AC Milan

Land |
Actief in |

AC Milan

AC Milan, vaak ook Milan genoemd, is een voetbalclub uit Italië die uitkomt in de Serie A. Europees gezien behoort de Milanese club bij één van de succesvolste van Europa. De thuiswedstrijden worden afgewerkt in het legendarische San Siro, dat wordt gedeeld met concurrent Inter Milaan. Geschiedenis van AC Milan AC Milan werd op 16 december 1899 opgericht door een groep Engelse immigranten als de ‘’Milan Football and Cricket Club’’. Al zeventien maanden na het ontstaan van de club won Milan de eerste landstitel door Genoa CFC met 1-0 te verslaan. In 1908 viel de club door onenigheid uiteen enLees meer

Standings per competition
Standen
Vorm
Gespeeld
W | G | V
V / T
Verschil
Punten
Komende wedstrijden
Datum
Tijd
Competitie
Info
Gespeelde wedstrijden
Datum
Score
Competitie
Info
Selectie
Meeste kaarten
Gele kaarten
Rode kaarten
Topscorers
Wedstrijden
Goals
Actief in
Over het stadion
Locatie

Capaciteit: Adres:

AC Milan

AC Milan, vaak ook Milan genoemd, is een voetbalclub uit Italië die uitkomt in de Serie A. Europees gezien behoort de Milanese club bij één van de succesvolste van Europa. De thuiswedstrijden worden afgewerkt in het legendarische San Siro, dat wordt gedeeld met concurrent Inter Milaan.

Geschiedenis van AC Milan

AC Milan werd op 16 december 1899 opgericht door een groep Engelse immigranten als de ‘’Milan Football and Cricket Club’’. Al zeventien maanden na het ontstaan van de club won Milan de eerste landstitel door Genoa CFC met 1-0 te verslaan. In 1908 viel de club door onenigheid uiteen en richtten oud-leden van AC Milan het nieuwe Inter Milaan op.

Deze scheiding kwam AC Milan bepaald niet goed uit. De jaren na de splitsing verslechterden de prestaties en AC Milan wist niet veel meer klaar te spelen. Na de oprichting van de Serie A in het seizoen 1929/30 werd AC Milan een middenmotor.

In 1969 won AC Milan de Europacup I ten koste van AFC Ajax. Met het binnenhalen van deze beker plaatste AC Milan zich ook voor de finale van de intercontinentale beker tegen het Argentijnse Estudiantes La Plata. Het werden twee krankzinnige wedstrijden. De eerste wedstrijd won Milan overtuigend met 3-0. De coach van La Plata besloot daarop in de terugwedstrijd zich met zijn team volledig te misdragen. Zware overtredingen, kopstoten, maar het hielp. La Plata won de wedstrijd wel met 2-1, echter door de 3-0 overwinning van AC Milan ging de Italiaanse club er met de prijs vandoor.

AC Milan werd in het verleden 18 keer landskampioen van Italië. In totaal won de club 7 keer de Europacup/Champions League.

Berlusconi bij AC Milan

Begin jaren 80’ viel AC Milan in handen van mediamagnaat Silvio Berlusconi. Het was Berlusconi die de grote Nederlandse namen Ruud Gullit, Marco van Basten en Frank Rijkaard naar de Italiaanse club wist te lokken. Onder leiding van de Nederlander werd en een sterk AC Milan gebouwd dat domineerde in Europa.

In 1988 haalde AC Milan de elfde landstitel binnen en het jaar hierop ging de club ervandoor met de Europacup I, de Europese supercup en de intercontinentale beker. In 1990 kon Milan de Europacup I zelfs verlengen doordat er in de finale van Benfica werd gewonnen met 1-0 door een goal van Frank Rijkaard.

Onder het bewind van Berlusconi haalde AC Milan veel prijzen. Tot op de dag van vandaag runt de inmiddels oud-minister president van Italië zijn club.