Internazionale

Country |
Active in |

Internazionale

Internazionale, ook wel Inter Milan genoemd, is één van de twee topclubs van de Italiaanse modestad Milaan. De club is één van de meest succesvolle van het land en heeft een sterke rivaliteit met stadsgenoot AC Milan. De wedstrijd tussen de twee clubs wordt ook wel de Derby Della Madonina genoemd. Internazionale is de enige Italiaanse club die sinds de oprichting altijd in de hoogste klasse heeft gespeeld. Na Juventus is Internazionale bovendien de meest succesvolle Italiaanse club, met meer dan vijftien landstitels en een groot aantal nationale en Europese bekerwinsten. Geschiedenis van Internazionale Internazionale werd in het jaar 1908Read more

Standings per competition
Standings
Form
Played
W | D | L
F / A
Difference
Points
Upcoming games
Date
Time
Competition
Stats
Played games
Date
Score
Competition
Stats
Selection
Most Cards
Yellow Cards
Red Cards
Topscorers
Games
Goals
Active in
About the stadium
Location

Capacity: Address:

Internazionale

Internazionale, ook wel Inter Milan genoemd, is één van de twee topclubs van de Italiaanse modestad Milaan. De club is één van de meest succesvolle van het land en heeft een sterke rivaliteit met stadsgenoot AC Milan. De wedstrijd tussen de twee clubs wordt ook wel de Derby Della Madonina genoemd.

Internazionale is de enige Italiaanse club die sinds de oprichting altijd in de hoogste klasse heeft gespeeld. Na Juventus is Internazionale bovendien de meest succesvolle Italiaanse club, met meer dan vijftien landstitels en een groot aantal nationale en Europese bekerwinsten.

Geschiedenis van Internazionale

Internazionale werd in het jaar 1908 opgericht door een groep Italianen en Zwitsers. De club was een afsplitsing van eeuwige rivaal AC Milan. De afsplitsing kwam voort uit onenigheid over het beleid van AC Milan destijds, dat voorschreef dat buitenlandse voetballers niet welkom waren bij de club.

Bij de nieuwe club waren buitenlanders wel welkom, wat ook de naam Internazionale verklaart. De nieuwe club was direct succesvol en won al in 1910 haar eerste landstitel. Ook in de volgende decennia bleef de club geregeld titels winnen.

De jaren zestig waren de meest succesvolle periode voor de club. In deze tijd werd de club ook wel Grande Inter genoemd. In de jaren zestig won de club drie landstitels en tweemaal de prestigieuze Europacup 1, de voorloper van de Champions League.

Ook in de jaren zeventig, tachtig en begin van de jaren negentig bleef de club geregeld prijzen winnen. In de jaren negentig wist Inter, zoals de club ook wel wordt genoemd, echter geen landstitel te veroveren. In 1994 ontliep de club ternauwernood degradatie, hoewel de club in datzelfde jaar wel de UEFA Cup wist te winnen.

In het nieuwe millennium keerden de successen terug bij Internazionale met vele landstitels en de winst van de Champions League in 2010 tot gevolg.

Stadion van AC Milan en fans

Inter Milan speelt haar wedstrijden in het beroemde San Siro stadion, dat met een capaciteit van 80.000 plaatsen het grootste stadion van Italië is. De club deelt dit stadion met stadsgenoot AC Milan. Het stadion wordt ook wel het Stadio Giuseppe Meazza genoemd, naar een icoon van beide clubs.

Traditioneel gezien bestaat de supportersgroep van Internazionale met name uit de rijke middenklasse van Milaan, hoewel dit zeker in recente jaren in mindere mate het geval is. De harde kern van de supporters wordt de Boys San genoemd. De fans onderhouden warme banden met de harde kern van Lazio Roma.

Voor de fans is niet de derby met stadsgenoot AC Milan, maar die met Juventus de belangrijkste wedstrijd van het jaar. Deze Derby van Italië, is het duel tussen de traditioneel twee grootste clubs van het land.

Clubiconen

Internazionale kende veel grote spelers, waarvan een aantal uitgroeide tot clubicoon. Javier Zanetti is hiervan één van de belangrijkste uit de historie. De Argentijnse verdediger tekende in 1995 zijn eerste contract bij Internazionale en zou uiteindelijk tot het jaar 2014 blijven spelen bij de club.

Een ander clubicoon van Internazionale is Giuseppe Meazza. Deze spits maakte in de jaren 20 al op zeer jonge leeftijd furore als spits bij Internazionale. Hij speelde ook korte tijd voor rivaal AC Milan, waardoor het gezamenlijke stadion naar Meazza is vernoemd.