competitie background image competitie background image
Competitie

Women's FA Cup

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Volg de Women’s FA Cup op de voet. Check op deze pagina de uitslagen, het programma en (live) statistieken.

Women's FA Cup programma

Alle wedstrijden van de Women’s FA Cup vind je in het programma hieronder.

Women's FA Cup uitslagen

Zie hier per speelronde alle uitslagen terug van de wedstrijden in de FA Cup voor vrouwen.

De bookmakers keurmerken

Over Engelse bekertoernooi voor vrouwen

Al sinds 1970 bestaat het bekertoernooi voor vrouwen, welke toentertijd 71 deelnemers kende. Hierbij deden ook teams mee uit Schotland en Wales.

De strijd om de beker wordt in de vorm van een kncok-out toernooi gespeeld. Teams die wensen deel te nemen, kunnen zich opgeven als zij minimaal spelen in de hoogste regionale divisie.

De Women’s FA Cup wordt gesponsord door SSE, een energieleverancier die ook het Schotse bekertoernooi sponsort. De wedstrijd wordt ieder jaar live uitgezonden op BBC één met bijna een uur voorbeschouwing. Doellijn technologie is ook in het stadion aanwezig, maar tot op heden nog geen VAR.

Opzet bekertoernooi vrouwen

Voordat het hoofdtoernooi van de beker begint, zijn er drie kwalificatierondes. Deze vinden aan het begin van het seizoen plaats, meestal in september en oktober. Vanaf november begint het hoofdtoernooi, welke bestaat uit vier voorrondes: 1/8e finale, kwartfinale, halve finale en finale.

De teams die uitkomen in de FA Women’s Super League komen pas bij de vierde voorronde in actie en staan dus met vier keer winst in de finale. Op het moment van de vierde ronde zijn er nog 16 teams die kans maken op de 1/8e finale. Wedstrijden worden gespeeld in het stadion van de club die als eerste uit de loting kwam.

Toeschouwersrecords op Wembley

Het vrouwenvoetbal wordt in Engeland goed ontvangen door het publiek en dat blijkt wel uit het aantal toeschouwers in de bekerfinale. In 2019 was het voor het vijfde jaar op rij dat de finale werd gespeeld in het Wembley stadion en trok voor de tweede keer meer dan 40.000 bezoekers. Het bezoekersrecord staat op 45.423. Het doel van de Engelse voetbalbond is dat een vrouwenvoetbal wedstrijd in uitverkocht stadion wordt gespeeld. Bij voorkeur is de bekerfinale het paradepaartje hierin.

Bekerfinale 2019

Underdog West Ham United nam het in de finale van 2019 op tegen Manchester City dat twee jaar eerder ook al eens de beker won. Bekerhouder Chelsea stond niet in de finale, omdat Manchester City met 1-0 had wonnen. West Ham bereikte de finale via penalty’s tegen Reading FC. Met rust was de stand nog 0-0, maar in de 52ste minuut was het middenvelder Walsh die de openingstreffer voor ManCity maakte. Verder waren het Stanway en Hemp die de scoren lieten oplopen tot 3-0.

West Ham United had graag nog extra fans in het stadion willen zien zitten, maar de mannen hadden op een iets later tijdstip de laatste thuiswedstrijd in de competitie. Het was volgens de organisatie van de Premier League niet mogelijk om het duel van de mannen naar een later tijdstip te verzetten.

Winnaars van het bekertoernooi

2022
Chelsea
2021
Arsenal
2020
Manchester City
2019
Manchester City
2018
Chelsea
2017
Manchester City
2016
Arsenal
2015
Chelsea
2014
Arsenal
2013
Arsenal
2012
Birmingham City
2011
Arsenal
2010
Everton

Het is Arsenal dat recordhouder is en maar liefst veertien keer de beker omhoog mocht houden. Southampton staat op een tweede plek met acht overwinningen, echter stammen deze allemaal uit de jaren 70 en 80. Het prijzengeld dat de winnaar in 2019 mocht ontvangen, was 25.000 pond.