Club

Milan

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Italië
Competitie:
Locatie:
Milano

De Italiaanse topclub AC Milan werd op 16 december 1899 opgericht. De club is één van de bekendste voetbalclubs uit de Serie A. Volg AC Milan op de voet bij VoetbalUitslagen.com. Bekijk de statistieken, de uitslagen en het aankomende programma.

Programma Milan

Check hier alle wedstrijden van AC Milan die op het programma staan. Je kunt per competitie direct zien wanneer de wedstrijd is en wie de tegenstander is. Wil je meer weten over een wedstrijd? Check dan de wedstrijdpagina door op de betreffende wedstrijd te klikken.

Standen

Bekijk hier de huidige stand van AC Milan in de Serie A. Check direct het aantal gewonnen, verloren en gelijk gespeelde wedstrijden, het totaal aantal punten en het doelsaldo.

Uitslag Milan

Elke wedstrijduitslag van Milan vind je hieronder. Wij bieden je hier iedere uitslag in de competitie, beker en andere toernooien. Nieuwsgierig naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan op de gewenste wedstrijd en bekijk op die pagina onder andere het aantal schoten op doel en corners.

Milan selectie

Socials
@acmilan
Posts
Volgers
Volgend

Alles over AC Milan

AC Milan is een van de twee grote voetbalclubs van Milaan. Milaan is met om en nabij de 1.3 miljoen inwoners de tweede stad van Italië en de hoofdstad van de regio Lombardije. De grote rivaal van AC Milan, dat meestal kortweg Milan wordt genoemd, is Internazionale. De zogeheten Derby della Madonnina tussen deze twee clubs is voor de supporters de belangrijkste wedstrijd van het jaar.

De twee rivalen delen een stadion dat San Siro of Guiseppe Meazza wordt genoemd. Dit stadion biedt plaats aan ongeveer 80.000 supporters. AC Milan werd opgericht in het jaar 1899 en is daarmee de oudste voetbalclub van Milaan. De club is in de loop der jaren zowel nationaal als internationaal erg succesvol geweest.

Historie

Op 16 december 1899 zag de club het levenslicht onder de naam Milan Football and Cricket Club. De club werd opgericht door Engelse zakenlieden die naar Milaan waren geëmigreerd. Al snel na de oprichting kende Milan successen in de vorm van landskampioenschappen in 1901, 1905 en 1907. In 1908 stapte een groot deel van de leden van Milan op, om vervolgens de nieuwe club Internazionale op te richten. Voor Milan braken na deze afscheiding enkele decennia zonder successen aan. Pas in de jaren vijftig keerde Milan terug aan de top, dit had enkele titels en vele goede klasseringen tot gevolg. In het jaar 1963 volgde ook de eerste Europese prijs in de vorm van de Europacup 1.

Diezelfde prijs werd in 1969 nogmaals veroverd, waarna ook de wereldbeker werd gewonnen. De daaropvolgende jaren bleef Milan meedoen aan de nationale en internationale top, totdat de club in 1980 werd terugzet naar de Serie B wegens omkoping.

Na de terugkeer op het hoogste niveau volgde weer een degradatie, ditmaal op sportieve gronden. Pas aan het eind van de jaren tachtig keerde Milan terug aan de top van het Italiaanse clubvoetbal. In 1988 won Milan de titel, waarna het in 1989 en 1990 ook tweemaal de Europcup 1 won. In de jaren negentig volgden zowel nationaal als internationaal nog een aantal prijzen. Na de eeuwwisseling werd in 2003 en 2007 nog twee keer de Champions League gewonnen.

Fans en clubiconen van AC Milan

Waar stadgenoot Internazionale vooral populair was onder de middenklasse van Milaan, geldt AC Milan meer als een arbeidersclub. In recente jaren zijn die grenzen echter vervaagd en is AC Milan landelijk één van de meest populaire voetbalclubs. Vanwege de vele internationale successen van de club, geldt AC Milan bovendien als meest populaire Italiaanse club buiten het eigen land. De fanatieke aanhang van de club wordt de Brigate Rossonere genoemd en staat bekend om soms spectaculaire sfeeracties tijdens grote wedstrijden.

AC Milan heeft in de loop der jaren veel grote spelers voortgebracht. Eén van hen is Paolo Maldini, die tussen 1984 en 2009 ruim 800 officiële wedstrijden speelde voor Milan. Ook Alessandro Costacurta bleef de club zijn hele loopbaan trouw. Hij speelde ruim 650 wedstrijden voor Milan. Eind jaren tachtig maakte het Nederlandse koningstrio Marco van Basten, Frank Rijkaard en Ruud Gullit furore bij de club. In deze periode werd Marco van Basten twee keer op rij verkozen tot Wereldvoetballer van het Jaar.

Berlusconi bij AC Milan

Begin jaren 80’ viel AC Milan in handen van mediamagnaat Silvio Berlusconi. Het was Berlusconi die de grote Nederlandse namen Ruud Gullit, Marco van Basten en Frank Rijkaard naar de Italiaanse club wist te lokken. Onder leiding van de Nederlander werd en een sterk AC Milan gebouwd dat domineerde in Europa. In 1988 haalde AC Milan de elfde landstitel binnen. Het jaar hierop ging de club ervandoor met de Europacup I, de Europese supercup en de intercontinentale beker. In 1990 kon Milan de Europacup I zelfs verlengen doordat er in de finale van Benfica werd gewonnen met 1-0 door een goal van Frank Rijkaard.

Onder het bewind van Berlusconi haalde AC Milan veel prijzen. Tot op de dag van vandaag runt de inmiddels oud-minister president van Italië zijn club.

Wedden op AC Milan

Wedden op AC Milan is populair. AC Milan, kortweg Milan, doet bij Nederlandse voetbalfans het belletje rinkelen van Ruud Gullit, Frank Rijkaard en Marco van Basten. Kon men in de tijd dat zij daar actief waren al online wedden op wedstrijden van AC Milan, dan waren de voorspellingen niet zo moeilijk te doen. Die zekerheid is inmiddels weg, al zijn I Rossoneri anno nu nog steeds een van de ploegen die getipt wordt als winnaar van de Serie A en ook in Europa hoge ogen gooit.

Odds

De odds bij de wedstrijden en weddenschappen van AC Milan verschillen vaak. Het heeft met veel facetten te maken zoals de tegenstander, vorm en welke boookmaker iemand een weddenschap afsluit. Speelt AC Milan tegen een topteam zullen de odds voor een overwinning wat hoger liggen, dan als ze tegen de hekkensluiter van de Serie A moeten voetballen. In Europa en in de Italiaanse Beker is het uiteraard ook mogelijk om een voetbalweddenschap af te sluiten op een van de wedstrijden van AC Milan. Voetbal wedden op AC Milan geeft dus erg veel opties.