actueel background image

Ajax krijgt stuntploeg 1.FC Union Berlin op bezoek

16 feb 2023 | 09:05 0

Een mooie Europese avond in de Johan Cruijff ArenA donderdag. Ajax ontvangt stuntploeg 1.FC Union Berlin. De Duitsers zijn dé verrassing in de Bundesliga en willen in Amsterdam laten zien waarom. Ajax moet zich zien te weren tegen dit sterke collectief. 

Vooruitblik

Bij de bookmakers is Ajax de grote favoriet, maar dat wil niets zeggen. Dat bewees Union dit weekend maar weer eens. Op papier waren Die Eisern kansloos op bezoek bij RB Leipzig, maar er werd ‘gewoon’ gewonnen. Ajax mag donderdag tevreden zijn met een kleine overwinning. 

Ajax in herstel

Onder leiding van Alfred Schreuder was het kommer en kwel in Amsterdam. Maar nu John Heitinga de scepter zwaait, gaat het een stuk beter. Sinds de oud-verdediger voor de groep staat werden alle wedstrijden gewonnen. Dat was niet altijd overtuigend, maar dat is nu ook niet het belangrijkste bij Ajax. Winst is het enige dat telt.

Het Europese seizoen van Ajax verloopt tot dusverre redelijk dramatisch. In zes wedstrijden werd er alleen twee keer gewonnen van de Rangers. Napoli en Liverpool waren allebei twee keer een flinke maat te groot. Met als dieptepunt de 1-6 nederlaag in eigen huis tegen Napoli.

Het is te hopen dat Ajax er tegen Union staat. In eigen land won Ajax achtereenvolgens van Excelsior. Cambuur, FC Twente en RKC. Maar de eerste echte test voor Heitinga staat donderdag op het programma. Alles moet kloppen om van Union te winnen.

Die Eisern zijn ijzersterk

Union Berlin is haast vergeten dat verliezen überhaupt een optie is. De laatste nederlaag was in november op bezoek bij SC Freiburg. Daarna werd alles gewonnen. Union staat tweede in Duitsland op slechts een punt van FC Bayern München. Die Eisern doen serieus mee om te titel dit jaar en dat hebben ze te danken aan een ijzersterk collectief.

De belangrijkste speler van Union is Sheraldo Becker. De Nederlander is een bekende in Amsterdam. Hij is namelijk afkomstig uit de jeugdopleiding van Ajax en speelde in Nederland verder voor PEC Zwolle en ADO Den Haag. In Duitsland is hij inmiddels uitgegroeid tot een grote meneer. In de Bundesliga was hij dit seizoen goed voor zeven doelpunten en vier assists.

Union geeft weinig weg en kreeg na Bayern de minste tegendoelpunten in eigen land. Ajax weet dus wat het te wachten staat en is gewaarschuwd. Belangrijk voor de mannen van Heitinga is om thuis een goed resultaat te halen. Geef je Union en de fans van Union hoop, dan kan het spoken in Berlijn en dat moet Ajax zien te voorkomen.

Statistieken

– Union Berlin staat 2e in de Bundesliga
– Union Berlin won alles na de winterstop
– Sheraldo Becker is topscorer van Union
– Ajax won de laatste vier wedstrijden
– Union kreeg na Bayern de minste tegendoelpunten van Duitsland
– Het is voor het eerst in de historie dat Union meedoet aan de Europa League
– Ajax speelde voor de winterstop in de Champions League

Laatste onderlinge resultaten

Ajax en Union speelde één keer eerder tegen elkaar. Dat was een vriendschappelijke wedstrijd in augustus 2020. Kudus, Rensch, Timber en Stekelenburg zijn de enige spelers in de huidige selectie die er ook toen bij waren.

Datum
Wedstrijd
Uitslag
30-08-2020
Ajax – 1.FC Union Berlin
2 - 2
Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.