Club

RSC Anderlecht

Land:
België
Opgericht:
1908
Coach:
Franky Vercauteren
Locatie:
Bruxelles (Brussel)
Stadion:
Constant Vanden Stockstadion
Veld:
Gras
Capaciteit:
21.500

De Belgische topclub RSC Anderlecht komt uit Brussel en werd opgericht in 1908. De voetbalclub speelt op het hoogste niveau van België en mag jaarlijks deelnemen aan de Croky Cup. Alle thuisduels van Royal Sporting Club Anderlecht worden gespeeld op Lotto Park. Bekijk hier de uitslagen, het programma en de statistieken.

Programma RSC Anderlecht

Bekijk hier de duels van RSC Anderlecht die dit seizoen op het programma staan. Per competitie zie je meteen de datum, aanvangstijd en tegenstander. Als je meer wilt weten over een wedstrijd, dan kun je naar de wedstrijdpagina gaan. Klik simpelweg op de wedstrijd waarover je meer wilt weten.

Uitslag RSC Anderlecht

Alle uitslagen van RSC Anderlecht zie je in dit schema. Wij bieden je hier iedere uitslag in de competitie, beker en andere toernooien. Benieuwd naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan op de gewenste wedstrijd en bekijk op die pagina onder andere het aantal schoten op doel en corners.

Standen

Bekijk hier de huidige stand van RSC Anderlecht in de Jupiler Pro League. Je kunt ook een kijkje nemen naar de stand in toernooien en andere competities, waarin RSC Anderlecht actief is (geweest). Je ziet direct het aantal gespeelde wedstrijden, punten en doelsaldo.

Seizoensstatistieken RSC Anderlecht

RSC Anderlecht selectie

Socials
@rscanderlecht
Posts
Volgers
Volgend

RSC Anderlecht is één van de succesvolste club uit België. De voetbalclub is al sinds 1935 actief in de hoogste Belgische klasse is nog nooit gedegradeerd. In totaal won de club al 34 keer het landskampioenschap, negenmaal de nationale beker en dertien keer de Belgische Supercup. Ook in Europa wist de club veel succes te boeken, zo won het tweemaal de Europacup II, twee keer de UEFA Super Cup en één keer de UEFA Cup.

De Belgische club Royal Sporting Club Anderlecht (RSC Anderlecht) speelt zijn wedstrijden in de hoogste klasse van het land. Deze club komt uit Brussel en werd in mei 1908 opgericht. Deze ploeg speelt zijn wedstrijden in een paars en wit tenue. Anderlecht behoort tot de traditionele top drie van het land, samen met Standard Luik en Club Brugge.

Stadion van RSC Anderlecht

Anderlecht speelt zijn thuiswedstrijden in het Constant Vanden Stockstadion. Dit voetbalstadion is te vinden in het Astridpark. Het stadion is vernoemd naar Constant Vanden Stock, die 25 jaar lang actief was als voorzitter van de voetbalclub, hij overleed in 2008. Er is in het stadion plaats voor 21.500 bezoekers. Daarnaast beschikt het voetbalstadion ook over een restaurant. Het betreffende restaurant Le Saint-Guidon werd tot tweemaal toe een Michelinster toegekend.

Rivaliteit van Anderlecht met Standard Luik

RSC Anderlecht vierde in het seizoen 2007/2008 zijn honderdste verjaardag en wilde dat vieren met een nieuwe landstitel. Echter presteerde Standard Luik dat seizoen beter en eindigde club uit Brugge op de tweede plaats. Dit heeft voor veel rivaliteit tussen beide clubs gezorgd. Een jaar later eindigde beide ploegen gezamenlijk op de eerste plaats met evenveel punten, een tweeluik moest vervolgens doen besluiten welke ploeg landskampioen zou worden.

Standard Luik won uiteindelijk de titel, maar in de twee duels vielen met name de vele zware overtredingen op. Sindsdien worden alle duels tussen beide ploegen ontsierd door grove overtredingen, zo brak Marcin Wasilewski enkele seizoen geleden zijn been na een harde trap van Axel Witsel.

Laatste Europese titel van RSC Anderlecht

In 1983 wist RSC Anderlecht voor het laatst groots Europees succes te behalen. De Belgische club won in dat seizoen namelijk de UEFA Cup, een jaar daarvoor werd het in de halve van de Europacup I uitgeschakeld. Dankzij de komst van elke grote namen, zoals Erwin Vanderbergh, Kenneth Brylle en Frans Arnesen stoomde Anderlecht door naar de finale van de UEFA Cup (momenteel de Europa League), waar het in twee wedstrijden won van Benfica.