actueel background image

Ten Hag gaat voor eerste prijs met Manchester United

25 feb 2023 | 18:00 0

Erik ten Hag heeft Manchester United zijn gezicht teruggegeven. The Red Devils spelen goed voetbal en boeken resultaat. Zondag gaat United op voor de eerste prijs van het seizoen. Op Wembley staat de League Cup-finale tegen Newcastle United op het programma.

Vooruitblik

Manchester United leeft momenteel op een roze wolk. De ploeg droomt stiekem van de eerste titel sinds 2013 en in Europa schakelde het deze week FC Barcelona uit. De League Cup winnen zou een mooie tussentijdse bekroning zijn van het goede werk. Newcastle United zit juist in een wat mindere fase. De ploeg van Erik ten Hag is dan ook favoriet.

Swingend Manchester

Wat Erik ten Hag bij Manchester United doet is razendknap. Toen de Nederlander de stap van Ajax naar United maakte vonden veel kenners het een riskante stap. Manchester lag in puin en de ene na de andere trainer werd de laan uitgestuurd. Toch ging de nuchtere Tukker de uitdaging aan met geloof in eigen kunnen. Dat geloof blijkt inmiddels terecht.

Manchester United doet weer mee in de top van de Premier League en laat ook in Europa mooie dingen zien. Deze week werd het ontketende Barcelona uit de Europa League gekegeld. Een prestatie die de wereld over gaat en die de spelersgroep ongetwijfeld een extra boost geeft aan het vertrouwen.

Goed voetbal is leuk, maar uiteindelijk draait alles om het pakken van prijzen. Dat kan Manchester United zondag eindelijk gaan doen. De EFL Cup is misschien niet de meest prestigieuze prijs, maar het blijft een prijs. Voor Ten Hag kan het zijn eerste prijs worden in Engeland en die kun je in februari maar alvast in je zak hebben.

Newcastle wil historie schrijven

Waar Manchester United een enorme historie heeft als het gaat om prijzen, is dat bij tegenstander Newcastle een stuk minder. The Magpies wonnen de laatste prijs op het hoogste niveau in 1955. Destijds won het de FA Cup. De meest recente prijs die Newcastle won was de titel op het tweede niveau in 2017.

De EFL Cup staat nog niet in de prijzenkast, maar kan daar na zondag zomaar staan. Voor Newcastle is de finale halen en mogen spelen op Wembley al een prijs op zich. De fans maken dit niet jaarlijks mee en gaan er hoe dan ook optimaal van genieten. Maar als je er toch staat, dan wil je hem winnen ook. En waarom ook niet?

De tegenstander is een pittige, maar Newcastle bewees in oktober van dit jaar al dat ze resultaat kunnen boeken tegen Manchester. Toen bleven The Red Devils in eigen huis steken op 0-0. Al is de vorm van Newcastle net even wat minder. Na een geweldige eerste seizoenshelft zit er wat zand in de motor. De laatste drie wedstrijden werd er niet meer gewonnen. Newcastle is zondag de underdog, maar wie weet kunnen ze vanuit daaruit juist verrassen.

Statistieken

– Newcaslte United won de EFL Cup nog nooit
– Newcastle won drie wedstrijden op rij niet
– Manchester United verloor de laatste negen wedstrijden niet
– Man United won de League Cup 5x, voor het laatste in 2017
– Ten Hag kan zijn eerste prijs in Engeland pakken
– De wedstrijd wordt gespeeld op Wembley

Laatste 5 onderlinge resultaten

Datum
Wedstrijd
Uitslag
16-10-2022
Manchester United – Newcastle United
0 - 0
27-12-2021
Newcastle United – Manchester United
1- 1
11-09-2021
Manchester United – Newcastle United
4 - 1
21-02-2021
Manchester United – Newcastle United
3 - 1
17-10-2020
Newcastle United – Manchester United
1 - 4
Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.