Club

Burnley

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Engeland
Competitie:
Locatie:
Burnley, Lancashire

Alle informatie over de voetbalclub Burnley FC kan je eenvoudig terugvinden op deze pagina. Ontdek het programma van de Engelse club of bekijk de uitslagen. Daarnaast kan je ook verschillende statistieken inkijken over The Clarets.

Programma Burnley

Bekijk hier de duels van Burnley die op het programma staan. Per competitie zie je meteen de datum, aanvangstijd en tegenstander. Als je meer wilt weten over een wedstrijd, dan kun je naar de wedstrijdpagina gaan. Klik hiervoor op de betreffende wedstrijd.

Standen

Zie in de tabel hieronder de actuele stand van Burnley in de Premier League. Je kunt ook een kijkje nemen naar de stand in toernooien en andere competities, waarin Burnley actief is (geweest). Check direct het aantal gewonnen, verloren en gelijk gespeelde wedstrijden, totaal aantal punten en doelsaldo.

Uitslag Burnley

Alle uitslagen van Burnley zie je in dit schema. Competitie, beker en andere toernooien, wij bieden je hier elke wedstrijduitslag. Benieuwd naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan door naar de wedstrijdpagina en check onder andere het balbezit percentage en doelpuntenmakers.

Burnley selectie

Socials
@burnleyofficial
Posts
Volgers
Volgend

Alles over Burnley FC

Burnley FC is een voetbalclub uit de gelijknamige plaats in centraal-Engeland. Hoewel de club tegenwoordig vooral geldt als degradatiekandidaat, heeft Burnley een rijke historie en twee landskampioenschappen op zijn naam. Burnley was één van de oprichters van de de Football League in 1988. De club speelt haar thuiswedstrijden in Turf Moor, dat plek biedt aan ongeveer 21.000 toeschouwers. De recente historie van Burnley kent veel hoogte- en dieptepunten. De ploeg is één van de vier clubs in Engeland die kampioen is geworden in alle vier de bovenste niveaus van het Engelse voetbal.

Hoogte- en dieptepunten

Burnley werd opgericht in 1882 en is daarmee één van de oudere clubs van Engeland. De meeste successen van Burnley stammen dan ook uit de eerste decennia van het professionele voetbal in Engeland. In 1888 was Burnley mede-oprichter van de Football League, waarmee het direct op het hoogste niveau uitkwam. Al in 1883 werd stadion Turf Moor de thuishaven, sindsdien is dat niet verandert.

Burnley-speler William Tait is de eerste voetballer ooit die een hattrick scoorde in de professionele Football League. Burnley degradeerde in 1987, maar keerde snel terug op het hoogste niveau. In 1900 degradeerde de ploeg wederom, om in 1913 terug te keren. In 1921 werd Burnley landskampioen, maar wederom viel de club hard. Na veel plekken in de middenmoot degradeerde de ploeg opnieuw in 1930, om pas na de Tweede Wereldoorlog terug te keren op het hoogste niveau.

Hier volgde weer een sterke periode, met het kampioenschap van 1960. Tot begin jaren zeventig was Burnley een topclub met diverse hoge eindnoteringen en Europees voetbal. Vanaf 1976 viel de club echter ongenadig hard weg. Tussen 1976 en 1987 degradeerde Burnley naar het vierde niveau, waar het in 1987 bijna nog uit degradeerde. Pas vanaf de jaren negentig kwam er verbetering. In 2009 keerde Burnley uiteindelijk kortstondig terug in de Premier League. Hoewel de club direct degradeerde, keerde Burnley ook weer terug en geldt de club sindsdien als topploeg op het tweede niveau en degradatiekandidaat in de Premier League.

Fans en clubiconen Burnley FC

Afkomstig uit een stadje met slechts 73.000 inwoners is Burnley bijzonder populair. Er zitten iedere wedstrijd altijd 20.000 fans in het stadin. Grote rivaal is streekgenoot Blackburn Rovers. Het duel tussen beide ploegen wordt de East Lancashire Derby genoemd. Andere rivalen zijn onder meer Bolton Wanderers en Rochdale. Clubiconen van Burnley komen vooral voort uit de jaren vijftig, zestig en zeventig, de gloriejaren van de club. Harry Potts was tussen 1958 en 1970 de coach en een bekende naam voor de ploeg. Andere grote namen zijn Leighton James, Michael Duff en Jimmy Robson.