actueel background image

Engeland maakt zich op voor North-West Derby

03 mrt 2023 | 15:32 0

Er zijn een paar Engelse derby’s die ervoor zorgen dat een groot deel van Engeland op zijn kop staat. Eén daarvan is de North-West Derby tussen Liverpool en Manchester United. En die wedstrijd wordt komend weekend gespeeld. We nemen je mee in onze voorbeschouwing van deze Premier League-wedstrijd en delen de bijbehorende odds.

Vooruitblik

Hoewel Liverpool tot nu toe geen geweldig seizoen beleeft, is het voor een derby als deze altijd extra gemotiveerd. Het gaat Manchester United in de laatste weken voor de wind. De ploeg uit Manchester móet zondag winnen wil het kans blijven maken op de landstitel. De belangen zijn groot voor United en wij verwachten dat de ploeg van Ten Hag de drie punten mee naar huis neemt.

Liverpool strijdt om laatste Champions League-ticket

Dat het Liverpool dit seizoen niet voor de wind gaat, is wel aan de stand te zien. De club beleeft zijn slechtste seizoen in jaren en de enige strijd is die om het laatste Champions League-ticket. Al doet het daar ook geen goede zaken: de club verloor vorige week met 5-2 van Real Madrid, terwijl het in de 14e minuut al met 2-0 voor stond. Een bijzonder spelverloop.

De ploeg kan zich in de Premier League ook geen puntenverlies meer veroorloven. Het lijkt Liverpool dit seizoen gewoon niet te lukken. Toch is de club in de wedstrijd tegen Manchester United licht favoriet bij de bookmakers. Dat heeft misschien ook te maken met het feit dat de laatste uitoverwinning van Manchester United bij Liverpool dateert uit 2016. Liverpool kan voetballen. Laat de ploeg dat deze zondag weer eens zien?

Team Ten Hag laat zien wat het kan

Manchester United staat derde in de Premier League en hoewel de ploeg 11 punten verwijderd is van koploper Arsenal, ligt de strijd om de titel gewoon nog open. Met nog 12 speelrondes te gaan kan United nog flink wat punten bij elkaar sprokkelen. De ploeg doet het uitstekend onder leiding van Erik ten Hag. United schakelde FC Barcelona uit in de Europa League door met 2-1 te winnen en het sleepte de League Cup binnen na winst op Newcastle United.

De ploeg is weer echt aan het voetballen en weet dat te combineren met goede resultaten. Van de laatste 15 wedstrijden in de Premier League verloor United er maar twee. Uitblinker van de club Marcus Rashford scoorde dit seizoen al 14 doelpunten en drie assists en wij verwachten dat hij ook in de wedstrijd tegen Liverpool weer belangrijk is voor United. Kunnen The Red Devils het sprookje voortzetten of steekt Liverpool daar een stokje voor?

Statistieken

– Vorig seizoen won Liverpool beide wedstrijden tegen Manchester United
– Manchester United won voor het laatst uit bij Liverpool in 2016
– Topscorer Marcus Rashford scoorde al 14 doelpunten voor United
– Mohamed Salah vond dit seizoen al 8 keer het net voor Liverpool
– De North-West Derby werd in competitieverband al 179 keer gespeeld
– Manchester United won de derby het vaakst: 69 keer
– 50 wedstrijden eindigden in een gelijkspel. Liverpool won 60 wedstrijden.
– In eigen huis heeft Liverpool FC in hun laatste 7 ontmoetingen met Manchester United FC niet verloren.

Laatste vijf onderlinge resultaten

Datum
Wedstrijd
Uitslag
22-08-2022
Manchester United - Liverpool
2 - 1
12-07-2022
Manchester United - Liverpool
4 - 0
19-04-2022
Liverpool - Manchester United
4 - 0
24-10-2021
Manchester United - Liverpool
0 - 5
13-05-2021
Manchester United - Liverpool
2 - 4
Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.