actueel background image

Clash tussen topteams in de Premier League: wie is het beste op weg?

18 okt 2022 | 10:41 0

Tijdens de midweekse speelronde in de Premier League barst het geweld weer los. Met aankomende woensdag de topper tussen Manchester United en Tottenham Hotspur(Spurs). Kan United na een gelijkspel thuis tegen Newcastle de draad weer oppakken tegen het goed op elkaar ingespeelde Spurs?

Vooruitblik

United en Spurs zijn twee teams die van oudsher bij de klassieke ‘Big Six’ in Engeland horen. Wedstrijden tussen teams uit de Big Six worden daarom altijd als topwedstrijden gezien. Dit jaar is daar vanwege de ranglijst echter ook reden toe. United toont onder Erik ten Hag eindelijk stappen van een wederopbouw, terwijl het Spurs van Antonio Conte vooralsnog de grootste titeluitdager is van Arsenal en City. In een onderlinge strijd mogen de teams woensdagavond om 21.15 op Old Trafford gaan uitmaken wie de meeste stappen heeft gemaakt dit seizoen.

United met Ten Hag onder een vergrootglas

Erik ten Hag beleeft roerige eerste maanden in Manchester. United was in de zomer niet in staat de gewenste versterkingen binnen te halen en beleefde een rampzalige seizoenstart met twee nederlagen. Net toen de druk er al vol op stond, stond het team van Ten Hag ook op. Met een overwinning op rivaal en titelfavoriet Liverpool werd de stijgende lijn ingezet. Sindsdien werd er alleen nog verloren van City en gelijkgespeeld tegen Newcastle. Ondertussen werd nog even gewonnen van koploper Arsenal. Ondanks een pittig programma staat Manchester United er dus helemaal niet slecht voor. Nu moet daar tegen Spurs vervolg aan gegeven worden.

Spurs wordt beter en beter

Tottenham Hotspur is een team waar je erg voor moet uitkijken in de Premier League. Met Conte heeft het een slinkse coach in huis die erom bekendstaat teams naar zijn hand te kunnen zetten en snel resultaat te halen. En ook met Tottenham lijkt dat te lukken. Nadat hij het stokje begin vorig seizoen overnam van Nuno Esperito Santo had hij het aanvankelijk moeilijk, maar steeds meer kreeg hij het team aan de praat. Achterin heeft hij het team dicht weten te timmeren, het middenveld is solide en voorin kan altijd gerekend worden op het super duo, Son en Kane.

Statistieken

  • Na Haaland heeft Kane het meeste gescoord dit seizoen
  • United won de laatste drie onderlinge confrontaties
  • Son was ook al goed voor twee beslissende voorzetten
  • Op basis van vorm gaat Tottenham aan de leiding
  • United verloor maar één van de laatste vijf wedstrijden
  • Bij winst verkleint United het gat tot vier punten
  • Ondanks de vijfde plek heeft United een negatief doelsaldo
  • Ronaldo staat in de competitie nog droog voor United

Laatste 5 onderlinge resultaten

Datum
Wedstrijd
Uitslag
10-03-2022
Manchester United - Tottenham Hotspur
3 - 2
30-10-2021
Tottenham Hotspur - Manchester United
0 - 3
11-04-2021
Tottenham Hotspur - Manchester United
1 - 3
04-10-2020
Manchester United - Tottenham Hotspur
1 - 6
19-06-2020
Tottenham Hotspur - Manchester United
1 - 1
Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.