actueel background image

Manchester City ontvangt het teleurstellende Tottenham Hotspur

19 feb 2022 | 11:03 0

Zaterdagavond (19 februari 2022) zal de voetbalwereld afstemmen op een absolute kraker in de Premier League. De koploper Manchester City zal bezoek krijgen van het teleurstellende Tottenham Hotspur. Het is op papier een topduel, maar de ranglijst zegt iets anders. Manchester City is namelijk hard op weg om de landstitel binnen te halen, terwijl Tottenham Hotspur nog aan de bak moet om Europees voetbal te bewerkstelligen. Eerder dit seizoen wist Hotspur nog wel te winnen van de titelkandidaat.

Vooruitblik

In het verleden bleek dat het verschil tussen de twee topclubs niet groot is, tenminste in onderlinge duels. Er vielen ook steeds weinig doelpunten, maximaal twee doelpunten in vier van de laatste vijf ontmoetingen. Desondanks mag duidelijk zijn dat City bezig is aan een imposant seizoen en de favoriet zal zijn. City zal gaan winnen, maar het verschil zal klein zijn.

Manchester City is titelkandidaat nummer één

Manchester City staat op de 1e plaats in de Premier League met 63 punten uit 25 wedstrijden. De voorsprong op de eerste achtervolger bedraagt 9 punten. City won 20 wedstrijden en ging pas tweemaal onderuit. Het doelsaldo is indrukwekkend met 61 doelpunten en slechts 14 tegendoelpunten. In eigen huis zijn de resultaten nog beter en werden 10 van de 12 duels gewonnen. Daarnaast wist Manchester City doordeweeks nog meer vertrouwen te tanken, aangezien er in de UEFA Champions League met 0-5 werd gewonnen bij Sporting CP. Manchester City won de laatste tien thuiswedstrijden en won vier van de laatste vijf thuisduels tegen de aankomende tegenstander.

Tottenham Hotspur kent een moeizaam seizoen

Tottenham Hotspur staat op de 8e plaats in de Premier League met 36 punten uit 22 wedstrijden. De ploeg moest vroegtijdig de Europa Conference League verlaten vanwege een corona-uitbraak in de selectie en kan niet meestrijden op de prijzen in de Engelse competities. Een Europees ticket is het hoogst haalbare dit seizoen en daarvoor moet het nog hard aan de bak. Tottenham Hotspur won 11 competitieduels en ging al achtmaal onderuit. Eerder dit seizoen was Tottenham Hotspur met 1-0 te sterk voor de koploper, dankzij een treffer van de Koreaan Son. Tottenham Hotspur verloor drie van de laatste vier wedstrijden en won in 2016 voor het laatst bij City.

Statistieken

– Manchester City staat op de 1e plaats in de Premier League
– Manchester City won 20 van de 25 competitieduels
– Manchester City won 10 van de laatste 12 competitieduels in eigen huis
– Manchester City won afgelopen week met 0-5 bij Sporting CP
– Tottenham Hotspur staat op de 8e plaats in de Premier League
– Tottenham Hotspur won 11 van de 22 competitieduels
– Tottenham Hotspur verloor drie van de laatste vier wedstrijden
– Tottenham Hotspur won in 2016 voor de laatste keer bij Manchester City

Laatste 5 onderlinge ontmoetingen

15-08-2021 Tottenham Hotspur – Manchester City 1-0
25-04-2021 Manchester City – Tottenham Hotspur 1-0
13-02-2021 Manchester City – Tottenham Hotspur 3-0
21-11-2020 Tottenham Hotspur – Manchester City 2-0
02-02-2020 Tottenham Hotspur – Manchester City 2-0

Quoteringen van Bet365

De Engelse online bookmaker Bet365 zal weddenschappen aanbieden voor alle wedstrijden om te wedden in de Premier League. Hieronder staan de populairste weddenschappen en bijbehorende quoteringen voor de kraker tussen Manchester City en Tottenham Hotspur:

Manchester City wint: 1,28 euro
Gelijkspel: 6,00 euro
Tottenham Hotspur wint: 10,00 euro

Minimaal 1,5 doelpunten: 1,16 euro
Minimaal 2,5 doelpunten: 1,57 euro
Sterling scoort: 2,37 euro

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.