Middlesbrough

Country |
Active in |

Middlesbrough

De Engelse voetbalclub Middlesbrough F.C. werd opgericht in 1876 en is daarmee één van de oudste clubs in het land. De club speelt traditiegetrouw in een rood thuistenue met een witte streep door het midden. Alle thuisduels worden gespeeld in het Riverside Stadium in Middlesbrough, de thuishaven biedt plaats aan bijna 35.000 toeschouwers. Het stadion werd in 1995 opgeleverd en de kosten voor de bouw bedroegen 16 miljoen pond. In 2004 won Middlesbrough de enige prijs in de clubhistorie, namelijk de League Cup.

Read more
Standings per competition
Standings
Form
Played
W | D | L
F / A
Difference
Points
Upcoming games
Date
Time
Competition
Stats
Played games
Date
Score
Competition
Stats
Selection
Most Cards
Yellow Cards
Red Cards
Topscorers
Games
Goals
Active in
About the stadium
Location

Capacity: Address:

Middlesbrough

De Engelse voetbalclub Middlesbrough F.C. werd opgericht in 1876 en is daarmee één van de oudste clubs in het land. De club speelt traditiegetrouw in een rood thuistenue met een witte streep door het midden.

Alle thuisduels worden gespeeld in het Riverside Stadium in Middlesbrough, de thuishaven biedt plaats aan bijna 35.000 toeschouwers. Het stadion werd in 1995 opgeleverd en de kosten voor de bouw bedroegen 16 miljoen pond. In 2004 won Middlesbrough de enige prijs in de clubhistorie, namelijk de League Cup. Op dit moment speelt Middlesbrough een niveau onder de Premier League, namelijk in de Championship.

Teleurstellend seizoen

In het voetbalseizoen 1996/1997 kreeg Middlesbrough een enorme kans om de eerste prijs in de clubgeschiedenis te winnen. De finale van het prestigieuze toernooi om de FA Cup werd bereikt. Dit succes was vooral te danken aan de grote investeringen op de transfermarkt. De club kocht eerder dat seizoen enkele grote namen, waaronder Juninho en Emerson. Echter bleken de investeringen weinig effect te hebben gehad op het seizoenverloop in de competitie. Middlesbrough degradeerde dat seizoen door in de laatste speelronde met 1-1 gelijk te spelen bij Leeds United.

En ook in de bekerfinale ging het weer fout en werd er met 2-0 verloren van Chelsea. De twee doelpunten van Londense kant werden gemaakt door Roberto Di Matteo en Eddie Newton. Overigens wist Middlesbrough een seizoen later weer terug te keren in de Premier League.

Middlesbrough voorkomt dramatisch record

Middlesbrough F.C. leek hard op weg om een dramatisch record in handen te krijgen. De club wist in acht uitwedstrijden op rij niet tot scoren te komen. In uitduels was het voorafgaand aan het uitduel bij Liverpool al 12,5 uur lang niet meer tot scoren gekomen. Sheffield United had op dat moment het record in handen, namelijk 807 minuten zonder uittreffer. Het doel van Middlesbrough was om binnen 56 minuten gescoord te hebben, anders zouden zij het record krijgen. In de 38e minuut wist Geremi de gelijkmaker te scoren (1-1) en daarmee werd het trieste record voorkomen.

Europees succes

In het seizoen 2004/2005 eindigde Middlesbrough zeer knap op de zevende plaats in de Premier League. Deze plek gaf recht op deelname aan de laatste voorronde van de UEFA Cup, tegenwoordig staat dit toernooi bekend als de Europa League. In de voorronde werd er thuis met 2-0 gewonnen van Skoda Xanthi en vervolgens in het uitduel doelpuntloos gelijkgespeeld. Hierdoor was plaatsing voor het eindtoernooi een zekerheid.

In de groepsfase werden er vier duels gespeeld, aangezien er vijf clubs in de poule zaten. Middlesbrough F.C. won overtuigend van Dnipro Dnipropetrovsk (3-0). Er werd ook gewonnen van Grasshopper en Liteks Lovestsi. Alleen het Europese duel tegen AZ werd met 0-0 gelijkgespeeld. In de derde ronde won de Engelse club over twee duels van VfB Stuttgart (2-1, 0-1). In de achtste finales wist Middlesbrough voor een grote stunt te zorgen door AS Roma uit te schakelen (1-0, 1-2). In de kwartfinale werd FC Basel over twee duels verslagen (0-2, 4-1). In de halve finale werd er gewonnen van Steaua Boekarest (0-1, 4-2). In de finale ging het mis er werd er kansloos met 0-4 verloren van Sevilla FC.