Club

Sheffield United

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Engeland
Competitie:
Locatie:
Sheffield

Sheffield United FC bestaat sinds 1889 en komt uit de gelijknamige Engelse plaats. Bekijk hier de uitslagen, het programma en de statistieken van The Blades.

Programma Sheffield United

Check hier alle wedstrijden van Sheffield United die op het programma staan. Je kunt per competitie direct zien wanneer de wedstrijd is en wie de tegenstander is. Wil je meer weten over een wedstrijd? Check dan de wedstrijdpagina door op de betreffende wedstrijd te klikken.

Standen

Bekijk hier de huidige stand van Sheffield United. Check direct het aantal gewonnen, verloren en gelijk gespeelde wedstrijden, het totaal aantal punten en het doelsaldo.

Uitslag Sheffield United

Alle uitslagen van Sheffield United zie je in dit schema. Wij bieden je hier iedere uitslag in de competitie, beker en andere toernooien. Nieuwsgierig naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan op de gewenste wedstrijd en bekijk op die pagina onder andere het aantal schoten op doel en corners.

Sheffield United selectie

Socials
@sheffieldunited
Posts
Volgers
Volgend

Alles over Sheffield United

De Engelse voetbalclub Sheffield United bestaat sinds 1889 en speelt de thuiswedstrijden op Bramall Lane. De bijnaam van de ploeg is ‘The Blades’ en alle thuiswedstrijden worden gespeeld in een rood/wit gestreept tenue. De aartsrivaal van Sheffield United is Sheffield Wednesday.

Landskampioenschap

In 1854 werd Sheffield United opgericht als een cricketteam, maar in 1892 werd de vereniging toegelaten tot de prestigieuze Football League. De voetbalclub begon in de Division Two, maar na één seizoen promoveerde de club al naar de Division One. Sheffield United F.C. speelde in de Football League Division One tot 1934. In die periode wist de club één keer de landstitel te veroveren, dat deed het in 1898. In 1899, 1902, 1915 en 1925 won Sheffield United de FA Cup. Na 1934 degradeerde de club meerdere malen en promoveerde het ook enkele keren weer op het hoogste niveau. Sheffield United speelde ook één seizoen op het vierde niveau van Engeland.

Wisselvallige prestaties

In 1988 begon Sheffield United aan een geweldige opmars en drie jaar later werd promotie afgedwongen naar de Premier League. Enkele seizoenen was de club actief op het hoogste voetbalniveau, maar in 1995 degradeerde het weer terug naar de Championship. In 2006 werd de titel gewonnen in de Championship en was promotie opnieuw een feit.

Degradatie

In het seizoen 2006/2007 speelde Sheffield United F.C. tegen degradatie in de Premier League. Lange tijd leek het goed te gaan, want de club had zelfs op de laatste speeldag handhaving in eigen hand. Desondanks ging het fout, want er werd verloren van Wigan Athletic (1-2). Door de nederlaag degradeerde de ploeg weer naar het tweede niveau. In 2009 plaatste de club zich weer voor de play-offs promotie/degradatie, maar werd er in de finale verloren van Burnley (1-0).

Van League One naar de Premier League

Het seizoen 2010/2011 eindigde zeer teleurstellend voor Sheffield United. De ploeg eindigde op de voorlaatste plek, waardoor het direct degradeerde naar de League One. In de jaren die daarop volgde greep Sheffield United steeds net naast promotie, maar in 2017 kroonde de club zichzelf tot kampioen en keerde het terug op het tweede niveau. In 2019 promoveerde de voetbalclub zelfs weer naar de Premier League en speelt het voor de eerste keer in twaalf jaar tijd weer op het hoogste voetbalniveau van het land.

Bramall Lane

In Sheffield is het Bramall Lane stadion gevestigd en het is de thuishaven van voetbalclub Sheffield United. De naam van het stadion is niet heel origineel, het is ook de naam van de straat waar het stadion is gevestigd. Leuk feitje, het is het oudste stadion dat nog altijd in gebruik is door een professionele voetbalclub. Het Bramall Lane stadion werd gebouwd in 1855, maar het eerste voetbalduel werd er gespeeld in december 1862. In de jaren daarvoor speelde er een cricketteam in het Bramall Lane stadion. In 1936 werd er een recordaantal bezoekers genoteerd, namelijk 68.287 toeschouwers bij het duel tegen Leeds United.