competitie background image
Competitie
Land:
België

Het Belgische bekertoernooi wordt sinds het jaar 1908 gehouden onder de Belgische voetbalclubs. Het toernooi begon met provinciale selecties, vanaf 1912 wordt het toernooi gehouden onder voetbalclubs.

Croky Cup (Beker van België) uitslagen

Benieuwd naar de uitslagen van de meest recente speelronde in de Croky Cup? Bekijk per speelronde de uitslagen terug van alle wedstrijden. Ga naar de wedstrijdpagina als je benieuwd bent naar de statistieken van een specifieke wedstrijd. Op de wedstrijdpagina zie je meer dan alleen de uitslag van een wedstrijd in de Beker van België.

Croky Cup (Beker van België) programma

Welke wedstrijden er op het programma staan in de Croky Cup zie je hieronder. Met dit overzicht kun je snel zien wanneer jouw favoriete club speelt of wanneer de topwedstrijden zijn. De speelronde die hier wordt weergegeven, is altijd de eerstvolgende in de Beker van België. Wie redt het tot de finale en pakt de beker dit seizoen?

De Beker van België is een aantal keren onderbroken geweest. De cup droeg van 2008 tot 2015 de naam ‘Cofidis Cup’, vernoemd naar de hoofdsponsor destijds. Sinds het jaar 2015 heet het toernooi de Croky Cup, vernoemd naar de hoofdsponsor Croky.

Deelnemers

Alle teams die zijn aangesloten bij de KBVB kunnen in principe deelnemen aan het toernooi. Teams over alle vier de nationale niveaus van België spelen voor de beker. De eerste rondes van het toernooi worden gespeeld door teams uit het vierde niveau. Hoe hoger de clubs geklasseerd zijn des te later zij hoeven aan te treden in het bekertoernooi.

De clubs uit de eerste klasse van België beginnen met het spelen van bekerwedstrijden in de 1/16de finales en ontvangen een beschermde status bij de loting. Verder zijn er ook een aantal provinciale ploegen die kunnen deelnemen aan het toernooi. Elke provincie van België selecteert de clubs die het verst zijn gekomen in de plaatselijke bekertoernooien. Deze ploegen kunnen uiteindelijk deelnemen in de eerste rondes van de Beker van België

Europese kwalificatie

Het winnen van de beker in België brengt dezelfde voordelen mee als het winnen van de beker in de Nederlandse Eredivisie. De Belgische bekerwinnaar krijgt een plek toegekend in de UEFA Europa League.

Bekerwinnaars

Het toernooi om de Belgische Beker bestaat al sinds 1908 en sindsdien hebben 24 teams de Belgische Cup kunnen toevoegen aan de prijzenkast. Club Brugge is het meest succesvol geweest in het bekertoernooi en won de beker maar liefst elf keer. RSC Anderlecht won de prijs negen keer en Standard Luik staat op de derde plaats met acht gewonnen cups. KRC Genk en KAA Gent sluiten de top vijf af met vier en drie gewonnen cups. Standard Luik verloor in totaal negen bekerfinales en is daarmee het team dat het vaakst verloor in de finale van het bekertoernooi.

Online wedden op de Beker van België

Er zijn genoeg online bookmakers waar je kan inzetten op vrijwel alle wedstrijden van de Beker van België. Het is mogelijk om in te zetten op een losse wedstrijd, maar ook op de uiteindelijke winnaar van het toernooi. Dit zijn een aantal van de honderden inzetmogelijkheden die er zijn. Je kan denken aan inzetten op hoekschoppen, ingooien, gele kaarten, rode kaarten of vrije trappen. Het aanmaken van een account is gratis en meestal zijn er opties voor mooie welkomstbonussen en/of andere leuke promoties.