competitie background image competitie background image
Competitie

Croky Cup (Beker van België)

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Welke club pakt dit seizoen de Belgische beker? Je volgt het toernooi met deze pagina op de voet! Bekijk hieronder alle wedstrijden en uitslagen in de Croky Cup.

Croky Cup (Beker van België) programma

Wanneer er wordt gespeeld in het Belgische bekertoernooi? Je ziet het in hieronder in het volledige programma.

Croky Cup (Beker van België) uitslagen

Bekijk per speelronde de uitslagen terug van alle wedstrijden in de Croky Cup.

De bookmakers keurmerken

Informatie over de Croky Cup

De Croky Cup wordt sinds het jaar 1908 gehouden onder de Belgische voetbalclubs. Het toernooi begon met provinciale selecties, maar sinds 1912 wordt het toernooi gehouden onder alle voetbalclubs.
De Beker van België is een aantal keren onderbroken geweest en heeft diverse namen gekend. De cup droeg van 2008 tot 2015 de naam ‘Cofidis Cup’, vernoemd naar de hoofdsponsor destijds. Sinds het jaar 2015 heet het toernooi de Croky Cup, vernoemd naar de hoofdsponsor Croky.

Deelnemers

Alle teams die zijn aangesloten bij de KBVB kunnen deelnemen aan het toernooi. Teams over alle vier de nationale niveaus van België spelen voor de beker. De eerste rondes van het toernooi worden gespeeld door teams uit het vierde niveau. Hoe hoger de clubs geklasseerd zijn, des te later zij hoeven aan te treden in het bekertoernooi.
De clubs uit de eerste klasse van België beginnen met het spelen van bekerwedstrijden in de zestiende finales en ontvangen een beschermde status bij de loting. Verder zijn er ook een aantal provinciale ploegen die kunnen deelnemen aan het toernooi. Elke provincie van België selecteert de clubs die het verst zijn gekomen in de plaatselijke bekertoernooien. Deze ploegen kunnen uiteindelijk deelnemen in de eerste rondes van de Beker van België.

Antwerp FC

Royal Antwerp FC werd in 1880 opgericht onder de naam ‘Antwerp Cricket Club’. In 1926 ontving de Belgische voetbalclub het stamnummer 1, aangezien het de oudste voetbalclub van België is. Royal Antwerp FC speelt sinds 1923 al zijn thuiswedstrijden in het beroemde Bosuilstadion. De club won viermaal de Belgische landstitel en wist in 1993 de finale van de Europacup II te bereiken. Royal Antwerp FC won driemaal de Croky Cup, waaronder in het seizoen 2019/2020. In 1975 verloor de ploeg de finale van de Beker van België.

KV Mechelen

KV Mechelen (Yellow Red Koninklijke Voetbalclub Mechelen) speelt met stamnummer 25. De Belgische club werd in 1905 opgericht en veroverde viermaal de landstitel op het hoogste voetbalniveau. KV Mechelen wist ook succesvol te zijn in de Croky Cup. De voetbalclub won de Belgische beker in de seizoenen 1986/1987 en 2018/2019. In de zomer van 2019 won KV Mechelen de Croky Cup, terwijl de ploeg op het tweede niveau uitkwam.

Standard Luik

Standard Luik is één van de bekendste voetbalclubs uit België. De club beschikt over stamnummer 16 en werkt al zijn thuiswedstrijden af in het Le Stade Maurice Dufrasne. Standard Luik won in zijn clubbestaan al negen keer de landstitel. Daarnaast wist Standard Luik ook veel indruk te maken in de Croky Cup. De voetbalclub won achtmaal het nationale bekertoernooi en was negen keer verliezen finalist.

SV Zulte Waregem

De voetbalclub SV Zulte Waregem staat bij de Belgische voetbalbond aangesloten met het stamnummer 5381. In het seizoen 2012/2013 eindigde SV Zulte Waregem op de 2e plaats in de Eerste Klasse. Daarnaast won de club ook tweemaal de finale van Croky Cup. In 2006 en 2017 mocht SV Zulte Waregem de Beker van België in ontvangst nemen. In 2014 verloor de club de finale van het bekertoernooi. In 2006 en 2017 werd eveneens de Belgische Supercup door SV Zulte Waregem gewonnen.

Club Brugge

Club Brugge KV is één van de succesvolste clubs in het Belgische voetbal. De club uit Brugge speelt met stamnummer 3 en werkt al zijn thuiswedstrijden af in het Jan Breydelstadion. Club Brugge won 16 keer de Belgische landstitel en 11 keer de Croky Cup. Daarnaast verloor de club ook zevenmaal de bekerfinale. Club Brugge won de Croky Cup voor het laatst in het seizoen 2018/2019. De topclub won ook 15 keer de Belgische Supercup.

