actueel background image

Voorbeschouwing: Internazionale – Shakhtar Donetsk (17 augustus 2020)

17 aug 2020 | 10:37 0

Internazionale kwalificeerde zich via de Serie A al voor de UEFA Champions League. De Italiaanse club kan dus ontspannen toewerken naar de halve finale van het Europa League. Datzelfde geldt overigens voor het sterke Shakhtar Donetsk, dat de laatste weken een ijzersterke indruk wist achter te laten. Het kan dan ook zomaar een zeer spannend avondje gaan worden. Gisteravond wist Sevilla FC zich ten koste van Manchester United al te plaatsen voor de finale van de UEFA Europa League.

Vooruitblik

Shakhtar Donetsk wist de vorige rondes met relatief veel gemak te overleven. Echter is Internazionale wel een tegenstander van een hoger niveau. Desondanks hangt er een verrassing in de lucht. Wij denken dat de ploeg uit Oekraïne de volle winst pakt en de finale van de UEFA Europa League bereikt. Mogelijk dat Lukaku wel nog een doelpuntje zal meepikken!

Internazionale dankt halve finale aan Lukaku

Internazionale kan terugkijken op een degelijk seizoen waarin het nog altijd een hoofdprijs kan winnen. De ploeg wist door te dringen tot de halve finale van de UEFA Europa League. Eerder deze maand versloeg Internazionale zowel Getafe (2-0) als Bayer Leverkusen (2-1). In beide duels wist de Belgische topspits Romelu Lukaku een treffer aan te tekenen. Overigens won Inter Milaan zeven van de laatste 11 wedstrijden. In vier van de laatste zes duels in de Europa League moest de topclub minimaal één tegendoelpunt incasseren. In 11 van de laatste 14 wedstrijden van Internazionale werden er minimaal drie doelpunten gescoord.

Inter Milaan PNG

Shakhtar Donetsk al 15 duels ongeslagen

De Oekraïense club Shakhtar Donetsk pakte met overmacht de landstitel en mag ook nog blijven hopen op een groot Europees succes. De ploeg heeft de juiste vorm in ieder geval gevonden. Shakhtar Donetsk verloor geen van de laatste 15 wedstrijden, het won zelfs 13 van de 15 duels. Daarnaast kwam Shakhtar Donetsk gemiddeld driemaal tot scoren in de laatste acht officiële duels. Echter krijgt de ploeg ook relatief eenvoudig doelpunten tegen. In zes van de laatste zeven Europa League-duels van Shakhtar Donetsk kwamen beide clubs tot scoren.

Statistieken

– Internazionale won zeven van de laatste 11 duels
– Internazionale versloeg eerder deze maand nog Getafe en Bayer Leverkusen
– Romelu Lukaku scoorde tweemaal in de laatste twee wedstrijden
– In vier van de laatste zes wedstrijden (Europa League) van Internazionale moest de ploeg een tegentreffer incasseren
– Shakhtar Donetsk verloor geen van de laatste 15 duels
– Shakhtar Donetsk won 13 van de laatste 15 duels
– Shakhtar Donetsk kwam in de laatste acht wedstrijden gemiddeld driemaal tot scoren

Statistieken kunnen spelers helpen met het wedden op een club. Wedden op de europa league is populair.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.