actueel background image

Voor Inter en Juventus is alles nog mogelijk in de Coppa Italia

25 apr 2023 | 12:32 0

Woensdag 26 april worden de returns in de halve finale van de Coppa Italia gespeeld. De eerste halve finales waren al spannende wedstrijden, zeker aan de kant van Juventus en Internazionale. Voor hen is er nog van alles mogelijk. Aan de kant van Cremonese en Fiorentina lijkt het erop dat Fiorentina aan het langste eind trekt. We blikken vooruit op de returns van de woensdagavond.

Inter - AC Milan supercoppa

Internazionale en Juventus moeten aan de bak

Er is nog van alles mogelijk voor zowel Inter als Juve. De vorige wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel dus er is geen club met een voordeel. Juve heeft een extra boost gekregen omdat het ook weer meespeelt voor de top van de Serie A. De puntenstraf van 15 werd onlangs namelijk opgeschort, dus momenteel staat de club derde in de hoogste Italiaanse competitie. Inter zakte daarom weg naar plek zes en kan nu zelfs kwalificatie voor de Conference League kwijtraken. Inter wil zich daarom maar al te graag revancheren op Juve in de Coppa Italia.

De match tussen Juventus en Internazionale is een spannende. De vorige wedstrijd eindigde dan ook met maar liefst drie rode kaarten. Beide doelpunten en alle drie de rode kaarten vielen pas in de slotfase van de wedstrijd. Vuur zit er wel, bij beide teams. Kan dat vuurtje uitpakken in een overwinning voor één van de twee clubs, of moet er verlenging en penalty’s aan te pas komen?

Fiorentina heeft flinke voorsprong

Fiorentina wist in de heenwedstrijd vorige week met 2-0 te winnen van Cremonese. De bijna-hekkensluiter van de Serie A moet dus wonderen kunnen verrichten wil het nog kans maken op een finaleticket voor de Coppa Italia. Het is bijzonder dat Cremonese al zo ver wist te komen. De club staat op plek 19 in de competitie en gaat hoe dan ook degraderen. Toch wist de club in de Coppa Italia van koploper Napoli te winnen.
Alleen maar lof dus, voor Cremonese.

Ook Fiorentina draait een prima seizoen. In de kwartfinales van de Coppa Italia won het van Torino en dus ook het heenduel tegen Cremonese werd met 2-0 gewonnen. De club doet niet alleen in de Italiaanse Beker goede zaken, maar ook in de Conference League. Fiorentina heeft het daar al tot de halve finale geschopt en treft daar op 11 mei Basel in eigen huis. De focus ligt nu eerst op het duel tegen Cremonese. De kans is namelijk groot dat Fiorentina doorstroomt naar de finale. Daar treft het dan Juventus of Internazionale.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.