Club

Sunderland

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Engeland
Competitie:
League One
Locatie:
Sunderland

Programma Sunderland

Standen

Uitslag Sunderland

Sunderland selectie

Sunderland AFC is een Engelse voetbalclub uit de gelijknamige plaatsnaam Sunderland. De club werkt de thuiswedstrijden af in het Stadium of Light dat 49.000 toeschouwers kan herbergen. De huidige trainer van Sunderland AFC is Phil Parkinson

Geschiedenis van Sunderland AFC

In 1879 werd Sunderland opgericht onder de naam Sunderland & District Teachers Association. Al vrij snel na de oprichting werd de naamgeving veranderd in de huidige naam: Sunderland Association Football Club. Tot voor de naamswijziging werden er louter leraren toegelaten tot de club, dit veranderde echter toen Sunderland de naam wijzigde.

In 1885 werd de club professioneel en kwam er Schotten over van andere clubs om voor Sunderland AFC te spelen. In de beginjaren van de Football League was Sunderland de meest noordelijke club. Als andere clubs naar Sunderland kwamen om een wedstrijd te spelen, moest de club reisvergoeding betalen aan de teams die op bezoeken kwamen.

In het seizoen 2005/06 speelde Sunderland AFC in de Championship nadat de club het seizoen daarvoor degradeerde. Het werd overtuigend kampioen waardoor de terugkeer naar de Premier League slechts één seizoen op zich liet wachten. Sinds deze terugkeer speelt Sunderland AFC onafgebroken in de Premier League. De beste klassering sindsdien is een tiende plaats in 2011.

Dick Advocaat bij Sunderland AFC

Op 16 maart 2015 verwelkomt Sunderland de flamboyante Nederlandse trainer Dick Advocaat. De trainer tekent een contract tot het eind van het seizoen en moet de club redden van degradatie. Met nog negen duels te gaan stond Sunderland op een dramatische 17e plaats op de ranglijst.

De eerste wedstrijd onder leiding van Advocaat gaat verloren (red. 1-0 tegen West Ham United), een wedstrijd later wint Dick Advocaat wel. Newcastle United moet met 1-0 buigen. Sunderland blijft uiteindelijk gehandhaafd in de Premier League maar het daaropvolgende seizoen gaat het niet zoals Advocaat graag wilt. Hij stapt op.