actueel background image

Spaanse klassieker in de halve finale van de Copa del Rey

01 mrt 2023 | 15:52 0

In Spanje staat de donderdagavond in het teken van de halve finale van de Copa del Rey. In deze halve finale worden wij als voetballiefhebbers getrakteerd op een waar spektakel: El Clásico. VoetbalUitslagen blikt met jou vooruit op deze mooie wedstrijd.

Karim Benzema Real

Vooruitblik

Dat de Spaanse klassieker gelijk staat aan spektakel, is voor niemand een verrassing. Toch is de vraag welke club er doorgaat naar de finale van de Copa del Rey. In een maand tijd worden er maar liefst drie (!) El Clásico’s gespeeld: twee bekerwedstrijden en een competitiewedstrijd. De return van de Copa Del Rey wordt in april gespeeld. Wij volgen de bookmakers en denken dat Real Madrid deze wedstrijd weet te winnen.

De Koninklijke op zoek naar succes

De grootmacht uit Madrid presteert in de competitie minder goed dan het zou willen. De club won maar drie van de laatste vijf gespeelde wedstrijden: er werd gelijkgespeeld tegen Atletico Madrid en er werd verloren van Mallorca. Real wil graag winnen van FC Barcelona en dat zou zo maar eens kunnen gebeuren. De Madrilenen zijn zo goed als compleet en kunnen alleen niet beschikken over David Alaba. De verdediger viel geblesseerd uit in het Champions League-duel tegen Liverpool. Wie daar minder moeite mee heeft, zijn de supporters van de Koninklijke. Alaba stemde namelijk bij de FIFA The Best Awards niet op teamgenoot Karim Benzema, maar op Lionel Messi. Iets wat bij de supporters helemaal verkeerd viel. De hashtag #alabaout was eerder al trending op social media.

Ondanks deze commotie is De Koninklijke klaar voor de klassieker tegen FC Barcelona. Real verloor geen van zijn laatste 19 gespeelde thuiswedstrijden en wil daar graag nummer 20 aan toevoegen.

FC Barcelona zonder topspits

FC Barcelona beleeft een sterk seizoen, maar lijkt nu weer even in te kakken. De koploper van La Liga heeft met 59 punten een voorsprong van 7 op Real Madrid, de ploeg die tweede staat in de competitie. Barcelona wist het afgelopen weekend niet te winnen van Almeria en werd door Manchester United uitgeschakeld in de Europa League. Of de Catalanen kunnen winnen van Real Madrid, is ook nog maar de vraag. De ploeg kampt namelijk met een aantal geblesseerde spelers, waaronder topspits Robert Lewandowski. De Pool scoorde tot nu toe al 25 keer in 31 officiële duels en is van grote waarde bij Barcelona. De topwedstrijd tegen Real Madrid lijkt voor Lewandowski iets te vroeg te komen.

Hoewel wij denken dat Real Madrid er vandoor gaat met de winst, gaan we er ook vanuit dat FC Barcelona het veld niet verlaat zonder een goal te scoren. In het voetbal weet je het nooit en zeker in klassiekers zoals Real Madrid – FC Barcelona kan er van alles gebeuren.

Statistieken

– FC Barcelona moet het doen zonder topspits Robert Lewandowski
– Real Madrid wist 5 opeenvolgende wedstrijden te winnen
– FC Barcelona wist 19 opeenvolgende wedstrijden te winnen
– El Clásico werd al 248 keer gespeeld
– Real Madrid won de klassieker al 100 keer
– FC Barcelona won de klassieker 96 keer
– Topscorer bij Real Madrid is Karim Benzema met 11 doelpunten
– Robert Lewandowski is topscorer bij Barca met 15 doelpunten

Laatste vijf onderlinge resultaten

Datum
Wedstrijd
Uitslag
15-01-2023
Real Madrid - FC Barcelona
1 - 3
16-10-2022
FC Barcelona - Real Madrid
3 - 1
20-03-2022
Real Madrid - FC Barcelona
0 - 4
12-01-2022
FC Barcelona - Real Madrid
2 - 3
24-10-2021
FC Barcelona - Real Madrid
1 - 2
Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.