Club

Blackburn Rovers

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Engeland
Competitie:
Locatie:
Blackburn, Lancashire

Blackburn Rovers speelt zijn wedstrijden in de Football League Championship. Bekijk hier de voetbaluitslagen, het programma en de uitslagen. Blijf daarnaast ook op de hoogste van het laatste nieuws rondom Blackburn Rovers.

Programma Blackburn Rovers

Check hier alle wedstrijden van Blackburn Rovers die op het programma staan. Je kunt per competitie direct zien wanneer de wedstrijd is en wie de tegenstander is. Wil je meer weten over een wedstrijd? Check dan de wedstrijdpagina door op de betreffende wedstrijd te klikken.

Standen

Zie in de tabel hieronder de actuele stand van Blackburn Rovers in de Championship. Je kunt ook een kijkje nemen naar de stand in toernooien en andere competities, waarin Blackburn Rovers actief is (geweest). Je ziet direct het aantal gespeelde wedstrijden, punten en doelsaldo.

Uitslag Blackburn Rovers

Bekijk hier de huidige stand van Blackburn Rovers in de Premier League. Check direct het aantal gewonnen, verloren en gelijk gespeelde wedstrijden, het totaal aantal punten en het doelsaldo.

Blackburn Rovers selectie

Socials
@rovers
Posts
Volgers
Volgend

Alles over Blackburn Rovers

De Engelse voetbalclub Blackburn Rovers FC speelt sinds het seizoen 2018/2019 in de Championship, ook wel het tweede niveau van Engeland. In november 1875 werd de club opgericht en dertien jaar later maakte de club onderdeel uit van de allereerste Engelse Football League. Blackburn Rovers FC speelt al sinds 1890 al zijn thuiswedstrijden op Ewood Park.

Succesperiode

In de jaren voor 1930 wist Blackburn Rovers FC de meeste successen te boeken. Deze succesperiode was voornamelijk te danken aan de investeringen van lokale ondernemers. Tussen 1880 en 1895 wist de club veel spelers over te nemen van Blackburn Olympic, opvallend genoeg ook een aartsrivaal. Tussen 1910 en 1915 wist de Engelse profclub tweemaal de landstitel te veroveren, mede dankzij de goedaardigheid van geldschieter Lawrence Cotton.

Het bedrijf Walker Steel investeerde tussen 1986 en 2010 veel geld in de club. Dit bracht de club veel succes, want in die periode werd het landskampioenschap gewonnen in de Premier League en bleek Blackburn Rovers FC het sterkste in de League Cup. Een leuk feitje, Blackburn Rovers is samen met Wolverhampton Wanderers de enige club dat drie jaar achtereen de FA Cup wist te winnen.

Kampioenschap in 1995

In het seizoen 1994/1995 won Blackburn Rovers voor de eerste keer in 81 jaar tijd weer de landstitel. De club ging de laatste speelronde in met een minimale voorsprong op Manchester United, er moest dus gewonnen worden. Het ging alleen fout, want Liverpool won kort voor tijd met 2-1 van de koploper. Echter wist Manchester United ook niet te winnen en speelde het met 1-1 gelijk tegen West Ham United. Hierdoor won Blackburn Rovers alsnog de titel. Twee bekende spelers maakte in het kampioensjaar uit van de selectie van Blackburn, namelijk Alan Shearer en Chris Sutton.

Overname

In de winter van 2010 kwam Blackburn Rovers in handen van het Indiaanse bedrijf Venky’s. Het bedrijf betaalde 27 miljoen euro voor de Engelse club. Venky’s is momenteel nog altijd voor 99,9% eigenaar van Blackburn Rovers FC.

Degradatie

In het voetbalseizoen 2016/2017 ging het goed mis bij Blackburn Rovers FC. De club degradeerde naar de League One, het derde niveau binnen het Engelse voetbal. Lang duurde het avontuur in de League One niet, want na één seizoen promoveerde de voetbalclub weer terug naar de Championship.

Nederlanders bij Blackburn Rovers

Er speelde in het verleden vier Nederlanders in het shirt van Blackburn Rovers FC. In 1995 kwam Richard Witschge op huurbasis over van Bordeaux, maar de middenvelder kwam slechts tot één duel voor de Engelse club. Maceo Rigters speelde twee wedstrijden voor de club en Karim Rekik vijf duels. Verdediger André Ooijer speelde tussen 2006 en 2009 maar liefst 79 wedstrijden voor Blackburn Rovers FC.