actueel background image

Liverpool hoopt op wonder tegen Real Madrid

20 feb 2023 | 18:07 0

Liverpool ontvangt dinsdagavond Real Madrid in de Champions League. Voor Liverpool is de Champions League dé kans om het seizoen te redden. The Reds presteren in eigen land ondermaats en hopen op een wonder tegen de Koninklijke.  

Vooruitblik

Liverpool is de nummer acht van de Premier League en gaat van teleurstelling naar teleurstelling. Al werd er de afgelopen twee wedstrijden gewonnen. Real Madrid staat tweede in Spanje op acht punten van FC Barcelona. De titel lijken ze te kunnen vergeten en dus gaat de blik op prolongatie van de Champions League. Real is de grote favoriet voor het tweeluik met Liverpool. 

Liverpool is Liverpool niet

Vorig jaar was Liverpool een wervelende machine. In de competitie liep het de titel op een haar na mis en ook in de Champions League was het net niet. In de finale was Real Madrid te sterk. Juist dat Real Madrid komt nu op bezoek. En dat op het moment dat het totaal niet loopt bij Liverpool.

De ploeg van Jürgen Klopp mag dit jaar niets een dromen van de titel in eigen land en dus kan alleen Europees succes het seizoen nog redden. Dan is Real Madrid geen fijne ploeg om tegen te krijgen in de achtste finale van het toernooi. Al gloort er een heel klein sprankje hoop.

Liverpool won de afgelopen twee wedstrijden en Cody Gakpo lijkt eindelijk los. Hij scoorde in beide wedstrijden en is in 2023 de topscorer van Liverpool met twee doelpunten. The Reds hopen dat de supporters het laten spoken op Anfield en dat er weer een nieuw hoofdstuk aan de Anfield-magie kan worden toegevoegd.

Alle ogen op de Champions League

In La Liga staat Real Madrid inmiddels op acht punten van FC Barcelona. De titel is daardoor verder weg dan ooit en is slechts nog een stiekeme droom. Alle ogen zijn daarom gericht op de Champions League. Real won het toernooi al dertien keer. Vorig jaar wonnen ze hem nog door Liverpool in de finale te verslaan.

Real reist met vertrouwen af naar Liverpool. Niet alleen de vorm van Liverpool geeft vertrouwen, maar ook de resultaten uit het verleden. De laatste keer dat Real verloor op Anfield was in 2009. Toen werd het 4-0 voor Liverpool. De zes onderlinge duels daarna werd er niet meer verloren. Geen enkele reden tot paniek dus de Madrilenen.

Statistieken

– Real Madrid is recordhouder in de Champions League met 13 titels
– Liverpool won in 2009 voor het laatst van Liverpool
– Liverpool won de laatste twee wedstrijden
– Cody Gakpo is topscorer van Liverpool in 2023 met twee doelpunten
– Mo Salah is samen met Mbappé topscorer in de Champions League met 7 goals

Laatste 5 onderlinge resultaten

Datum
Wedstrijd
Uitslag
28-05-2022
Liverpool – Real Madrid
0 - 1
14-04-2021
Liverpool – Real Madrid
0- 0
06-04-2021
Real Madrid - Liverpool
3 - 1
26-05-2018
Real Madrid - Liverpool
3 - 1
04-11-2014
Real Madrid - Liverpool
1 - 0
Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.