Arsenal FC

Country |
Active in |

Arsenal FC

Arsenal Football Club, kortaf Arsenal, is een profclub uit Londen die uitkomt in de Engelse Premier League. De club, ook wel “The Gunners” genoemd, staat onder de leiding van coach Unai Emery. De Succesvolle Engelse club eindigde deze eeuw op één keer na (#6) in de op vijf van de competitie. 

Read more
Standings per competition
Standings
Form
Played
W | D | L
F / A
Difference
Points
Upcoming games
Date
Time
Competition
Stats
Played games
Date
Score
Competition
Stats
Selection
Most Cards
Yellow Cards
Red Cards
Topscorers
Games
Goals
Active in
About the stadium
Location

Capacity: Address:

Arsenal FC

Arsenal Football Club, kortaf Arsenal, is een profclub uit Londen die uitkomt in de Engelse Premier League. De club, ook wel “The Gunners” genoemd, staat onder de leiding van coach Unai Emery. De Succesvolle Engelse club eindigde deze eeuw op één keer na (#6) in de op vijf van de competitie. 

Geschiedenis van Arsenal FC

Eind 1886 werd Arsenal FC opgericht door arbeiders van een wapenfabriek onder de naam Dial Square. In 1983 trad Arsenal FC toe tot de Football League, waarna de naam werd veranderd in ‘’Woolwich Arsenal’’. In 1913 verhuisde Arsenal FC naar de wijk Highbury waar het ging spelen in het Highbury-stadion. Tegenover dit stadion ligt nu het Emirates Stadium: de huidige thuishaven van Arsenal.

Succesvolle club

Arsenal behoort tot één van de best presterende ploegen in de Premier League. Zo werd de club al 13 keer landskampioen, won het ook 13 keer de FA Cup en 15 keer de FA Community Shield.

De Londense club speelt sinds 1919 onafgebroken op het hoogste niveau in Engeland en is daarmee recordhouder. Hoewel Everton, Aston Villa en Liverpool weliswaar meer jaren in de Premier League spelen, is dit niet onafgebroken. Het record van Arsenal wordt naar alle waarschijnlijkheid nog lang niet gebroken. Op de 2e plaats staat namelijk Sunderland, die het 68 jaar volhoudt. Everton staat met 55 aaneengesloten seizoen op de 3e plek.

Helden bij Arsenal FC

Wie aan Arsenal FC denkt, denkt aan 3 grote namen: Dennis Bergkamp, Thierry Henry en Arsène Wenger. Henry en Wenger zijn beide Frans en hebben de club vele successen bezorgd.

Thierry Henry

Thierry Henry speelde van 1999 tot en met 2007 voor Arsenal FC. De aanvaller kwam over van Juventus en al vrij snel werd duidelijk dat Henry van een buitencategorie was. In 2003 werd hij benoemd tot ‘Beste voetballer van het jaar’ in Engeland. Henry verlengde in 2005 zijn recordcontract (hij verdiende 90.000 per week) tot de zomer van 2010. Voor Arsenal maakte Henry meer dan 200 doelpunten en in 2012 kwam hij even terug bij de club, voordat hij zijn voetbalschoenen aan de wilgen hing.

Arsène Wenger

Over de hele wereld is Wenger beroemd door zijn tactische zetten en jaren van succesvol voetbal bij Arsenal FC. De Fransman kreeg zelf een standbeeld voor het stadion van Arsenal als blijk van waardering. Ook wordt Wenger geroemd omdat hij een fan is van jonge talenten die hij graag laat doorbreken. Voor ruim 20 jaar was Wenger de hoofdcoach bij Arsenal.

Robin van Persie

Ook Robin van Persie speelde voor maar liefst acht seizoen bij Arsenal. Hij werd een publiekslieveling en kreeg een goede band met trainer Arsène Wenger. Na vooral succes in zijn laatste seizoen, verkaste hij naar Manchester United, iets dat de fans nog altijd niet even goed kunnen waarderen.

Vivianne Miedema

Na het EK in 2017 waar de Oranje Leeuwinnen de titel pakte, verkaste Vivianne Miedema naar Arsenal. Daar kent ze vooral een zeer goed twee seizoen. Ze pakte de prijs voor beste speelster in de Women's Premier League en werd tevens topscorer.