Club

Manchester United F.C.

Land:
Engeland
Opgericht:
1878
Competitie:
Coach:
Ole Gunnar Solskjær
Locatie:
Manchester
Stadion:
Old Trafford
Veld:
Gras
Capaciteit:
76.100

Manchester United is één van de grootste voetbalclubs ter wereld. Jij kan het team op de voet volgen op deze pagina. Bekijk het programma van The Reds of verdiep jezelf eens in de uitslagen. Er staan ook allerlei statistieken voor de liefhebbers klaar.

Programma Manchester United F.C.

Bekijk hier de duels van Manchester United F.C. die op het programma staan. Per competitie zie je meteen de datum, aanvangstijd en tegenstander. Meer informatie over de wedstrijd vind je op de wedstrijdpagina. Klik hiervoor op de betreffende wedstrijd.

Uitslag Manchester United F.C.

Alle uitslagen van Manchester United F.C. vind je hieronder. Competitie, beker en andere toernooien, wij bieden je hier elke wedstrijduitslag. Benieuwd naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan op de gewenste wedstrijd en bekijk op die pagina onder andere het aantal schoten op doel en corners.

Standen

Zie in de tabel hieronder de actuele stand van Manchester United F.C. in de Premier League. Ook zie je de stand in toernooien en andere competities, waarin Manchester United F.C. actief is (geweest). Je ziet direct het aantal gespeelde wedstrijden, punten en doelsaldo.

Seizoensstatistieken Manchester United F.C.

Manchester United F.C. selectie

Socials
@manchesterunited
Posts
Volgers
Volgend

Manchester United F.C. is een Engelse topclub die al jaren lang uitkomt in de Premier League. De club is de meeste succesvolle in de geschiedenis van de competitie en haalt haalt van alle Premier League-clubs ook nog eens de hoogste gemiddelde toeschouwersaantallen.

Geschiedenis van Manchester United F.C.

In 1878 wordt de club opgericht als ‘’Newton Heath’’ door werknemers die de Lancashire-Yorkshire spoorlijn bouwen. Omdat de mannen zichzelf niet goed genoeg vinden, besluiten zij niet deel te nemen aan de dan nieuwe Football League. In 1892 volgt de toetreding tot de competitie.

In de eindjaren van de 19e eeuw kende Newton Heath financiële problemen waardoor de club ten onder dreigde te gaan. John Henry Davies, eigenaar van een brouwerij, investeerde in de club en gaf het de huidige naam: Machester United F.C.

Old Trafford

In 1908 werd gestart met de bouw van een nieuw stadion: Old Trafford. Het huidige stadion van Manchester United F.C. bood in de beginselen plaats aan 80.000 toeschouwers.

Tijdens de 2 wereldoorlogen had Manchester United F.C. het zwaar. In beide oorlogen kwam de competitie stil te liggen en na de oorlogen bleek het voor de club uit Manchester erg moeilijk om er weer bovenop te komen.

Trainers

In november 1986 tekende Alex Ferguson bij Manchester United F.C.. Ferguson kwam over van het Schotse Aberdeen FC, maar was in zijn beginjaren niet succesvol bij United. Zijn opvolger David Moyes speelde niet veel klaar en werd ook al vrij snel ontslagen. Ook Louis van Gaal heeft het trainerschap bij United nog een tijdje op zich genomen. Verder stonden ook José Mourinho en Pep Guardiola voor de Engelse selectie.

Sir Alex Ferguson, icoon bij Manchester United F.C.

De meest succesvolle en invloedrijke man bij Manchester United F.C. is Alex Ferguson, of zoals wij hem tegenwoordig noemen: Sir Alex Ferguson. In Engeland noemt men de jaren van Ferguson bij Manchester United. ‘’The Fergie Years’’.

Ferguson had het in zijn beginjaren erg moeilijk in Manchester, maar hij kreeg de ploeg net op tijd op de rails. In 1990 behaalde Ferguson zijn eerste prijs. Hij won de FA Cup. In 1991 werd in Rotterdam gewonnen van FC Barcelona in de finale van bekerwinnaars.

Prijzen

Met de legendarische Eric Cantona werd in het seizoen 1992/93 voor het eerst in 26 jaar weer eens de landstitel veroverd. In de jaren hierop volgend won Manchester United F.C. prijs na prijs. In 1995/96 braken er jeugdspelers door die later wereldberoemd zouden worden. David Beckham, Ryan Giggs, Paul Scholes, Nicky Butt en de gebroeders Neville werden aan de selectie toegevoegd. Ferguson stond bekend om zijn filosofie waarin het doorbreken van talenten centraal stond.

Het seizoen 1998/99 werd een seizoen om niet snel te vergeten voor de fans. Manchester United F.C. won de FA Cup, de competitie en de Champions League. De treble was een feit en fans sloten Ferguson in de armen.

Na verschillende prijzen gewonnen te hebben legde Ferguson in 2013 zijn werkzaamheden neer en ging hij met pensioen. Sinds het vertrek van Ferguson zijn de sportieve successen bij Manchester United F.C. schaars. De FA Cup werd in 2016 gewonnen, samen met de FA Community Shield. Een jaar later won United nog de Football League Cup.