Voetbalwedden op de Ligue 1

In Europa zijn er vele voetbalcompetities waar wekelijks een weddenschap op geplaatst kan worden, maar één van de leukste is toch wel de Lique 1. Dit is het hoogste voetbalniveau in Frankrijk. Grote clubs als Olympique Lyon, Paris Saint-Germain, Olympique Marseille en AS Monaco spelen hierin hun wedstrijden. Als er wordt ingezet op de Lique 1 zijn er een aantal zaken om op te letten.

Een weddenschap afsluiten op de Lique 1 kan bij alle online bookmakers, zowel pre-match als live gedurende een competitieduel.  Er kan gebruik worden gemaakt van de hoogste quoteringen, promoties en acties, een ongekend aanbod aan inzetmogelijkheden en een handige website. Inzetten op de Lique 1 kan op een smartphone, tablet en computer.

Favorieten in de Ligue 1

In de Lique 1 wist Olympique Lyon tussen 2001 en 2008 maar liefst zevenmaal de landstitel te veroveren, maar de hoogtijdagen van de club zijn voorbij. Momenteel kent de Franse competitie slechts één absolute topclub en dat is Paris Saint-Germain. De club uit Parijs werd in 2011 overgenomen door het kapitaalkrachtige Qatar Sports Investment. PSG kreeg meer te besteden en haalde de ene na de andere wereldtopper naar de voetbalclub. Dit leverde tussen 2012 en 2018 vijf titels op, enkel in 2017 moest het zijn meerdere erkennen in AS Monaco.

En ook in het seizoen 2019/2020 was Paris Saint-Germain de grote favoriet voor het landskampioenschap. De club staat bovenaan in de competitie, maar deze is helaas stopgezet door de komst van het coronavirus. Bij de online bookmakers kan er gedurende het gehele seizoen ingezet worden op de mogelijke landskampioen, wees er vroeg bij voor de beste quoteringen. Voor 2019/2020 zou je prima kunnen inzetten op PSG als kampioen met als outsiders Lille en Olympique Lyon.

Rekening houden met Europese avonturen

In het seizoen 2020/2021 zullen diverse clubs uit de Lique 1 ook te bewonderen zijn in de Champions League en de Europa League. Hoewel dit voor elke club een geweldige ervaring is en de bijbehorende financiële extra’s mooi zijn meegenomen, kan het ook voor enorme vermoeidheid zorgen binnen de selectie. PSG loste dit de afgelopen jaren op door competitiewedstrijden met reservespelers te spelen, maar dit verkleint wel gelijk de kansen op een overwinning. Probeer daarom altijd rekening te houden met de doordeweekse duels. Deze kunnen een grote impact hebben op de resultaten in de reguliere Franse voetbalcompetitie.

Inzetmogelijkheden in de Ligue 1

De Lique 1 behoort tot de grotere competities binnen ons continent, waardoor alle wedstrijden bij de bookmakers over vele inzetmogelijkheden beschikken. Er kan vanzelfsprekend ingezet worden op de winnaar van een duel, het aantal doelpunten en mogelijke gele kaarten. Maar daar blijft het zeker niet bij, want inzetten op hoekschoppen, ingooien, handicaps en spelverloop behoren ook tot de mogelijkheden. Risicovollere weddenschappen zoals de exacte uitslag en de doelpuntenmakers kunnen een hogere quotering opleveren.

Wedden op doelpuntenmakers in de Ligue 1
In de Lique 1 spelen vele grote aanvallers wekelijks hun duels en die komen dan ook regelmatig tot scoren. Er kan ingezet worden op de maker van een treffer, dit levert normaliter een leuke winst op. In het seizoen 2019/2020 wisten Kylian Mbappé en Ben Yedder de topscorerstitel te grijpen. De twee deelden de eerste plek met 18 doelpunten. Op plek 3 staat Ousmane Dembélé met 16 doelpunten.