actueel background image

Tottenham Hotspur wil Chelsea genadeklap geven

26 feb 2023 | 09:00 0

Een interessante wedstrijd in de Premier League zondagmiddag. De miljardenploeg van Chelsea gaat op bezoek bij Tottenham Hotspur. Dat succes niet te koop is, dat bewijst Chelsea momenteel. Spurs hoopt zondag een einde te maken aan het allerlaatste sprankje hoop van The Blues.  

Vooruitblik

Tottenham Hotspur heeft eindelijk een Champions League-plek te pakken en wil deze vasthouden tot het einde van het seizoen. Bij blauwe stadsgenoot hangt de vlag er heel anders bij. Chelsea staat tiende en valt van de regen in de drup. We verwachten dat Tottenham Hotspur ze het laatste zetje geeft richting de afgrond. 

Spurs in winnende reeks

Wie de resultaten van Tottenham Hotspur analyseert, ziet een patroon. De Spurs winnen steeds twee á drie wedstrijden op rij en dan weer twee á drie niet. Na nederlagen tegen Leicester City en AC Milan werd er afgelopen weekend gewonnen van West Ham United. Als de Spurs hun patroon niet doorbreken, dan lonkt tegen Chelsea een volgende zege.

Door de overwinning op West Ham United staat Tottenham nu op de zo felbegeerde vierde plaats. Een plaats die recht geeft op de groepsfase van de Champions League. Newcaste United zit de Londenaren nog wel op de hielen. Het verschil is één puntje en Newcastle heeft nog een wedstrijd tegoed.

Er moet in eigen huis gewonnen worden om die vierde plaats voorlopig te behouden. Dat moet lukken, want Chelsea is een ploeg in een heel diep dal. Bij de bookmakers is Tottenham de favoriet, al is het maar lichtjes. Chelsea is namelijk wel een ploeg met veel goede spelers die ieder moment op zouden kunnen staan.

Diep blauw dal

Chelsea staat tiende in de Premier League met een achterstand van tien punten op een Europese plaats. Er is nog een heel klein sprankje hoop, maar iedere nederlaag kan vanaf nu de genadeklap zijn.

Chelsea kocht in de winterstop voor een vermogen aan spelers om het seizoen te redden, maar dat gaat nog niet helemaal volgens plan. Van de laatste tien wedstrijden werd er maar eentje gewonnen. De laatste vijf wedstrijden werd er helemaal niet gewonnen en scoorde Chelsea slechts één keer. Afgelopen weekend ging het op eigen veld zelfs onderuit tegen nummer laatst Southampton.

Het begint er steeds meer op te lijken dat Graham Potter zijn ploeg niet meer aan de praat krijgt. Hij is al de tweede trainer van The Blues dit seizoen, maar de kans is groot dat hij zondag voor het laatst de leiding heeft. Wanneer Chelsea ook bij de Spurs niet wint, dan lijkt zijn ontslag onvermijdelijk.

Statistieken

– Chelsea scoorde de laatste vijf wedstrijden slechts één keer
– Chelsea won al vijf wedstrijden niet meer
– Harry Kane is topscorer bij de Spurs met 17 doelpunten
– De topscorer van Chelsea is Kai Havertz, hij maakte er vijf
– Chelsea staat tiende in de Premier League
– Spurs heeft de begeerde vierde plaats eindelijk in handen

Laatste onderlinge resultaten

Datum
Wedstrijd
Uitslag
14-08-2022
Tottenham Hotspur - Chelsea
2 - 2
23-01-2022
Chelsea – Tottenham Hotspur
2- 0
12-01-2022
Tottenham Hotspur - Chelsea
0 - 1
05-01-2022
Chelsea – Tottenham Hotspur
2 - 0
19-09-2021
Tottenham Hotspur - Chelsea
0 - 3
Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.