Manchester United F.C.

Country |
Active in |

Manchester United F.C.

Manchester United F.C. is een Engelse topclub die al jaren lang uitkomt in de Premier League. De club is de meeste succesvolle in de geschiedenis van de competitie. Manchester United F.C. haalt van alle Premier League-clubs de hoogste gemiddelde toeschouwersaantallen. Geschiedenis van Manchester United F.C. In 1878 wordt de club opgericht als ‘’Newton Heath’’ door werknemers die de Lancashire-Yorkshire spoorlijn bouwen. Omdat de mannen zichzelf niet goed genoeg vinden, besluiten zij niet deel te nemen aan de dan nieuwe Football League. In 1892 volgt de toetreding tot de competitie. In de eindjaren van de 19e eeuw kende Newton Heath financiëleRead more

Standings per competition
Standings
Form
Played
W | D | L
F / A
Difference
Points
Upcoming games
Date
Time
Competition
Stats
Played games
Date
Score
Competition
Stats
Selection
Most Cards
Yellow Cards
Red Cards
Topscorers
Games
Goals
Active in
About the stadium
Location

Capacity: Address:

Manchester United F.C.

Manchester United F.C. is een Engelse topclub die al jaren lang uitkomt in de Premier League. De club is de meeste succesvolle in de geschiedenis van de competitie. Manchester United F.C. haalt van alle Premier League-clubs de hoogste gemiddelde toeschouwersaantallen.

Geschiedenis van Manchester United F.C.

In 1878 wordt de club opgericht als ‘’Newton Heath’’ door werknemers die de Lancashire-Yorkshire spoorlijn bouwen. Omdat de mannen zichzelf niet goed genoeg vinden, besluiten zij niet deel te nemen aan de dan nieuwe Football League. In 1892 volgt de toetreding tot de competitie.

In de eindjaren van de 19e eeuw kende Newton Heath financiële problemen waardoor de club ten onder dreigde te gaan. John Henry Davies, eigenaar van een brouwerij, investeerde in de club en gaf het de huidige naam: Machester United F.C..

In 1908 werd gestart met de bouw van een nieuw stadion: Old Trafford. Het huidige stadion van Manchester United F.C. bood in de beginselen plaats aan 80.000 toeschouwers.

Tijdens de 2 wereldoorlogen had Manchester United F.C. het zwaar. In beide oorlogen kwam de competitie stil te liggen en na de oorlogen bleek het voor de club uit Manchester erg moeilijk om er weer bovenop te komen.

In november 1986 tekende Alex Ferguson bij Manchester United F.C.. Ferguson kwam over van het Schotse Aberdeen FC, maar was in zijn beginjaren niet succesvol bij United. Vlak voordat hij dreigde ontslagen te worden ging de machine in de jaren 90’ lopen. Zijn opvolger David Moyes speelde niet veel klaar en werd al vrij snel ontslagen. De huidige coach Louis van Gaal beleeft ook moeilijk tijden bij Manchester United F.C.. De prestaties vallen tegen.

Sir Alex Ferguson, icoon bij Manchester United F.C.

De meest succesvolle en invloedrijke man bij Manchester United F.C. is Alex Ferguson, of zoals wij hem tegenwoordig noemen: Sir Alex Ferguson. In Engeland noemt men de jaren van Ferguson bij Manchester United F.C. ‘’The Fergie Years’’.

Ferguson had het in zijn beginjaren erg moeilijk in Manchester United F.C., maar hij kreeg de ploeg net op tijd op de rails. In 1990 behaalde Ferguson zijn eerste prijs. Hij won de FA Cup. In 1991 werd in Rotterdam gewonnen van FC Barcelona in de finale van bekerwinnaars.

Met de legendarische Eric Cantona werd in het seizoen 1992/93 voor het eerst in 26 jaar weer eens de landstitel veroverd. In de jaren hierop volgend won Manchester United F.C. prijs na prijs. In 1995/96 braken er jeugdspelers door die later wereldberoemd zouden worden. David Beckham, Ryan Giggs, Paul Scholes, Nicky Butt en de gebroeders Neville werden aan de selectie toegevoegd. Ferguson stond bekend om zijn filosofie waarin het doorbreken van talenten centraal stond.

Het seizoen 1998/99 werd een seizoen om niet snel te vergeten voor de fans. Manchester United F.C. won de FA Cup, de competitie en de Champions League. De treble was een feit en fans sloten Ferguson in de armen.

Na verschillende prijzen gewonnen te hebben legde Ferguson in 2013 zijn werkzaamheden neer en ging hij met pensioen. Sinds het vertrek van Ferguson zijn de sportieve successen bij Manchester United F.C. schaars.