actueel background image

Engelse topduels op 1 januari 2021

29 dec 2020 | 09:41 0

De Nederlandse clubs krijgen momenteel even rust en genieten van een ultrakorte winterstop. In Engeland staan er op de allereerste dag van het nieuwe jaar direct een tweetal topduels op het programma. Everton mag in eigen huis aantreden tegen West Ham United, terwijl Manchester United een thuisduel speelt tegen Aston Villa. Lees de voorbeschouwing van beide duels in dit artikel.

Everton – West Ham United (18:30 uur)

De eerste Premier League wedstrijd in 2020 wordt gespeeld tussen Everton en West Ham United. De thuisploeg kent een geweldig seizoen en mag stiekem dromen van de landstitel. West Ham United kent een degelijk seizoen, waarin het zich niet druk hoeft te maken over eventuele degradatie. Everton krijgt de kans om op een gedeelde eerste plek te komen, maar dan moet er wel eerst gewonnen worden op de eerste dag van het nieuwe jaar.

Benieuwd naar het live wedstrijdverloop? Check dan de wedstrijdpagina op 1 januari 2021:

Everton FC

Everton FC staat op de 2e plaats in de Premier League met 29 punten uit 15 wedstrijden. De ploeg won negen wedstrijden en ging pas vier keer onderuit. Alleen Liverpool FC wist het tot op heden beter te doen. De 23-jarige spits Dominic Calvert-Lewin kwam al 11 keer tot scoren voor Everton. De thuisploeg won vier van de laatste vijf wedstrijden en is de best presterende Premier League-club van de laatste weken. In eigen huis won Everton FC vier van de laatste zeven wedstrijden. Er werd onder andere met 1-0 gewonnen van Chelsea en afgelopen weekend was Everton met 0-1 te sterk voor Sheffield United.

West Ham United

West Ham United staat op de 10e plaats in de Premier League met 22 punten uit 15 wedstrijden. De ploeg won zes wedstrijden dit seizoen en ging vijfmaal onderuit. West Ham United won slechts drie van de laatste zeven uitwedstrijden. Desondanks kent de club een degelijk seizoen, waarin het nog altijd omhoog kan kijken. De talentvolle aanvaller Jarrod Bowen is met slechts vier doelpunten de clubtopscorer. West Ham United won één van de laatste vijf wedstrijden en dat was op bezoek bij Leeds United (1-2). Kortgeleden werd er met 2-2 gelijkgespeeld tegen Brighton & Hove Albion.

Manchester United – Aston Villa (21:00 uur)

Manchester United wist de laatste seizoenen geen rol van betekenis te spelen in de Premier League. Dat is dit seizoen wel anders, aangezien de ploeg nog altijd mag meestrijden om de landstitel. Aston Villa is de eerstvolgende tegenstander. De bezoekers presteren ook boven verwachting goed en maken nog kans op een Europees ticket. Dat heeft het grotendeels te danken aan de ijzersterke achterhoede.

Benieuwd naar het live wedstrijdverloop? Check dan de wedstrijdpagina op 1 januari 2021:

Manchester United

Manchester United staat op de 4e plaats in de Premier League met 27 punten uit 14 wedstrijden. De ploeg liet dure punten liggen op bezoek bij Leicester City (2-2), maar heeft nog altijd zicht op de koploper Liverpool FC. Bij winst nadert United de koploper tot twee punten. Manchester United won acht wedstrijden dit seizoen en verloor pas driemaal. De ploeg kwam al tot 30 competitietreffers en incasseerde 23 tegendoelpunten. De middenvelder Bruno Fernandes kwam al 10 keer tot scoren en leverde zes assists af. De laatste thuiswedstrijd werd met 6-2 gewonnen door Manchester United tegen Leeds United.

Aston Villa

Aston Villa staat op een keurige 7e plaats in de Premier League met 25 punten uit 13 wedstrijden. Bij een overwinning zal de club op de ranglijst over Manchester United heengaan. Opmerkelijk genoeg presteert Aston Villa dit seizoen beter in uitwedstrijden dan in thuisduels. Aston Villa won vijf van de zes uitwedstrijden, er werd alleen verloren bij West Ham United. Aston Villa won drie van de laatste vier wedstrijden. Daarnaast wist de ploeg ook al vier duels op rij de nul te houden. De aanvaller Ollie Watkins is momenteel de clubtopscorer met zes rake knallen.

Spelers kunnen wedden op een club. Wedden op de premier league is populair.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.