie direct zien wanneer de wedstrijd is en wie de tegenstander is. Wil je meer weten over een wedstrijd? Check dan de wedstrijdpagina door op de betreffende wedstrijd te klikken.

Standen

Bekijk hier de huidige stand van RSC Anderlecht in de Jupiler Pro League. Check direct het aantal gewonnen, verloren en gelijk gespeelde wedstrijden, het totaal aantal punten en het doelsaldo.

Uitslag RSC Anderlecht

Alle uitslagen van RSC Anderlecht zie je in dit schema. Wij bieden je hier iedere uitslag in de competitie, beker en andere toernooien. Benieuwd naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan op de gewenste wedstrijd en bekijk op die pagina onder andere het aantal schoten op doel en corners.

RSC Anderlecht selectie

Socials
@rscanderlecht
Posts
Volgers
Volgend

Alles over RSC Anderlecht

RSC Anderlecht is één van de succesvolste clubs uit België. De voetbalclub is al sinds 1935 actief in de hoogste Belgische klasse is nog nooit gedegradeerd. In totaal won de club al 34 keer het landskampioenschap, negenmaal de nationale beker en dertien keer de Belgische Supercup. Ook in Europa wist de club veel succes te boeken, zo won het tweemaal de Europacup II, twee keer de UEFA Super Cup en één keer de UEFA Cup.

De Belgische club Royal Sporting Club Anderlecht (RSC Anderlecht) komt uit Brussel en werd in mei 1908 opgericht. Deze ploeg speelt zijn wedstrijden in een paars en wit tenue. Anderlecht behoort tot de traditionele top drie van het land, samen met Standard Luik en Club Brugge.

Stadion

Anderlecht speelt zijn thuiswedstrijden in het Constant Vanden Stockstadion. Dit voetbalstadion is te vinden in het Astridpark. Het stadion is vernoemd naar Constant Vanden Stock, die 25 jaar lang actief was als voorzitter van de voetbalclub. Hij overleed in 2008. Het stadion biedt plaats aan ruim 21.000 bezoekers, en beschikt ook over een restaurant. Het betreffende restaurant Le Saint-Guidon werd tot tweemaal toe een Michelinster toegekend.

Rivaliteit van Anderlecht met Standard Luik

RSC Anderlecht vierde in het seizoen 2007/2008 zijn honderdste verjaardag en wilde dat vieren met een nieuwe landstitel. Echter presteerde Standard Luik dat seizoen beter en eindigde club uit Brugge op de tweede plaats. Dit heeft voor veel rivaliteit tussen beide clubs gezorgd. Een jaar later eindigde beide ploegen gezamenlijk op de eerste plaats met evenveel punten, een tweeluik moest vervolgens doen besluiten welke ploeg landskampioen zou worden.

Standard Luik won uiteindelijk de titel, maar in de twee duels vielen met name de vele zware overtredingen op. Sindsdien worden alle duels tussen beide ploegen ontsierd door grove overtredingen, zo brak Marcin Wasilewski enkele seizoen geleden zijn been na een harde trap van Axel Witsel.

Laatste Europese titel van RSC Anderlecht

In 1983 wist RSC Anderlecht voor het laatst groots Europees succes te behalen. De Belgische club won in dat seizoen namelijk de UEFA Cup, een jaar daarvoor werd het in de halve finale van de Europacup I uitgeschakeld. Dankzij de komst van elke grote namen, zoals Erwin Vanderbergh, Kenneth Brylle en Frans Arnesen stoomde Anderlecht door naar de finale van de UEFA Cup (momenteel de Europa League), waar het in twee wedstrijden won van Benfica.

Wedden op Anderlecht

Voetbal wedden op Anderlecht is erg interessant, aangezien het een moeilijke club is om een gokje op te wagen. Anderlecht is een traditionele topclub die internationaal al lange tijd niet geïmponeerd heeft en de concurrentie in eigen land maar niet van zich af weet te schudden. Sterker nog, die concurrentie is in aantal toegenomen. De statistieken en andere relevante informatie helpen voetbalwedders hun geluk te beproeven, de odds schieten alle kanten op. Vroeg of laat herpakken de paars-witten zich, dat is al vaak bewezen.

Odds

Omdat Anderlecht wel vaker een dipje gehad heeft dat na enkele jaren (of sneller) overwonnen werd, loont het de moeite om in te zetten op wedstrijden. Zowel in Europees verband als in de eigen Eerste Klasse. Via deze website is voetbalwedden op Anderlecht heel makkelijk: het is een kwestie van de bewuste competitie opzoeken, nadere informatie inwinnen uit de cijfers, de voorbeschouwingen doornemen en een bedrag inzetten. Dat dit veilig en betrouwbaar gebeurt, staat buiten kijf. Op deze manier zijn voetbalwedders meer bij een uitheemse competitie betrokken en is de spanning groter. Lees hier meer over wedden op Anderlecht.