actueel background image

Real Madrid vs. Liverpool — De Champions League Finale van 2018

21 mei 2018 | 09:43 0

Bekijk hieronder welke route de clubs hebben afgelegd en wie volgens de bookmakers de favoriet zal zijn. De wedstrijd kun je vanaf 20:00 volgen bij Veronica.

Champions League titels

In de laatste vier jaar wist Real Madrid maar liefst drie keer de Champions League te winnen, dit deed het in 2014, 2016 en 2017. Vorig seizoen werd er in de finale afgerekend met Juventus (4-1), mede dankzij twee treffers van Cristiano Ronaldo. In totaal wist deze club twaalf keer het toernooi te winnen en verloor het ook nog eens drie finales.

Liverpool won in 2005 voor het laatst de Champions League en dat deed het door in de finale na strafschoppen te winnen van AC Milan. De Engelse club won de beker vijfmaal, dat was in 1977, 1978, 1981, 1984 en 2005.

Real Madrid in de Champions League

Real Madrid kende een teleurstellend seizoen in de Spaanse competitie en heeft alle hoop gevestigd op het Europese toernooi. In de groepsfase eindigde de Madrilenen op de eerste plaats met zestien punten uit zes duels. Er werd tweemaal gewonnen van APOEL en Borussia Dortmund. Daarnaast zegevierde het op bezoek bij Tottenham Hotspurs, maar speelde het in Engeland gelijk.

In de achtste finales stuitte Real Madrid op het sterke Paris Saint-Germain. In eigen huis werd er destijds met 3-1 gewonnen en ook in Parijs zegevierde de Spanjaarden met 1-2.

Het werd een stuk moeilijker voor de ploeg van trainer Zidane in de kwartfinales, waarin het een tweeluik speelde tegen Juventus. In Turijn won de ploeg met 0-3, maar dit bleek nog zeker niet de beslissing. Juventus kwam in Madrid op een 0-3 voorsprong, maar dankzij een late strafschop plaatste Real zich voor de halve finale. De statistieken van de wedstrijd zijn hier te vinden.

In de halve finale werd het eerste duel gewonnen op bezoek bij Bayern München (1-2), ondanks het feit dat de Duitsers de meeste kansen kregen. In eigen huis wist Real Madrid het karwei af te ronden door met 2-2 gelijk te spelen. Nu rest er nog één wedstrijd, de finale in Kiev.

De route van Liverpool naar de CL finale
Het Engelse Liverpool eindigde eveneens op de eerste plaats in de groepsfase, het behaalde twaalf punten uit zes wedstrijden. Er werd in eigen huis gewonnen van Spartak Moskou en Maribor, daarnaast speelde het gelijk tegen Sevilla. In de uitwedstrijden werd er alleen gewonnen bij Maribor en kwam het in Spanje en Rusland niet verder dan een gelijkspel.

De loting wees uit dat Liverpool het in de achtste finales moest opnemen tegen FC Porto. In Portugal werd het tweeluik al beslist, want ‘The Reds’ wonnen daar met 0-5. Op Anfield kwam de ploeg niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel.

In de kwartfinale was Liverpool te sterk voor Manchester City, het won thuis met 3-0 en het uitduel met 1-2.

In de halve finale werd er spectaculair afgerekend met AS Roma, de thuiswedstrijd eindigde in 5-2 en het uitduel in een 4-2 nederlaag. Des al niet te min zal de Engelse ploeg aantreden in de finale.

Wat voorspellen de bookmakers?
Als wij de bookmakers moeten geloven dat zal Real Madrid er opnieuw met de winst vandoor gaan, de quotering van de Spaanse topclub staat op 2,28 euro. Liverpool moet het doen met een notering van 3,10 euro.

Een gelijkspel zien de bookmakers niet snel gebeuren, deze odd staat momenteel nog op 3,85 euro. Er is uit deze quoteringen ook op te lezen dat de bookmakers niet helemaal zeker zijn van hun zaak en de kansen nog relatief gelijkwaardig zien. Houd hier rekening mee bij het voetbalwedden en geniet hoe dan ook met volle teugen van de finale!

Spelers kunnen wedden op een club. Wedden op de champions league?

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.