actueel background image

Voorbeschouwing: Internazionale – SSC Napoli (28 juli 2020)

28 jul 2020 | 09:34 0

Het gevecht om de landstitel in de Serie A is gestreden. Juventus ging er wederom met de titel vandoor. Internazionale wist het de sterrenploeg nog knap lastig te maken, maar kwam uiteindelijk net te kort. SSC Napoli beleefde een dramatische start van het seizoen en had weinig meer om voor te strijden. Deze twee ploegen nemen het dinsdagavond om 21:45 uur tegen elkaar op.

Internazionale is al zeker van deelname aan de UEFA Champions League en heeft weinig om voor te spelen. SSC Napoli daarentegen kan zich nog kwalificeren voor de UEFA Europa League, maar dan moet de ploeg wel winnen in Milaan. Lees de vooruitblik en over de vorm van de twee Italiaanse clubs.

Vooruitblik

Internazionale moet winnen om de 2e plaats in eigen hand te houden, terwijl SSC Napoli drie punten nodig heeft voor kwalificatie voor de UEFA Europa League. Het is een moeilijk te voorspellen wedstrijd. Het is de grote vraag of Internazionale goed voor de dag komt, aangezien het geen kans meer maakt op de landstitel. Wij verwachten stiekem dan ook een kleine stunt van de bezoekende ploeg.

Internazionale zeker van de Champions League

Internazionale staat op de 2e plaats met 76 punten uit 36 wedstrijden. De ploeg kan geen eerste meer worden, maar wel nog vierde. Het verschil met Atalanta Bergamo en Lazio Roma is slechts één punt in het voordeel van Internazionale. Het is nog maar de vraag of de ploeg het nog kan opbrengen om voor de tweede plek te strijden. Na de competitie moet Inter namelijk ook weer aan de bak in de Europa League, tegen Getafe.

De club is wel bezig aan een sterke reeks en verloor geen van de laatste zes wedstrijden. Er zal vooral gekeken worden naar de spits Lukaku. De Belg was in de vorige wedstrijd wederom trefzeker en is bezig aan een geweldige tijd bij Inter Milaan.

SSC Napoli vecht voor laatste kans

SSC Napoli staat op de 7e plaats in de Serie A met 59 punten uit 36 wedstrijden. De ploeg, met spits Dries Mertens in de gelederen, staat slechts één puntje achter op AC Milan, dat momenteel op een Europa League plek staat. Het is dus alles of niets voor Napoli. Er moet gewonnen worden bij Internazionale en dat is geen eenvoudige opgave.

Eerder dit seizoen won SSC Napoli wel nog met 0-1 bij Internazionale in het nationale bekertoernooi. De ploeg verloor slechts één van de laatste zeven wedstrijden. Het won echter ook maar één van de laatste vier uitwedstrijden.

Statistieken

– Internazionale staat op de 2e plaats in de Serie A met 76 punten
– Internazionale maakt geen kans meer op de landstitel
– Internazionale won twee van de laatste vijf thuiswedstrijden
– Internazionale won in 2018 voor het laatst een thuisduel tegen SSC Napoli
– SSC Napoli staat op de 7e plaats in de Serie A met 59 punten
– SSC Napoli won één van de laatste vier uitwedstrijden
– SSC Napoli won eerder dit seizoen met 0-1 op bezoek bij Internazionale

Statistieken kunnen spelers helpen met het wedden op een club. Wedden op de serie a is populair.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.