actueel background image

Houdt United ook stand tegen City?

01 okt 2022 | 10:26 0

Recht vanuit de interlandperiode valt de Engelse voetballiefhebber met z’n neus in de boter. Want naast de North London Derby vindt ook de Manchester Derby plaats. En toevalligerwijs zijn er genoeg Nederlanders die een vinger in de pap hebben bij deze teams. Wat er voor zorgt dat het des te leuker voor ons is om in de gaten te houden en te wedden op voetbal.

Vooruitblik

Een derby met vele verhalen in de Premier League. Van geld tegen geschiedenis tot blauw tegen rood. Wanneer deze wedstrijd gespeeld wordt, is de stad Manchester in tweeën te delen. En een ding moge duidelijk zijn: de verliezer komt de week erop niet graag buiten. Zo diep zit de rivaliteit. Decennialang was Manchester United superieur, zowel in het binnen- als buitenland aan hun kleine broertje. Maar sinds het grote geld uit de Emiraten zijn intrede heeft gedaan bij de stadgenoot, zijn de rollen tegenwoordig vaak omgedraaid. Voordeel is dat het verschil minder groot is dan voorheen, waardoor editie 167 weer een heerlijk affiche is om naar uit te kijken.

Wie verslaat dit City?

City verkeert eigenlijk al het hele seizoen in topvorm. Waar de ploeg van trainer Pep Guardiola de afgelopen jaren nog een echte nummer negen ontbeerde, hebben ze met Erling-Braut Haaland misschien wel de beste ter wereld ingelijfd. En met in totaal veertien goals in tien wedstrijden lijkt het ook op een match made in heaven. Echter liepen de Citizens dit seizoen al meerdere keren tegen averij op. Onnodig puntverlies, maar daardoor staat het niet op de eerste plek. En dan komt ook nog eens de gehate rivaal en stadgenoot langs. City zal zich goed moeten voorbereiden. Onze landgenoot Nathan Aké moet het onder andere achterin dicht houden.

United: het lijkt allemaal op zijn plek te vallen

United staat dit seizoen onder leiding van Erik ten Hag. Hij heeft de zware, schier onmogelijke taak om de gevallen topclub weer terug aan de top te brengen. Na een rampzalig begin van het seizoen, lijkt de Nederlander de boel echter weer op de rit te hebben. Want met vier overwinningen op rij is Manchester United mooi opgeklommen naar de vijfde plek. Tijdens al deze overwinningen stond de Rotterdammer Tyrel Malacia in de basis, die sindsdien een sterke ontwikkeling doormaakt. Tegen Liverpool hield hij Salah in de tang, tegen Arsenal speelde hij tegen Saka en nu tegen City zal er ongetwijfeld weer een wereldtopper staan. Doorstaat Malacia ook deze test?

Statistieken

– De laatste ontmoeting was er een die City makkelijk won, het scoorde destijds vier keer.
– City heeft met Haaland de MVP van de competitie in huis.
– Kevin de Bruyne is weer op dreef dit seizoen en gaf al zes beslissende voorzetten.
– Als City dit jaar kampioen wordt, voltooid het een trilogie aan titels.
– United heeft met Ronaldo de meest trefzekere speler aller tijden in huis, hoewel hij voornamelijk op de bank zit.
– Malacia heeft de voormalig duurste linksback ter wereld(Luke Shaw) eruit gespeeld.
– City kwam in elke wedstrijd dit seizoen tot scoren
– Na Jurgen Klopp is Guardiola de langstzittende trainer in de Premier League.

Laatste vijf onderlinge resultaten

Datum
Wedstrijd
Uitslag
06-03-2022
Manchester City - Manchester United
4 - 1
06-11-2021
Manchester United - Manchester City
0 - 2
07-03-2021
Manchester City - Manchester United
0 - 2
06-01-2021
Manchester United - Manchester City
0 - 2
12-12-2020
Manchester United - Manchester City
0 - 0
Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.