actueel background image

Real Madrid wint Champions League na bizarre finale tegen Liverpool F.C.

29 mei 2018 | 10:32 0

Real Madrid is er zaterdagavond in geslaagd om voor de derde keer op rij de Champions League te veroveren. De Madrilenen wonnen in een knotsgek duel. De grote man aan de kant van de Spanjaarden was Gareth Bale, maar achteraf ging het voornamelijk over de blunders van doelman Karius en het vroegtijdige uitvallen van sterspeler Mohamed Salah.

Dezelfde elf als de Champions League finale van vorig jaar

Real Madrid speelde zijn vierde finale in vijf jaar tijd en won voor de derde keer op rij deze Europese titel. Opvallend genoeg stonden bij de Madrilenen exact dezelfde elf namen als vorig jaar in het veld, toen er met 3-1 werd gewonnen van Juventus. Gareth Bale en Marco Asensio moesten plaatsnemen op de bank, terwijl Isco en Karim Benzema wel een plaatsje in de basiself kregen. Bij Liverpool waren er geen verrassende aanpassingen in de selectie, zo begonnen de Nederlanders Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum in de basis.

Beginfase van de finale: Liverpool F.C. was beter

In de beginfase van de finale was het Liverpool, dat tegen de verwachtingen in, voor het meeste gevaar wist te zorgen. Echter bracht de uitgeoefende druk van Engelse kant geen treffer op, zo zag Wijnaldum een schot geblokt worden. Real Madrid kwam in de eerste twintig minuten van de wedstrijd niet verder dan een afstandsschot en een iets te hoog schot van Cristiano Ronaldo.

En ook naar mate de eerste helft vorderde kwam het grootste gevaar van The Reds. Nadat een schot van aanvaller Firmino werd gekraakt, kreeg de 19-jarige Alexander-Arnold de kans op de openingstreffer. Zijn rebound werd echter gekeerd door doelman Keylor Navas.

Salah ging er geblesseerd af

Nog voor de eerste dertig minuten waren verstreken moest Mohamed Salah het veld geblesseerd verlaten. De Egyptenaar kwam ongelukkig terecht na een duel met Sergio Ramos, hierbij viel hij hard op zijn schouder. De aanvaller probeerde het nog wel, maar moest uiteindelijk toch noodgedwongen het veld verlaten. Dit bleek een ommekeer in de wedstrijd, Liverpool leek vanaf dat moment de draad kwijt te zijn.

De wissel van Carvajal

Enkele minuten later moest ook Real Madrid wisselen, nadat verdediger Dani Carvajal geblesseerd raakte. Dit overkwam de speler twee jaar eerder ook in de finale van de Champions League, waardoor hij ook niet actief kon zijn op het EK in Frankrijk.

Real Madrid wist zich al snel te herpakken van dit verlies en kwam in de eerste helft zelfs nog tot scoren. Karim Benzema kwam tot scoren, nadat een kopbal van Ronaldo werd gestopt door de doelman. De Franse spits stond echter buitenspel, waardoor de treffer terecht werd afgekeurd.

Blundere keeper van Liverpool

Na een redelijk tegenvallende eerste helft, kwam het voetbalfeestje in de tweede helft pas echt opgang. Isco leek de openingstreffer al kort na rust op de voet te hebben, maar zijn inzet belandde op de lat. Het eerste doelpunt kwam niet veel later uit de lucht vallen. Keeper Karius wilde het spel hervatten met een snelle uitgooi, maar de bal gooide de goalie op het uitgestoken been van Benzema en deze kwam direct in het doel terecht.

Gelijkmaker
Deze bizarre blunder bleef niet al te lang hangen bij de spelers van Liverpool, want vier minuten later werd de stand weer gelijkgetrokken. Uit een hoekschop werd de 1-1 binnengeschoten door Mané, nadat deze werd doorgekopt door Dejan Lovren.

Invalbeurt van Bale

Uiteindelijk bleek de wedstrijd op slot te worden gegooid door invaller Gareth Bale. De Welshman bracht Real Madrid weer op een voorsprong door een voorzet van Marcelo prachtig binnen te werken met een omhaal. Bale scoorde in de finale van 2014 ook de 2-1, maar die treffer was bij lange na niet zo spectaculair.

Kort voor het einde van de wedstrijd besliste Bale het duel door middel van een afstandsschot. Hoewel het zwabberschot in eerste instantie een gemakkelijke prooi leek voor Karius, liet de oud-doelman van FSV Mainz 05 de bal uit zijn handen glippen.

Spelers kunnen wedden op een club. Wedden op de champions league?