actueel background image

Kan Olympique Marseille voor een verrassing zorgen en Tottenham Hotspur op eigen bodem kloppen?

01 nov 2022 | 09:31 0

Dinsdagavond 1 november 2022 om 21:00 uur staat er een spannend potje voetbal op het programma in poule D van de UEFA Champions League. Olympique Marseille neemt het in eigen stadion op tegen de Engelse grootmacht Tottenham Hotspur. Waar het in veel poules al beslist is wie er doorgaat naar de volgende ronde, is dat in poule D totaal niet het geval! Extra spannend dus wat deze pot gaat worden. Lees hieronder een korte voorbeschouwing.

Vooruitblik

Het mogen duidelijk zijn dat het verre van bepaald is welke twee ploegen uit poule D zich mogen op maken voor de knock-outfase van de Champions League. Tottenham heeft de beste papieren en gaat voorlopig aan kop met 8 punten. Op de voet gevolgd door Sporting Lissabon en Eintracht Frankfurt met 7 punten. Nummer laatst Olympique Marseille heeft de minste papieren voor aanvang van de laatste groepswedstrijd in deze poule, het bezit namelijk nog maar 6 punten. Mocht Olympique Marseille echter voor een verrassing kunnen zorgen tegen de “Spurs” en een beetje geluk hebben met de uitslag bij de andere wedstrijd die in Portugal wordt afgewerkt dan kunnen ze nog zomaar doorgaan!

Olympique Marseille zit niet echt in de flow

De ploeg van trainer Igor Tudor zit de laatste wedstrijden niet echt in een goede flow. Afgelopen weekend konden ze wel een puntje bijschrijven in de Franse competitie door een 2-2 gelijkspel uit bij Strasbourg. Daarvoor werd er echter drie keer verloren van respectievelijk Eintracht Frankfurt, Lens en PSG. Het kan echter maar zo dat Marseille de laatste strohalm met 2 handen aangrijpt in dit toernooi. Eén ding is zeker, er moet gewonnen worden door de Franse ploeg, anders is het klaar. In die wetenschap en met steun van hun trouwe aanhang, zal Olympique Marseille er alles aan doen om Tottenham naar de slachtbank te leiden!

Tottenham wil als groepswinnaar door naar de Knock-Outfase

Tottenham Hotspur staat er momenteel het beste voor in groep D. Tottenham wist eerder deze editie van de Champions League al met 2-0 te winnen van Marseille door twee doelpunten van superspits Richarlison. Dit zal vertrouwen geven voor deze uitwedstrijd, al zullen er ook wel wat lichtelijke twijfels zijn. Het spel en de resultaten zijn namelijk nog wat wisselvallig te noemen dit seizoen bij de ploeg uit Londen. Winst en verliespartijen wisselen elkaar in rap tempo af. Het blijft wat zoeken. Afgelopen weekend werd er wel met pijn en moeite gewonnen, uit bij AFC Bournemouth met 2-3 en hierdoor staan ze op keurige derde plaatst in de Premier League. Ze zullen in ieder geval maximaal gaan in deze laatste groepswedstrijd om plaatsing voor de volgende ronde veilig te stellen!

Statistieken

– Olympique Marseille won ooit 1 keer de Champions League (1992-1993), het won met 1-0 van AC Milan.
– Olympique Marseille speelde afgelopen weekend 2-2 gelijk bij Strasbourg.
– Olympique Marseille won de laatste wedstrijd in de Champions League op 12 oktober jl., met 0-2 werd er gewonnen van Sporting Lissabon.
– Olympique Marseille staat momenteel op de vijfde plek in de Ligue 1 in Frankrijk, het gat met koploper PSG is al opgelopen tot 11 punten
– Tottenham Hotspur staat momenteel 1ste in groep D met 8 punten.
– Tottenham Hotspur won nog nooit de Champions League, wel verloren ze de finale in het seizoen 2018-2019 met 2-0 van Liverpool.
– Harry Kane heeft er dit seizoen in de Premier League alweer 10 inliggen.
– Tottenham Hotspur staat momenteel in de Premier League op een keurige 3de plaatst met 5 punten achterstand op koploper Arsenal.

Laatste onderlinge resultaat

Het laatste en enige onderlinge resultaat tussen de twee ploegen is de eerdere wedstrijd dit seizoen die werd gespeeld op 7 september 2022. Tottenham Hotspur wist deze wedstrijd met 2-0 te winnen van Olympique Marseille.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.