actueel background image

Krijgt stadgenoot Tottenham Arsenal op de knieën?

30 sep 2022 | 11:31 0

De interlandperiode zit er weer op en dus trappen de internationale competities weer af. En dus gaat ook de welbekende premier league weer van start. En daar staan twee uiterst mooie affiches op het menu. We blikken vooruit op de wedstrijd Arsenal – Tottenham Hotspur, zo ook weer nieuwe kansen voor de liefhebbers van voetbalwedden. Lees verder.

Vooruitblik

De eerste wedstrijd waar we op vooruitblikken is de beroemde North London Derby, waarbij Arsenal en Tottenham Hotspur– ook wel Spurs genoemd- het tegen elkaar gaan opnemen. Een ware klassieker mag deze wedstrijd genoemd worden, aankomende editie wordt namelijk de 204e keer dat de Londense clubs het tegen elkaar gaan opnemen. En met twee temperamentvolle coaches langs de zijlijn belooft deze editie zoals zoveel voorgaande, voor genoeg spektakel te zorgen. Denk bijvoorbeeld terug aan de editie van februari 2012, waarin Tottenham na een 0-2 voorsprong alsnog de wedstrijd uit handen gaf en met 5-2 een pak slaag kreeg. Een van de doelpuntenmakers aan Nederlandse zijde destijds? Huidig topscorer aller tijden van het Nederlands elftal en toenmalig Arsenal aanvoerder, Robin van Persie.

Arsenal telt eindelijk weer mee

Arsenal, ook wel door het leven gaan als de Gunners, beleeft een uitstekende seizoenstart met zes overwinningen en maar één nederlaag. Hierdoor start het bij aanvang van de wedstrijd tegen de Spurs als koploper en weet het dat het bij winst minimaal een week koploper zal blijven. En met de nieuwe superspits Gabriel Jesus kan dat allesbehalve uitgesloten worden. De Braziliaan is uitstekend begonnen aan het seizoen met vier doelpunten en drie assists. Daarnaast moet Spurs waken voor de snelheid van Arsenal op de flanken, jongelingen Saka en Martinelli koppelen namelijk steeds meer redement aan hun spel.

Spurs nog ongeslagen

Maar of het Arsenal van coach Mikel Arteta in staat is om de Spurs te verslaan, moet nog maar blijken. Tottenham is namelijk één van de twee teams dat nog ongeslagen is. Met vijf zeges en twee remises kan die ploeg spreken van een prima start. Daarbij is de achterstand op de rivaal maar één puntje. De ploeg van Antonio Conte weet dus dat het bij een overwinning over de stadgenoot heen gaat, misschien dat die wetenschap in deze verhitte derby net het beetje extra brengt wat ze nodig hebben. En daar zal de Zuid-Koreaan Heung-Min Son aan willen bijdragen. Na een stroeve start lijkt hij los te zijn, met een hattrick in zijn laatste wedstrijd.

Statistieken

• Van de laatste vijf onderlinge wedstrijden won Arsenal er twee.
• Van de laatste vijf onderlinge wedstrijden won Tottenham er drie.
• Bij de laatste vijf onderlinge wedstrijden won telkens de thuisploeg.
• Heung-Min Son, topscorer van vorig seizoen stond tot vorige wedstrijd droog. Toen maakte hij een hattrick.
• Arsenals blikvanger op de flanken, Bukayo Saka, is pas twintig jaar oud.
• Tottenhams superspits Harry Kane is het seizoen geweldig begonnen met zes goals.
• Beide ploegen wonnen al hun thuiswedstijden tot dusver.
• Tottenham won pas één uitwedstrijd dit seizoen.

Laatste vijf onderlinge resultaten

Datum
Wedstrijd
Uitslag
15-05-2022
Tottenham Hotspur - Arsenal
3 - 0
26-09-2021
Arsenal - Tottenham Hotspur
3 - 1
08-08-2021
Tottenham Hotspur - Arsenal
1 - 0
14-03-2021
Arsenal - Tottenham Hotspur
2 - 1
06-12-2020
Tottenham Hotspur - Arsenal
2 - 0
Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.