Arsenal FC

Land |
Actief in |

Arsenal FC

Arsenal Football Club, kortaf Arsenal, is een profclub uit Londen die uitkomt in de Engelse Premier League. De club, ook wel “The Gunners” genoemd, staat al 20 jaar onder de leiding van coach Arsène Wenger. Geschiedenis van Arsenal FC Eind 1886 werd Arsenal FC opgericht door arbeiders van een wapenfabriek onder de naam Dial Square. In 1983 trad Arsenal FC toe tot de Football League waarna de naam werd veranderd in ‘’Woolwich Arsenal’’. In 1913 verhuisde Arsenal FC naar de wijk Highbury waar het ging spelen in het Highbury-stadion. Tegenover dit stadion ligt nu het Emirates Stadium: de huidige thuishavenLees meer

Standings per competition
Standen
Vorm
Gespeeld
W | G | V
V / T
Verschil
Punten
Komende wedstrijden
Datum
Tijd
Competitie
Info
Gespeelde wedstrijden
Datum
Score
Competitie
Info
Selectie
Meeste kaarten
Gele kaarten
Rode kaarten
Topscorers
Wedstrijden
Goals
Actief in
Over het stadion
Locatie

Capaciteit: Adres:

Arsenal FC

Arsenal Football Club, kortaf Arsenal, is een profclub uit Londen die uitkomt in de Engelse Premier League. De club, ook wel “The Gunners” genoemd, staat al 20 jaar onder de leiding van coach Arsène Wenger.

Geschiedenis van Arsenal FC

Eind 1886 werd Arsenal FC opgericht door arbeiders van een wapenfabriek onder de naam Dial Square. In 1983 trad Arsenal FC toe tot de Football League waarna de naam werd veranderd in ‘’Woolwich Arsenal’’. In 1913 verhuisde Arsenal FC naar de wijk Highbury waar het ging spelen in het Highbury-stadion. Tegenover dit stadion ligt nu het Emirates Stadium: de huidige thuishaven van Arsenal.

Arsenal behoort tot één van de best presterende ploegen in de Premier League. Zo werd de club al 13 keer landskampioen, won het 12 keer de FA Cup en 14 keer de FA Community Shield.

De Londense club speelt sinds 1919 onafgebroken op het hoogste niveau in Engeland en is daarmee recordhouder. Hoewel Everton, Aston Villa en Liverpool weliswaar meer jaar in de Premier League spelen, is dit niet onafgebroken. Het record van Arsenal wordt naar alle waarschijnlijkheid nog lang niet gebroken. Op de 2e plaats staat namelijk Sunderland, die het 68 jaar volhoudt. Everton staat met 55 aaneengesloten seizoen op de 3e plek.

Franse helden bij Arsenal FC

Wie aan Arsenal FC denkt, denkt aan 3 grote namen: Dennis Bergkamp, Thierry Henry en Arsène Wenger. Henry en Wenger zijn beide Frans en hebben de club vele successen bezorgd.

Thierry Henry speelde van 1999 tot en met 2007 voor Arsenal FC. De aanvaller kwam over van Juventus en al vrij snel werd duidelijk dat Henry van een buitencategorie was. In 2003 werd hij benoemd tot ‘Beste voetballer van het jaar’ in Engeland. Henry verlengde in 2005 zijn recordcontract (hij verdiende 90.000 per week) tot de zomer van 2010. Voor Arsenal maakte Henry meer dan 200 doelpunten en in 2012 kwam hij even terug bij de club, voordat hij zijn voetbalschoenen aan de wilgen hing.

Arsène Wenger is de huidige coach van Arsenal FC. Over de hele wereld is Wenger beroemd door zijn tactische zetten en jaren van succesvol voetbal bij Arsenal FC. De Fransman kreeg zelf een standbeeld voor het stadion van Arsenal als blijk van waardering. Ook wordt Wenger geroemd omdat hij een fan is van jonge talenten die hij graag laat doorbreken.