actueel background image

Manchester City wacht zware klus in Londen

05 feb 2023 | 09:00 0

Manchester City gaat aankomende zondag op bezoek bij Tottenham Hotspur. City moet zondag winnen om in het spoor te blijven van koploper Arsenal. Het verschil tussen de nummer één en twee van de competitie bedraagt namelijk al vijf punten. Tottenham kan de punten ook goed gebruiken in de strijd om Champions League-voetbal. 

Vooruitblik

Waar iedereen op voorhand dacht dat de mannen van Pep Guardiola voor de derde keer op rij landskampioen zouden worden, lijkt Arsenal hier een stokje voor de steken. Maar de Premier League is onvoorspelbaar en het verschil in punten te overzien. Een misstap in London kan fataal zijn voor City. De verwachting is dat City de zege niet cadeau krijgt, maar uiteindelijk wel aan het langste eind trekt.  

Spurs wil revanche

Tottenham Hotspur staat na 21 wedstrijden op een vijfde plaats met 36 punten. Tottenham scoorde veertig keer en kreeg 31 goals tegen. De strijd om de plekken drie, vier en vijf ligt erg dicht bij elkaar. Newcastle United staat op dit moment derde met 39 punten en het Manchester United van Erik ten Hag staat vierde met 39 punten. Wil Tottenham voor deze posities en dus Champions League-voetbal mee blijven knokken, dan moet het voor een stunt zorgen tegen The Citizens.

Het duel tussen de twee grootmachten is ook een directe strijd tussen twee topspitsen. Bij Spurs scoort Harry Kane al jaren aan de lopende band. Hij maakte er dit seizoen al zestien. De spits bij de tegenstander is van een andere planeet en scoorde negen keer meer, namelijk 25 keer. Het gaat natuurlijk om Erling Haaland. Met deze twee topspitsen in de basis, belooft het zondag een doelpuntenfestijn te worden.

De twee teams maken zich op voor hun 169ste onderlinge duel. Opvallend is dat beide teams even vaak wisten te winnen, namelijk 66 keer. De rest van de 36 wedstrijden eindigde in een gelijkspel. De laatste vijf ontmoetingen spreken licht in het voordeel van Manchester City. De ploeg uit Manchester won er namelijk drie, en de andere twee gingen verloren. Twee weken geleden op 19 januari speelde de twee teams ook in competitieverband tegen elkaar. In het Ethihad Stadium won City met 4-2.

City wil in het spoor van Arsenal blijven

City staat na twintig wedstrijden op de tweede plek met 45 punten. Arsenal heeft met een wedstrijd minder gespeeld vijftig punten. The Citizens scoorde met 54 goals het meest van alle teams in de Premier League. Haaland zorgde in zijn eentje voor bijna de helft van de doelpuntenproductie. Een unieke prestatie.

Dit seizoen is er één Nederlander die het uitstekend doet bij City. Het gaat om Nathan Aké. Hij schitterede ook tijdens het WK met Oranje, maar heeft zich in Manchester ook opgewerkt tot vaste basisspeler. Aké kan niet alleen goed verdedigen, maar staat aanvallend ook zijn mannetje. Afgelopen weekend maakte hij nog de winnende in de vierde ronde van de FA-cup tegen Arsenal.

City wil zondagmiddag een einde maken aan een vervelende statistiek. Sinds de opening van het Tottenham Hotspur Stadium, op 3 april 2019, won de ploeg hier nog nooit een wedstrijd. Sterker nog, het maakte niet één doelpunt. Wil City kans houden op titelprolongatie, moet er nu wel gewonnen worden.

Statistieken

– Tottenham Hotspur staat na 21 wedstrijden vijfde met 36 punten.
– Tottenham Hotspur en City hebben in alle onderlinge ontmoetingen even vaak gewonnen.
– Tottenham Hotspur moet het qua doelpunten hebben van Harry Kane, hij maakte er al 16.
– Tottenham Hotspur verloor in het nieuwe stadion nog nooit van City.
– Manchester City staat tweede na 20 wedstrijden met 45 punten.
– Manchester City heeft het meest gescoord van alle ploegen, namelijk 53 keer.
– Erland Haaland maakte er dit seizoen al 25.
– Manchester City wist twee weken geleden nog met 4-2 te winnen van de Spurs.

Laatste 5 onderlinge resultaten

Datum
Wedstrijd
Uitslag
19-01-2023
Manchester City - Tottenham Hotspur
4 - 2
19-02-2022
Tottenham Hotspur – Manchester City
1 - 0
15-08-2021
Tottenham Hotspur – Manchester City
1 - 0
25-04-2021
Manchester City - Tottenham Hotspur
1 - 0
13-02-2021
Manchester City - Tottenham Hotspur
3- 0
Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.