actueel background image

EFL Cup: Newport County – Newcastle United (30 september 2020)

30 sep 2020 | 10:38 0

De League Cup is alweer een tijdje bezig en de vierde ronde staat op het punt van beginnen. Er zijn bij enkel alleen nog clubs uit de hoogste Engelse divisie over in het toernooi. De grootste verrassing is toch wel het kleine Newport County AFC. De club uit de League Two wist zich te plaatsen voor de vierde ronde en krijgt het grote Newcastle United op bezoek. Kan Newport voor een enorme stunt zorgen in het Engelse bekertoernooi?

Vooruitblik

Newcastle United zal met alle waarschijnlijkheid aantreden met een B-elftal. Echter is ook de tweede keuze van de Premier League-club nog vele malen sterker dan Newport County. Wij voorzien een afstraffing voor de thuisploeg, misschien wel met minimaal drie goals verschil.

Newport County maakt indruk

Alle clubs uit de League Two zijn uitgeschakeld in de League Cup, behalve het nietige Newport County. De ploeg versloeg in de eerste ronde het sterker geachte Cambridge United, om vervolgens ook Swansea City uit het bekertoernooi te knikkeren. In de derde ronde werd er met 3-1 gewonnen van Watford uit de Championship. Hoe het duel met Newcastle United ook zal lopen, de supporters mogen trots zijn op deze geweldige prestatie. Newcastle United is de eerste tegenstander van de club uit de Premier League en zou normaliter wel een maatje te groot moeten zijn.

Newcastle United start met een B-elftal

Newcastle United zal met het tweede elftal gaan aantreden in de League Cup. In de vorige speelronde koos de trainer ook voor een B-elftal met enkele A-krachten. Er werd met maar liefst 0-7 gewonnen op bezoek bij Morecambe. Overigens waren de vier spelers uit het basiselftal wel verantwoordelijk voor vier van de zeven doelpunten. De spits Joelinton wist al snel het duel te beslissen. Newcastle United speelde afgelopen weekend met 1-1 gelijk tegen Tottenham Hotspur.

Statistieken

– Newport County won de laatste vier wedstrijden
– Newport County wist eerder al af te rekenen met Watford en Swansea City
– Newport County scoorde in zeven van de laatste acht gespeelde duels
– Newcastle United won drie van de laatste vijf duels
– Newcastle Unied won in de vorige bekerronde met 0-8 bij Morecambe

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.