KSC Lokeren Oost-Vlaanderen

KSC Lokeren Oost-Vlaanderen beschikt over stamnummer 282 en speelt alle thuiswedstrijden in het Daknamstadion. De club uit Lokeren won nooit de landstitel, maar eindigde in het seizoen 1980/1981 wel op de 2e plaats in de Eerste Klasse. KSC Lokeren Oost-Vlaanderen ging in april 2020 failliet en maakte een doorstart door middel van een fusie met KSV Temse. KSC Lokeren won in het verleden tweemaal de Croky Cup. In 2012 en 2014 won de voetbalclub het Belgische bekertoernooi. In 1981 ging de bekerfinale verloren, wat ook geldt voor de twee deelnames aan de Supercup in 2012 en 2014.

KRC Genk

KRC Genk is bij de KBVB aangesloten met het stamnummer 322. De ploeg speelt zijn thuiswedstrijden in de Luminus Arena in Waterschei. KRC Genk is één van de vijf grootste clubs van België. De voetbalclub won sinds 1999 viermaal het landskampioenschap, waaronder in het seizoen 2018/2019. Daarnaast werd in 1998, 2000, 2009 en 2013 de Croky Cup gewonnen door de Koninklijke Racing Club Genk.

KAA Gent

KAA Gent werd opgericht in 1900, vandaar ook het stamnummer 7. Koninklijke Atletiek Associatie Gent is één van de oudste voetbalclubs van België. Sinds 2013 speelt de club zijn thuisduels in de Ghelamco Arena. In 2015 wist KAA Gent landskampioen te worden en veroverde de voetbalclub de Belgische Supercup. In 1964, 1984 en 2010 won KAA Gent het Belgische bekertoernooi. In 2008 en 2019 werd de finale van de Croky Cup verloren door de ploeg uit Gent.

RSC Anderlecht

RSC Anderlecht is de succesvolste voetbalclub van België. De club uit de hoofdstad Brussel won 34 keer de landstitel in de Eerste Klasse. RSC Anderlecht werd opgericht in 1908 en beschikt over stamnummer 35. De club speelt zijn thuiswedstrijden op Lotto Park. In het Belgische bekertoernooi was RSC Anderlecht ook succesvol. De topclub won negen keer de Croky Cup, waaronder in 1994 en 2008.

Bekerwinnaars

Het toernooi om de Belgische Beker bestaat al sinds 1908. Sindsdien hebben 24 teams de Belgische Cup kunnen toevoegen aan de prijzenkast. Club Brugge is het meest succesvol geweest in het bekertoernooi en won de beker maar liefst elf keer. RSC Anderlecht won de prijs negen keer en Standard Luik staat op de derde plaats met acht gewonnen cups. KRC Genk en KAA Gent sluiten de top vijf af met vier en drie gewonnen cups.
Standard Luik verloor in totaal negen bekerfinales en is daarmee het team dat het vaakst verloor in de finale van het bekertoernooi.

Europese kwalificatie

Het winnen van de beker in België brengt dezelfde voordelen mee als het winnen van de beker in Nederland. De Belgische bekerwinnaar krijgt een plek toegekend in de UEFA Europa League.

Online wedden op de Beker van België

Er zijn genoeg online bookmakers waar je kan inzetten op vrijwel alle wedstrijden van de Beker van België. Het is mogelijk om in te zetten op een losse wedstrijd, maar ook op de uiteindelijke winnaar van het toernooi. Dit zijn een aantal van de honderden inzetmogelijkheden die er zijn. Je kan denken aan inzetten op hoekschoppen, ingooien, gele kaarten, rode kaarten of vrije trappen. Het aanmaken van een account is gratis en meestal zijn er opties voor mooie welkomstbonussen en/of andere leuke promoties.

Croky Cup voetbaluitslagen

Je kan op Voetbaluitslagen.com de Croky Cup op de voet volgen. Bekijk de laatste uitslagen in het Belgische bekertoernooi of neem de statistieken even door. Wij houden alles voor je bij, waaronder de topscorerlijst en het laatste nieuws. Het belangrijkste van allemaal, je kan gedurende de bekerwedstrijden ook de live tussenstanden checken. Dit geldt overigens ook voor de wedstrijden in de Jupiler Pro League, Proximus League, Eerste Klasse Amateurs, Super League Vrouwen en de 1e Nationaal Vrouwen. Je hoeft hierdoor nooit meer iets te missen van het Belgische topvoetbal.