actueel background image

Voorbeschouwing: Sevilla FC – Internazionale (21 augustus 2020)

21 aug 2020 | 14:38 0

Het is vanavond tijd voor de absolute ontknoping van de UEFA Europa League. Sevilla FC en Internazionale staan tegenover elkaar in de finale van het Europese voetbaltoernooi. Een drietal Nederlanders zal vanavond hoogstwaarschijnlijk speelminuten gaan maken. Stefan de Vrij (Internazionale) en Luuk de Jong (Sevilla FC) strijden voor de titel, terwijl Danny Makkelie de wedstrijd in goede banen moet leiden.

Scheidsrechter Danny Makkelie mag voor de eerste keer in zijn carrière een Europese finale fluiten. De Nederlanders was al bij diverse finales verantwoordelijk als videoscheidsrechter, waaronder de WK-finale in 2018 en de Champions League finale van vorig seizoen.

Kan de Spaanse club de Europa League weer eens winnen of heeft de Italiaanse club na 10 jaar weer Europees succes?

europa league trofee

Cosmin Iftode / Shutterstock.com

Vooruitblik

Sevilla FC is vanwege de huidige vorm de grote favoriet in de finale van de UEFA Europa League 2020. De Spaanse club wist in de vorige ronde het grote Manchester United te verslaan. Het winnende doelpunt kwam op naam van Luuk de Jong. Nu wacht Internazionale en dat is een ploeg om rekening mee te houden. In de halve finale won de Italiaanse club met 5-0 van Shakhtar Donetsk. Het is een moeilijk voorspellen wedstrijd, maar wij gaan toch voor een overwinning voor Internazionale. Hoogstwaarschijnlijk pakt de Belg Lukaku ook zijn doelpuntje weer mee.

Sevilla FC is op stoom

Sevilla FC heeft ervaring met grote Europese finales. De club won het toernooi in 2014, 2015 en 2016. Het is de zesde Europa League-finale van Sevilla sinds het seizoen 2005/2006. De laatste vijf finales werden allemaal gewonnen en dat geeft natuurlijk hoop. In de knock-outfase versloeg Sevilla FC achtereenvolgend AS Roma (2-0), Wolverhampton (1-0) en Manchester United (2-1). Een knappe prestatie. Daarbij komt ook nog dat de Spaanse middenmoter al 20 duels op rij niet meer heeft verloren. Sterker nog, Sevilla FC won acht van de laatste negen wedstrijden en zit dan ook in een geweldige flow.

sevilla fc logo

Lukaku in topvorm bij Internazionale

Internazionale mag voor de eerste keer in 10 jaar tijd weer een Europese finale afwerken. De hoogtijdagen leken voorbij, maar de huidige selectie beschikt over waanzinnig veel kwaliteit. De trainer Antonio Conte heeft zijn zaakjes goed op orde. Dit bleek wel in de halve finale tegen Shakhtar Donetsk. Internazionale won met 5-0 en dat was grotendeels te danken aan de spits Romelu Lukaku. De Belg schiet met scherp en kwam viermaal tot scoren in de laatste drie wedstrijden. In de laatste zeven duels incasseerde Internazionale ook slechts één tegendoelpunt.

Inter Milaan PNG

Statistieken

– Sevilla FC won acht van de laatste negen duels
– Sevilla FC incasseerde één tegendoelpunt in de laatste zes duels
– Sevilla FC scoorde slechts zes doelpunten in de laatste vijf duels
– Internazionale pakte de volle buit in de laatste zes wedstrijden
– Internazionale incasseerde één tegendoelpunt in de laatste zeven duels
– Lukaku scoorde vier doelpunten in de laatste drie wedstrijden

Statistieken kunnen spelers helpen met het wedden op een club. Wedden op de europa league is populair.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.