Club

Newcastle United

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Engeland
Competitie:
Locatie:
Newcastle upon Tyne

Newcastle United op de voet volgen kan bij Voetbaluitslagen.com! Ontdek hier de uitslagen, maar ook het aankomende programma van de Engelse voetbalclub. Verdiep jezelf ook eens in de spelersstatistieken en de clubstatistieken van Newcastle United.

Programma Newcastle United

Check hier alle wedstrijden van Newcastle United die op het programma staan. Je kunt per competitie direct zien wanneer de wedstrijd is en wie de tegenstander is. Wil je meer weten over een wedstrijd? Check dan de wedstrijdpagina door op de betreffende wedstrijd te klikken.

Standen

Bekijk hier de huidige stand van Newcastle United in de Premier League. Check direct het aantal gewonnen, verloren en gelijk gespeelde wedstrijden, het totaal aantal punten en het doelsaldo.

Uitslag Newcastle United

Alle uitslagen van Newcastle United vind je hieronder. Competitie, beker en andere toernooien, wij bieden je hier elke wedstrijduitslag. Nieuwsgierig naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan op de gewenste wedstrijd en bekijk op die pagina onder andere het aantal schoten op doel en corners.

Newcastle United selectie

Socials
@nufc
Posts
Volgers
Volgend

Alles over Newcastle United

Newcastle United is een Engelse voetbalclub die voornamelijk in het verleden fungeerde als topclub. Het verleden van Newcastle United zit vol hoogte- en dieptepunten. De Magpies (Eksters), zoals de bijnaam van de club luidt, kent meerdere gouden periodes en werd meermaals kampioen van Engeland.

Newcastle United is een van de populairste clubs van het land en speelt in St. James Park, een iconisch stadion dat plek biedt aan ruim 52.000 toeschouwers. De club kent een bijzonder sterke rivaliteit met Sunderland. Het duel tussen beide clubs wordt de Tyne-Wear Derby genoemd.

Historie

Newcastle United wist al vroeg in haar bestaan zich te ontwikkelen tot een topploeg in het Engelse voetbal. De club kwam in 1894 voor het eerst uit op het tweede niveau van professioneel voetbal. Dit was tevens het debuutjaar in het professionele voetbal voor onder meer Liverpool FC en Arsenal FC. De club had het in eerste instantie zwaar met het binden van fans, maar successen brachten hier verandering in. In 1899 wist Newcastle voor het eerst promotie naar het hoogste niveau veilig te stellen. Aan het begin van de twintigste eeuw wist Newcastle naam te maken met een snel positiespel, dat soms wel als grondlegger van het totaalvoetbal van Ajax en Nederland en tiki-taka van FC Barcelona wordt gezien.

Newcastle United werd de dominante club van het begin van de twintigste eeuw en werd in 1905, 1907 en 1909 landskampioen. In de andere seizoenen werden tevens hoge eindnoteringen behaald. Hoewel deze status in de jaren twintig verdween, werd de club in 1926 nog eens kampioen, maar kon degradatie eind jaren dertig niet voorkomen worden. Tussen 1950 en 1990 was Newcastle United een vrij stabiele middenmoter, hoewel er ook drie korte periodes op het tweede niveau plaatsvonden.

In de jaren negentig brak een volgende glorieperiode aan. Newcastle deed als promovendus van het tweede niveau gelijk mee in de top van de Premier League. Hoewel er geen prijzen werden gewonnen, manifesteerde de club zich veelal als subtopper. Vanaf de eeuwwisseling ging het langzaamaan achteruit, met degradaties in 2009 en 2016. Newcastle keerde beide keren snel terug naar de Premier League, maar vecht in de laatste jaren nog wel eens tegen degradatie.

Stadion Newcastle United FC

St. James’ Park, het stadion van Newcastle, werd voor het eerst gebruikt in 1891. Tot aan het begin van de jaren 90’ werd het stadion slecht onderhouden. Vanaf 1991 kwam hier verandering in toen zakenman John Hall investeerde in de club. Het resultaat was een stadion capaciteit van 36.000 plaatsen in 1995.

De verbouwing bleek uiteindelijk niet groot genoeg te zijn voor de alsmaar groeiende achterban van Newcastle. Omdat de capaciteit vergroot moest worden, en de gemeente niet instemde met de plannen, is ervoor gekozen om twee ringen te verbouwen. Doordat de tweede ring niet in het gehele stadion gebouwd werd, heeft het stadion een iets ongewoon uiterlijk gekregen. De club heeft ook de grond rondom het stadion gekocht. Er wordt gezegd dat dit gedaan is met de bedoeling er een hotel en conferentiezalen te bouwen.

Newcastle United in het seizoen 2019/2020

Newcastle United eindigde in het seizoen 2019/2020 op de 13e plaats in de Premier League. De Engelse club wist zich hierdoor eenvoudig te handhaven op het hoogste voetbalniveau. De voorsprong op de degradatieplekken bleek uiteindelijk 10 punten te zijn. Newcastle United won 11 van de 36 competitieduels en speelde eveneens 11 keer gelijk. In totaal behaalde de club een totaal van 44 punten, waarvan 26 punten in eigen huis werden gepakt. De 28-jarige Engelsman Jonjo Shelvey werd clubtopscorer met zes doelpunten. In het seizoen 2019/2020 werd er gewonnen tegen Tottenham Hotspur en Chelsea FC.

Fans en clubiconen

Als voormalige subtopper en middenmoter heeft Newcastle United door de jaren heen een grote fanclub opgebouwd. Uit onderzoeken komt naar voren dat St. James Park als één van de meest sfeervolle stadions van de Premier League wordt gezien.

De aartsrivaal van Newcastle United is Sunderland. Deze club komt uit de gelijknamige stad en ligt op ongeveer vijftien kilometer van Newcastle. De twee clubs zijn vooral recentelijk ook op sportief gebied aan elkaar gewaagd, wat de duels meer lading geeft. Een andere rivaal is Middlesbrough. Deze derby gaat door het leven als de Tyne-Tees Derby. Clubiconen van Newcastle komen uit verschillende perioden. Onder meer Alan Shearer, Kevin Keegan, Andy Aitken en Les Ferdinand zijn grote namen uit de clubhistorie. Shearer is de clubtopscorer, met 148 doelpunten in 303 competitieduels.

Sterspeler Allan Saint-Maximin

Een van de bekendste spelers in de huidige selectie van Newcastle United is Allan Saint-Maximin. De Franse aanvaller maakte in de zomer van 2019 de overstap van OGC Nice naar de Engelse club. Newcastle United betaalde een bedrag van 18 miljoen euro voor het talent. De jeugd international van Frankrijk kwam in 21 wedstrijden slechts driemaal tot scoren, maar staat bekend om zijn snelheid, behendigheid en spelinzicht. Eerder speelde Saint-Maximin voor AS Saint-Etienne, AS Monaco, Hannover 96 en SC Bastia.