Club

Tottenham Hotspur

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Engeland
Competitie:
Locatie:
London

Volg op deze pagina alles van de Engelse topclub Tottenham Hotspur. De Champions League-finalist van 2019 speelt in de Premier League. Ontdek hier de uitslagen, de statistieken en het aankomende programma van Tottenham Hotspur.

Programma Tottenham Hotspur

Check hier alle wedstrijden van Tottenham Hotspur die op het programma staan. Je kunt per competitie direct zien wanneer de wedstrijd is en wie de tegenstander is. Wil je meer weten over een wedstrijd? Check dan de wedstrijdpagina door op de betreffende wedstrijd te klikken.

Standen

Bekijk hier de huidige stand van Tottenham Hotspur in de Premier League. Check direct het aantal gewonnen, verloren en gelijk gespeelde wedstrijden, het totaal aantal punten en het doelsaldo.

Uitslag Tottenham Hotspur

Alle uitslagen van Tottenham Hotspur vind je hieronder. Wij bieden je hier iedere uitslag in de competitie, beker en andere toernooien. Benieuwd naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan op de gewenste wedstrijd en bekijk op die pagina onder andere het aantal schoten op doel en corners.

Tottenham Hotspur selectie

Socials
@spursofficial
Posts
Volgers
Volgend

Alles over Tottenham Hotspur

Tottenham Hotspur FC is een noord-Londense voetbalclub die geldt als Engels (sub)topper. Bijnaam van de club is de Spurs en de thuiswedstrijden worden gespeeld in het Wembley Stadion. Tottenham was in 1901 de eerste en enige Engelse club ooit in de FA Cup, zonder zelf in één van de hoogste competities te spelen. Tot 2017 speelde Tottenham haar thuiswedstrijden in White Hart Lane. Sinds 2017 speelt de club in het Wembley Stadion, dat plek biedt aan 90.000 toeschouwers. In de tussentijd wordt een nieuw stadion gebouwd, dat plek moet gaan bieden aan 62.000 toeschouwers.

Historie

In 1882 werd Hotspur Football Club opgericht door leerlingen van een school uit de buurt. Ook de Hotspur Cricket Club was bij de oprichting nauw betrokken. Men vermoedt dat de naamgeving van de club voorkomt uit de naam van Sir Henry Percy (ook wel Sir Harry Hotspur genoemd). Deze man woonde rond de 14e eeuw in de buurt van het toenmalige stadion. Later kreeg de club de naam Tottenham Hotspur om zichzelf te onderscheiden van een ander team uit de regio, Londen Hotspur. Tot 1908 speelde de club voornamelijk op de lagere niveaus, hoewel de club al sinds 1895 professioneel was. In 1908 kwam Tottenham op het tweede niveau terecht, waar het direct promotie wist af te dwingen naar het hoogste niveau.

Tot de jaren vijftig waren de Spurs echter uiterst wisselvallig, met zo nu en dan hoge eindnoteringen, maar ook drie degradaties. Dat veranderde allemaal in 1950, toen de club kampioen werd in de tweede divisie en daarmee weer uitkwam op het hoogste niveau. Tegen alle verwachtingen in werd Tottenham Hotspur direct landskampioen, onder leiding van coach Arthur Rowe.

Subtop

Vanaf dat kampioenschap bleef Tottenham veelal een subtopper in Engeland, hoewel de club nog degradeerde in 1977. Van 1962 tot 1964 won de club drie keer op rij de FA Cup, terwijl het in 1967 als eerste Engelse club ooit een Europese prijs won (UEFA Winner’s Cup). In 1972 won Tottenham de eerste editie van de UEFA Cup, waarmee het ook de eerste Engelse club was die twee Europese prijzen wist te winnen. De UEFA Cup werd in 1984 nog eens gewonnen.

Rond de eeuwwisseling volgde nog een zwakke periode waarin de Spurs niet verder kwamen dan een plek in de middenmoot van de Premier League. In recente jaren is Tottenham een club geworden die vaak lange tijd kan meestrijden om het kampioenschap.

Imago, fans en clubiconen

Tottenham Hotspur is een vrij populaire club in Engeland, waarbij de meeste fans uit noord-Londen en omstreken komen. De club heeft bovendien een joods imago, wat ertoe heeft geleid dat de fans een vriendschappelijke band onderhouden met Ajax. De grootste rivaal van de club is Arsenal, waarbij het duel tussen beide ploegen de noord-Londense derby genoemd wordt. Naast deze rivaliteit zijn er ook rivaliteiten met Chelsea en West Ham United, beide ook afkomstig uit Londen.

Een van de grootste clubiconen van Tottenham Hotspurs is Arthur Rowe, die een succesvolle periode inluidde in de jaren vijftig. Rowe werd geboren in de wijk Tottenham en speelde in tijdens zijn actieve carrière zelf ook tien jaar voor de club. Andere bekende spelers en iconen van de club zijn onder meer Dave Mackay, Danny Blanchflower, Glenn Hoddle, Paul Gascoigne en recentelijk Harry Kane.

Wedden op Tottenham Hotspur

Wedden op Tottenham Hotspur is populair. Gezien hun positie op de ranglijst van de Premier League hebben we het over een subtopper, maar als de club in Nederland actief zou zijn geweest, zou Tottenham jaar in jaar uit meespelen in het landskampioenschap. Wedden op Tottenham Hotspur en andere wedstrijden op het Engelse hoogste niveau is opwindend vanwege de onvoorspelbaarheid van bijna alle wedstrijden en het is interessant om te zien hoe hoog het tempo ligt.

Odds

Tottenham Hotspur wordt in veel wedstrijden als favoriet gezien. Dat is terug te zien in de lage odds die bookmakers aan de club uit Londen toeschrijven. Maar ook Tottenham Hotspur kent elk seizoen lastigere wedstrijden en dat maakt voetbal wedden erg spannend. Voor deze wedstrijden ontvangt de club wel hogere odds. Ook andere soorten weddenschappen, zoals een over/under weddenschap of een weddenschap met een handicap, zijn manieren waarop spelers de odds voor The Spurs omhoog krijgen. Daarnaast is het ook mogelijk om een weddenschap op Tottenham te combineren met andere weddenschappen. Voor zo’n combinatieweddenschap gelden hogere gecombineerde odds, waardoor winst van Tottenham Hotspur de speler meer zou kunnen opleveren.