Club

Leeds United

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Engeland
Competitie:
Locatie:
Leeds, West Yorkshire

Via deze pagina kan jij als supporter op de hoogte blijven van Leeds United AFC. Bekijk de statistieken van de club en de selectie. Check ook het programma en de uitslagen van Leeds United.

Programma Leeds United

Check hier alle wedstrijden van Leeds United die op het programma staan. Je kunt per competitie direct zien wanneer de wedstrijd is en wie de tegenstander is. Wil je meer weten over een wedstrijd? Check dan de wedstrijdpagina door op de betreffende wedstrijd te klikken

Standen

Bekijk hier de huidige stand van Leeds United in de Championship. Check direct het aantal gewonnen, verloren en gelijk gespeelde wedstrijden, het totaal aantal punten en het doelsaldo.

Uitslag Leeds United

Alle uitslagen van Leeds United zie je in dit schema. Competitie, beker en andere toernooien, wij bieden je hier elke wedstrijduitslag. Benieuwd naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan door naar de wedstrijdpagina en check onder andere het balbezit percentage en doelpuntenmakers.

Leeds United selectie

Socials
@leedsunited
Posts
Volgers
Volgend

Alles over Leeds United

De Engelse voetbalclub Leeds United komt uit de gelijknamige stad gelegen in West Yorkshire. In 1919 ontstond de club, nadat Leeds City FC werd opgeheven. Alle thuisduels van Leeds United worden afgewerkt op het bekende Elland Road. Tegenwoordig is de voetbalclub actief in de Championship, oftewel het tweede voetbalniveau van het land. Leeds United was in het seizoen 2003/2004 voor het laatst actief in de Premier League.

Prijzenkast

De prijzenkast van Leeds United is behoorlijk vol, al werden deze prijzen wel lange tijd geleden gewonnen. In zowel 1969, 1974 en 1992 won de club het kampioenschap in Engeland. Daarnaast werd in 1968 de Football League Cup gewonnen en won het in 1972 de FA Cup. In 1969 en 1992 werd ook de FA Community Shield gewonnen door Leeds United. De Jaarbeursstedenbeker staat ook tweemaal in de prijzenkast, het toernooi werd zowel in 1968 als 1971 binnengehaald. In 1975 werd de finale van de Europacup I bereikt, maar deze wedstrijd ging verloren tegen Bayern München.

Vaste waarde in de Premier League

Leeds United speelde tussen 1990 en 2004 onafgebroken in de Premier League. De club was in die periode dan ook een vaste waarde op het hoogste voetbalniveau van Engeland. Leuk feitje, Leeds United was de allerlaatste winnaar van de Football League First Division. In 2004 viel het doek voor de club en degradeerde het naar de tweede divisie. De degradatie had een enorme impact op de voetbalclub en financiële problemen volgden al snel. Leeds United werd daarom verkocht aan de Engelsman Ken Bates. Tegenwoordig is de club eigendom van een Italiaanse ondernemer.

De overname had ook gevolgen, want Leeds United kreeg om die reden maar liefst tien punten aftrek. Hierdoor degradeerde de club naar de League One. In het seizoen 2009/2010 promoveerde Leeds United weer terug naar de Championship en in die competitie is het vandaag de dag nog altijd actief.

Oprichting

In 1904 werd Leeds City FC opgericht door een groep fans van Hunslet FC. In het jaar van de oprichting werden de eerste duels door de club al gespeeld op Elland Road. Dit onderkomen was eerder eigendom van een lokaal rugbyteam dat er mee moest stoppen. Een jaar later mocht Leeds City FC deelnemen aan de Football League, hierin was destijds ook Chelsea actief.

In 1912 ging het helemaal fout bij Leeds City FC, de club kreeg een straf toegekend. Een oud-speler genaamd Charlie Copeland zou namelijk een klacht hebben ingediend bij de Football League, aangezien de club te hoge salarissen zou betalen. Na enkele onderzoeken werd er geen enkel bewijs gevonden, maar desondanks kreeg de club een zware straf. De club werd volledig ontbonden. Alle spelers en trainers van de club moesten een nieuw onderkomen vinden, waaronder Herbert Chapman die uitgroeide tot een ware legende bij Arsenal. Direct na het debacle werd Leeds United opgericht, ook die club speelde zijn wedstrijden op Elland Road. In de zomer van 1920 werd Leeds United toegelaten tot de Football League.